Protejeaza-ti drepturile de nefumator!


Ideea mi-a venit in urma unui topic de pe RomaniaForum.

Stiu ca multi fumatori imi citesc blogul si probabil o sa se simta ofensati de postul asta, dar tot ce pot raspunde la asta e: "nu prea imi pasa :-D"

Deci nu, nu este o campanie pentru fumatori sa se lase de fumat. S-a incercat chestia asta de atatea ori incat mi se pare aproape imposibil. Este o campanie pentru nefumatori.

De cate ori ies cu cineva in oras, cu o persoana sau un grup intreg, daca exista un singur fumator printre noi (chiar daca sunt 10 nefumatori), cu totii trebuie sa mergem la sectiunea unde se fumeaza, pentru ca acel unu sa se simta bine. In timp ce noi, ceilalti 10, ne expunem la fumatul pasiv, despre care se zice chiar ca e mai periculos decat cel activ. Daca am fi vrut sa fumam, ne-am fi apucat de fumat (sunt plina de truisme azi).

Hai sa nu mai fim mototoli si sa ne aparam dreptul de a avea plamani sanatosi. Hai sa mergem la nefumatori, poate asa si localurile vor pune mai mult de 3 mese in acea sectiune si poate in loc mai bun. 70% din populatie e nefumatoare, de ce ceilalti 30% sunt avantajati?

Am observat ca noua moda a fumatorilor este sa "ne convinga" (desi as spune mai degraba ca incearca sa se convinga pe ei insisi) ca nu fumeaza din teribilism, ci pentru ca asta ii caracterizeaza. Nu stiu ce as putea spune despre personalitatea omului care trebuie sa fie definit de o tigara, dar ma rog. Pana la urma exista un motiv pentru care s-au apucat de fumat, si asta este de a se integra intr-un context social. Poate daca o sa se simta exclusi cand nu mai vrem sa mergem cu ei sa fumeze, o sa se lase de fumat din acelasi motiv pentru care s-au apucat: sa se integreze in contextul nostru social.

Daca esti un nefumator, inseamna ca esti un om destul de sigur pe tine, astfel incat nu trebuie sa dovedesti altora prin mijloace de astea ca esti "tare". Atunci, daca nu am putut fi manipulati sa ne apucam de fumat, de ce ne lasam manipulati sa inspiram totusi fumul? Daca suntem nefumatori, sa fim nefumatori pana la capat, nu?

Update


Stiu ca mai nou fac pauze mai lungi de 3 zile intre posturi, dar e vacanta si nah ... mai plec si eu de acasa din cand in cand.

Si ca sa fiu complet sincera, am avut alte chestii pe cap si nu prea m-am mai gandit la subiecte de abordat pe blog. De fapt nici acum nu am unul bun, asa ca doar o sa scriu cateva chestii random, pe care oricum trebuia sa le zic odata si odata, si deci, ce moment mai bun decat asta?

In primul rand, pentru cei carora cititul de bloguri le face placere, fac reclama la un nou blog: Fallen (fallen.ro). Este blogul lui krimi, dar ma laud ca l-am ajutat si eu putin :-D Si probabil voi contribui si eu cu postari pe acolo. Cu ocazia asta poate in curand o sa-mi fac si eu un blogroll (pana acum nu aveam unul pentru ca nu prea citeam alte bloguri). Ma mai gandesc :D

In legatura cu concursul... am hotarat totusi sa ma tin de cuvant si sa nu anunt castigatorul pana nu voi avea 5 entry-uri. La subiectul respectiv am 3. pe al patrulea il voi adauga din proprie initiativa :-D Fostul meu coleg Serban a scris poeziile astea pe bonuri de casa (ne plictiseam rau la lucru). Are mai multe:

1."Foaie verde trei surcele
De azi am pe card lovele"

2. "Foaie verde de Carrefour,
Versul asta n-are rima"

3. "Frunza verde de mahor
Daca ti se face dor,
Casa mea e semafor.
Becul stins,
Becul aprins,
Iti gesticulez,
Ma stramb
Si te-astept c-un
Zambet tamp :D "

Serban si-a exprimat dorinta de a face si comentariu pe text, dar nu vreau sa le fur fericirea altora :-D Mai ales ca stiu cati pasionati de limba si literatura sunteti pe acolo.

In alte ordine de idei, mai astept un entry. Puteti sa-l puneti si la subiectul asta, daca isi ia pana la urma cineva inima in dinti si vrea sa dea un exemplu pozitiv ;-)

Si ca final de post, daca tot este un post despre nimic important, va reamintesc de forumul DeLaZero : http://delazero.us
Daca n-ati intrat pana acum va astept.
Category: 0 comentarii

Gift Hunting


Voiam (ieri) ca in postul asta sa anunt castigatorul concursului de poezie, dar in timp ce scriam mi s-a blocat calculatorul, nu stiu daca din cauza site-ului caruia urma sa-i fac reclama sau din cauza calculatorului meu, important e ca o sa aman un pic chestia asta.

Asa ca am decis sa trec la un alt subiect important pentru mine, dar de data asta unul mai vesel: cadourile.
A face un cadou potrivit a devenit aproape o arta. De cate ori n-ati deschis cu bucurie un cadou ca sa va chinuiti sa zambiti atunci cand descoperiti ceva ce nu are nici o legatura cu voi? Dar mai rau de atat nu poate fi decat sa fi tu cel care ofera cadoul si sa citesti dezamagirea pe fata celui care il primeste.

Asa ca o sa va dau niste sfaturi astfel incat sa alegeti cadoul perfect in orice situatie. In 10 pasi.

1. Ocazia conteaza. Zilele de nastere sunt cele mai importante, cadoul trebuie sa fie pe masura. Urmatorul ca importanta ar fi Craciunul, dar acesta ofera multe alternative simbolice. De zilele adresate femeilor, cadourile nu trebuie sa fie mari... pot fi doar flori si ciocolata, lucruri simple. Iar de onomastica de obicei nu se ia cadou, deci daca v-ati hotarat totusi sa oferiti ceva, destinatarul ar trebui sa fie foarte fericit ca a primit orice.

2. Relatia ta cu cel caruia ii faci cadou conteaza si mai mult. Daca iti e ruda, iubit sau prieten apropiat, e bine sa investesti mai mult (nu neaparat bani, dar mai mult timp). Cadoul trebuie sa fie foarte personal. Eu recomand sa va ganditi in primul rand la utilitate.
Banii nu ar trebui sa fie acceptati decat in cazul rudelor mai indepartate (si mai in varsta).
Daca nu cunoasteti foarte bine persoana careia ii oferiti cadou, puteti oferi si chestii mai impersonale, care se ofera de obicei cadou.

3. Daca nu stiti de unde sa incepeti cautarea, faceti o lista. Scrieti toate lucrurile pe care le cunoasteti despre persoana respectiva: zodie, loc de munca, facultate, hobby-uri, colectii, culori preferate, etc. O sa va ofere o perspectiva mai buna asupra a ceea ce ar putea sa isi doreasca.

4. Ati urmat toti pasii de mai sus, dar tot nu aveti inca o idee? Deschideti google si cautati idei de cadouri. Daca nu doriti sa cumparati online, cautati gift ideas (site-urile straine sunt mai bine puse la punct). Majoritatea ideilor sunt puse in functie de anumite caracteristici, asa ca puteti sa va inspirati.

5. De multe ori mi se pare potrivit sa cautati idei de cadouri in functie de zodie. Stiu ca sunt multi care "nu cred in horoscop", dar zodiacul este cel care prezinta caracteristicile nativilor. Ce gen de preferinte au, daca le plac obiectele luxoase, utile sau decorative.

6. Desi orice om se bucura cand primeste un cadou util, e de preferabil sa oferiti un obiect pe care si l-ar dori, dar nu si l-ar cumpara niciodata singur. De exemplu eu de ziua mea am cerut la un moment dat o carte care costa 70 lei. Nu aveam neaparat nevoie de ea (oricum nu am mai primit-o), dar eu n-as fi dat niciodata 70 lei pe o carte :-D Insa ar fi fost frumos sa o am. Toata lumea isi doreste unele chestii, in secret sau nu, pe care nu si le-ar cumpara niciodata. Insa s-ar bucura mult sa le primeasca cadou.

7. O alta strategie foarte buna este sa iti faci temele din timp. Eu am de exemplu un carnetel unde imi notez pe tot parcursul anului daca imi vine o idee de cadou pentru cineva. Cel mai bine e sa mergeti la cumparaturi impreuna (eventual cand trebuie sa faceti un cadou unui prieten comun). Observati-i cu atentie reactiile, la ce anume sta mai mult, ce remarci are, etc.

8. Cand mergi intr-un magazin special pentru cadouri (cum sunt artizanatele), o sa observi multe lucruri atragatoare: obiecte decorative, lumanari parfumate, statuete, masti, etc. Da, stiu, sunt tentante, insa inainte sa va indreptati spre casa, ganditi-va daca voi v-ati bucura mai mult la o lumanare decat la o agenda sa zicem... desi obiectele de artizanat "dau mai bine" si arata mai frumos intr-un cadou, pe termen lung te bucuri mai mult de lucrurile care chiar iti folosesc. De obiecte de pe care trebuie sa stergem praful constant sunt sigura ca nu duce lipsa nimeni.

9. Prezentarea face 60% din cadou. Cele mai frumoase cadouri sunt cele impachetate in cutii (mai ales de Craciun), insa poate fi destul de costisitor. Dar macar o hartie de impachetat si niste pungi de cadou ar trebui sa aveti la indemana tot timpul. Si daca nu vreti sa cumparati fundite, macar ceva panglica. O alta optiune care imi place mult sunt cosuletele din rafie (asta daca cumparati mai multe obiecte mici). Nu uitati sa-l decorati.

10. Desi e preferabil intotdeauna sa faci o surpriza placuta cuiva, exista si momente cand poate e mai bine sa oferi pur si simplu un cadou potrivit. Daca stii ca nu te pricepi, poti sa intrebi ce si-ar dori. O alta strategie buna pentru cupluri e sa mergeti impreuna la cumparaturi (la ocaziile unde se fac cadouri reciproce). E adevarat ca se strica elementul surpriza, dar cel putin toata lumea va fi multumita la final.


Daca aveti nevoie de niste sfaturi personale, sunt disponibila sa-mi ofer ajutorul :)) Just ask.
Category: 0 comentarii

De la Zero

Ok, v-am promis o surpriza si acum v-o prezint: am facut un forum nou.

Desi am o gramada de "istorie" pe net, am peste 350 e contacte pe ym si msn si o multime de conturi pe forumuri si diverse site-uri... de data asta am hotarat sa nu mai reinviu nimic (ciorba reincalzita nu mai are acelasi gust) si sa fac un forum nou nout, de la zero. Asa se si numeste DeLaZero.

Nu e un nou webchart, nici un nou heya (desi am incercat sa adun fosti useri de pe ambele forumuri care acum nu mai exista), este un forum total nou, gandit altfel si oricine e binevenit pe el.

Ah, am uitat, forumul nu e doar al meu, l-am facut impreuna cu Alex (proprietarul RoTrip despre care am scris mai jos).

Momentan suntem la inceput, dar am avut reactii pozitive si sper sa reusim sa-l ridicam la nivelul asteptarilor noastre. Asteptam orice fel de feedbackuri (in special constructive :D ) Forumul l-am deschis doar azi, asa ca ii rugam pe cei dispusi sa ne ajute sa il populam putin inainte sa ii facem reclama.

Linkul e : http://delazero.us/forum

Fresh start, no drama ;-)
Category: 0 comentarii

Games equals fun

Cred ca nu mai e un secret ca imi plac jocurile... asa ca pentru cei care se mai plictisesc din cand in cand, sa va dau doua idei.

In primul rand, motivul pentru care am creat acest post... daca va plac jocurile de forum (mai complexe, gen Survivor, Werewolves, The Mole, The Apprentice, etc.), va recomand acest forum... este in engleza...

Play games like the Werewolves, the Phone, Mafia, Nomic, Survivor, the Mole or just have a chat!!!


Play games like the Werewolves, the Phone, Mafia, Nomic, Survivor, the Mole or just have a chat!!

www.yourforumgames.tk


Iar daca vreti un joc mai simplu, si vreti sa va testati abilitatile de geografie, atunci distractie placuta:






This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the World's Original Travel Blog's other 4,371,706 travelers who have taken this challenge as of Thursday, August 06, 2009 at 11:30AM GMT. (TravelPod is a member of the TripAdvisor Media Network)

Ah, si pregatesc o surpriza pentru viitorul apropiat ;-)

Vacanta incepe cu cazarea

Poate ati observat ca imi place sa fac "reclama" gratis, dar o fac spre beneficiul celor care citesc (adica selectez doar informatiile importante/interesante), nu pentru vreun castig personal.

Ei bine, cred ca un moment mai prielnic decat asta (adica vara) nu este ca sa vorbesti despre vacanta. Si apropo, pentru cei care vor sa-si petreaca Revelionul la o cabana eu zic sa va faceti rezervari de pe acum ;-) *hint*

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu cand ma duc undeva in vacanta caut pe net loc de cazare. Nu prea imi plac "surprizele", prefer sa vad tot ce este, sa analizez ofertele, sa gasesc cele mai bune conditii la cel mai bun pret. Si credeti-ma, am avut parte de unele locuri incredibil de frumoase la preturi mai mult decat acceptabile.

Problema e ca nici un site nu e complet. Asa ca va prezint: RoTrip

Avantajul e ca puteti sa faceti sugestii care vor fi luate in considerare :-D Puteti sa le faceti aici daca vreti, o sa le citeasca. Sau puteti sa mi le spuneti mie, o sa i le transmit.

Cred ca doar asa putem imbunatati un produs, daca ascultam parerile consumatorilor.

Site-ul este nou, aparut de cateva zile, deci o sa fie imbunatatit tot timpul. Eu am facut deja prima sugestie. Spuneti si voi ce v-ati dori :-D

Iar ca un mic update, am pus o sectiune de linkuri utile si gadgetul pentru persoane interesate (care inca nu mi-am dat seama ce face si daca nu se inscrie nimeni probabil o sa-l scot).
Category: 1 comentarii

Campanie interzisa

Una dintre cele mai importante campanii pentru mine (pe langa cea cu cersetorii), este cea impotriva violentei domestice. N-am scris inca despre ea pentru ca asteptam sa detin o informatie mai interesanta decat cele pe care le stim cu totii.
Se pare ca acea informatie a aparut.

Este vorba de un scurtmetraj de 2 minute... sau mai bine zis o reclama facuta de Women's Aid. Keira Knightley s-a oferit sa apara in aceasta reclama voluntar. S-a dorit de la inceput sa fie ceva socant si mie cel putin mi se pare ca mesajul e foarte clar si bine spus. Si acum vine controversa: reclama a fost interzisa! Motivul: prea multa violenta explicita.

Ha ha ha. Nu stiu daca ar trebui sa rad sau sa plang. De parca femeile care-s batute acasa n-au parte de violenta explicita.

Oricum, un alt lucru bun la reclama asta este ca nu se adreseaza barbatilor (pentru ca cei care isi bat nevestele clar n-au urechi sau neuroni sa asculte), ci femeilor. Ca asa, in teorie, stim cu totii ca violenta domestica nu mai e demult rupta din rai. Ce nu prea stiu femeile e cum sa se apere de ea in conditiile in care ajung sa fie dependente din diverse motive (cel mai des intalnit motiv fiind cel financiar) de partenerul abuziv. Am citit niste povesti ingrozitoare despre femei carora li se intorcea spatele de propria familie (replici de genul: "stie el de ce te-a batut").

M-am gandit ca daca tot n-o sa vedeti reclama la televizor, macar sa o vedeti online. Va prezint THE CUT: