Economii pentru iarna

Mai avem aproximativ o luna jumatate - doua luni pana la sarbatorile de iarna. Nu stiu cum e cazul altora, dar eu intotdeauna cheltuiesc o gramada de bani de sarbatori... cadouri multe (mai ales ca sunt si niste zile de nastere prin "apropiere"), iesiri de tot felul, iar de Revelion nu stii niciodata ce "pica". Asta ca sa nu mai zicem ca imediat dupa sarbatori incep reducerile prin magazine :D

Anul trecut m-am descurcat foarte greu, in conditiile in care cadourile au fost mici ca valoare (de comun acord cu toti cei implicati), iar de Rev am stat acasa. Anul asta am hotarat sa ma pregatesc din timp.

Pentru cei care muncesc si au un salariu, probabil e mai usor. Cel putin ai un venit, deci tot ce trebuie sa faci e sa ti-l imparti responsabil. In cazul meu e mai greu, pentru ca a trebuit intai sa-mi generez un venit (ca nu poti strange bani daca nu-i ai deloc). Nu stiu cati sunteti constienti de faptul ca noi facem de multe ori chestii pe gratis, pe care in mod normal se platesc. Eu am dat multe meditatii, am facut traduceri, am tehnoredactat chestii s.a.m.d., si le-am facut pe toate pe gratis. Asa ca de data asta mi-am luat inima in dinti si am hotarat sa fac aceleasi lucruri, de data asta pe bani. Am inceput cu un simplu anunt intr-un ziar: dau meditatii la engleza. Pentru ca sunt extrem de multi meditatori la engleza, a trebuit sa ma diferentiez de concurenta. Am cerut un pret mai mic (pe principiul mai multi elevi care platesc mai ieftin fac mai multi bani decat un singur elev care plateste scump). De la un singur anunt m-am facut cu 4 elevi, si pentru prima data dupa mult timp, portofelul meu cu economii se umple. Ma gandesc sa mai dau un anunt pentru engleza, si eventual sa ma gandesc la alte posibilitati, de exemplu logica sau filosofie, doar ca acolo trebuie sa si investesc, pentru ca n-am materiale.

Scurta paranteza, daca sunteti din Cluj si vreti meditatii la engleza, le dau la pret mic :D

Pe langa meditatii, sunt multe lucruri pe care le poti face, daca criza nu ti-a dat sansa sa-ti gasesti un job. De exemplu, am o prietena care face bratari si genti. Un alt prieten face website-uri (eu m-am lasat de sportul asta, dar am facut si eu odata 60 de lei :D ) Altul redacteaza lucrari de licenta. Pana la urma toti stim sa facem ceva, si putem sa folosim acel lucru in interesul nostru.

Ok, acum avem un venit. Cum facem economii?

Eu va impartasesc metoda mea. De fiecare data cand strang o suma mai rotunda (50 lei de exemplu), ii pun deoparte in "locul de economii". Pentru ca am incredere in vointa mea, eu n-am vreo chestie prea complicata, dar tata mi-a sugerat ideea unei sticle de plastic (ca sa nu-i mai poti scoate pana la termenul X, cand tai sticla). Insa ideea principala e sa nu iti iei economiile cu tine NICIODATA. Nu lua din ei. Odata ce i-ai pus deoparte, fii constient ca nu te mai atingi de ei pana la termenul la care te-ai decis.

Nu fi prea drastic. Eu recomand sa-ti imparti banii in 3 categorii (metoda pe care o folosesc si eu). In primul rand sunt banii pentru lucrurile necesare. Fa-ti o lista cu acele lucruri necesare ca sa stii exact de cati bani ai nevoie si pune-i deoparte. Restul banilor imparte-i in economii si bani de buzunar. Economiile nu le tii niciodata la tine, banii de buzunar in schimb da.

Cand vrei sa-ti cumperi ceva neplanificat, iei din banii de buzunar. Daca astia se termina... ghinion. Astepti urmatorul venit.

Si daca tot vorbim de bani, in cazul meu nu este necesar pentru ca nu am venituri prea mari, dar pentru cei care sunt pe salariu... pastrati intotdeauna chitante/bonuri la tot ce platiti. Puneti-le intr-un loc special. In mod normal ar trebui sa aveti chitante de la toate cheltuielile din ultimele 6 luni. Daca ati uitat sa luati un bon, notati-va intr-un carnetel tot ce cumparati.

Dupa o perioada mai mare de timp, trageti linie, faceti niste calcule, si vedeti cat cheltuiti in medie pe luna si pe ce. Majoritatea oamenilor cheltuie mai mult decat au impresia, pe lucruri de care nu au nevoie (mai ales ca acum exista acele lucruri extrem de dragute numite carduri de credit, care ne fac viata mai usoara si ne ingroapa in datorii fara sa ne dam seama). Daca stii exact pe ce iti cheltuiesti banii, este mult mai usor sa te abtii si sa faci economii. Acolo unde ai impresia ca platesti excesiv, aloca-ti un buget.

M-am uitat la multe emisiuni financiare, stiu :D
Stiu ca lucrurile astea sunt de baza si ca fiecare le stie in sinea lui, ce e mai greu este chiar sa le faci. Dar daca ai un scop clar in minte, poate devine mai usor.

Cum sa inveti singur o limba noua

Dupa cum vedeti, abordez prima tema pe care am anuntat-o in sidebar. Contributii nu am primit prea multe, de fapt doar niste sfaturi din partea Laurei, dar e ok, o sa incerc sa ma descurc.
Motivele de care sunt interesata de aceasta tema sunt doua: in primul rand, eu trebuie sa invat singura limba franceza. Trebuie, pentru ca am un curs in franceza, cu examen la final, si eu stiu doar lucruri foarte de baza. Asta in conditiile in care majoritatea colegilor mei sunt la nivel intremediar-avansat, ceea ce inseamna ca nu sta nimeni dupa mine si trebuie sa-i ajung din urma.
Al doilea motiv il reprezinta faptul ca am inceput sa dau meditatii la engleza. Am descoperit de curand ca profesorul poate doar sa-i arate elevului calea corecta, nu poate invata in locul lui. Cum ambii mei elevi de la meditatii sunt la nivel incepator, sunt interesata care e metoda cea mai buna sa ii invat.

Quote-urile pe care o sa le pun sunt ale Laurei:
Întâi învaţă gramatica de bază, 30 de verbe cele mai uzuale, cu conjugările la prezent şi timpurile cele mai folosite
Sunt de acord :) Din fericire am facut 3 ani de franceza in generala si am apucat sa invat gramatica de baza. Cu elevii mei e mai greu. Asta pentru ca amandoi mi-au specificat "vreau sa invat engleza la nivel conversational, nu am nevoie de gramatica". Ca au nevoie de gramatica e clar, ce e mai greu este sa le explic asta :D Eu mi-am facut un plan de lectii si le-am bagat la amandoi gramatica, pe care probabil o voi prezenta astfel incat sa nici nu-si dea seama :P

Deci daca vreti sa invatati o limba noua, primul pas este sa invatati gramatica de baza. Nu zice nimeni sa stiti toate exceptiile si regulile complexe, doar astfel incat sa puteti sa va exprimati corect. In plus, vocabularul se mai uita cu timpul, dar gramatica nu o veti mai uita (daca o invatati corect). De unde sa o luati? Variante sunt multiple. Cautati un manual scolar pentru incepatori. Cautati un cunoscator al limbii care sa va explice.

Mai completez: eu mi-am cumparat un set de invatat franceza in 4 saptamani. Stiti voi, de ala cu 5 cd-uri, manual si carticica de conversatie. Am observat deci asta si la lectiile de acolo si este o metoda pe care o aplic si eu: nu invatati gramatica pe de rost. Incercati sa ii intelegeti regulile. Dupa ce invatati un lucru, incercati sa-l aplicati.. de exemplu intr-o converatie fictiva. Nu le invatati pe toate odata, ci combinati elementele de gramatica cu cele de vocabular. Daca la gramatica ati invatat pronumele personal, la vocabular inveti sa faci propozitii cu "eu am, el are" etc. O sa va fie mult mai usor sa le intelegeti.

Pentru vocabular, tot manuale, as in vocabularu' de bază, gen 200 de cuvinte, şi apoi să scrii şi să citeşti. Înveţi mult mai repede cuvinte decât să stai să le înveţi efectiv. Compuneri în franceză simple gen porteru tau în 10 rânduri, avantajele şi dezavantajele vieţii la oraş, televizorului, blabla-uri de-astea, subiecte îs destule. Cât mai cauţi în dicţionat, cât îţi mai corectează cineva, dacă găseşti, tot înveţi f multe. De citit, căţi în franceză 3-5 ani, sau bilingve dintr-alea ediţii micuţe, subţirele, sunt în librării la secţia copii, un fel de echivalent la penguin readers (adaptări la opere mari pt copii, după nivel de cunoştinţe). Mă rog, dacă te uiţi la o bibliotecă sau librărie la cărţi în lb străine, e imposibil să nu găseşti.
Şi apoi uită-te la filme cu subtitrare în franceză, care sunt făcute într-o limbă pe care o ştii, mă rog, engleză. Pune subtitrarea în franceză, se prind multe şi aşa.
Imi amintesc inainte de olimpiadele la engleza din liceu cand profa imi spunea "citeste cat mai mult"... citind, inveti nu doar vocabularul, dar si cum se scriu cuvintele. Un cuvant nou il retii daca il auzi/vezi de minim 7 ori. Deci daca luati o lista de cuvinte si incercati sa le invatati pe de rost nu o sa mearga. In plus, contextul este foarte important. Poti sa nu stii un cuvant, dar sa il deduci din context.

Poate unii dintre voi isi mai amintesc, cand eram mici ne uitam la TV pe programe italienesti. Cati nu am invatat italiana asa? Colegele mele de prin generala se uitau le telenovele, si toate stiau spaniola bine (uite ca si alea sunt bune la ceva). Mie imi place sa ma uit la seriale fara subtitrare. Pana la urma un copil mic invata sa vorbeasca imitandu-si parintii. Important e sa vezi/auzi cat mai mult din limba respectiva. Acum avem miracolul internetului, puteti gasi la texte in orice limba pana va saturati.

Si ca tot am ajuns la internet, dati un search simplu "learn free *limba pe care o vreti* ". De exemplu chineza. Nu stiu cate limbi au astfel de versiuni gratis, dar o sa gasiti multe lucruri de care aveti nevoie in mod sigur.

Apropo, cu cat stiti mai multe limbi straine, cu atat mai usor va fi sa invatati altele noi.

Si nu uitati la randul vostru sa faceti compuneri scurte, asa cum a precizat Laura. Veti intelege imediat ce nu stiti si ce trebuie sa repetati. Cautati pe cineva sa vi le corecteze.
Faceti-va prieteni online din tara respectiva si incercati sa conversati cu ei in acea limba. Practice makes perfect ;)

Puteti sa completati daca aveti si alte sfaturi. Voi ce limba ati vrea sa invatati?


P.S. La subiecte unde caut contributii a ramas doar decoratiunile interioare (ma intereseaza in special sfaturile de genul DYI). Nu fiti timizi :D Daca mai sunt alte subiecte pe care credeti ca ar trebui sa le abordez, va rog foarte mult sa-mi spuneti. Ce imi doresc cu acest sistem este sa fac blogul putin mai interactiv.

Bomboane cu menta


Mi-am facut o gramada de teste in viata mea, si o intrebare care reapare constant ca un lait-motiv este "ce te face fericit?" ... iar eu intotdeauna selectez varianta cu "lucrurile marunte". Nu am asteptat niciodata sa castig la loto (fie vorba intre noi, nici n-am prea jucat), nu am visat la bogatii infinite sau haremuri cu barbati copiati dupa zei greci, nu visez nici sa devin faimoasa, sa ma hartuiasca fanii pe strada, sa scot albume, sa joc in filme, sau pur si simplu sa ma afisez la petreceri de celebritati care sa ma arunce direct in lumina reflectoarelor, desi nimeni nu stie foarte clar de ce.

Daca mi-ar da cineva 5 secunde la dispozitie sa numesc un lucru care ma face fericita, as zice "bomboanele cu menta". Nu orice bomboane, ci cele ale Inei. Ina e colega mea. Ina are o cutiuta "magica", care e intotdeauna plina cu bomboane. Genul ala de cutiute care apar prin povesti, din care mananci, mananci, si nu se mai termina (secretul ar putea fi ca isi cumpara bomboane varsate si isi reumple cutiuta zilnic, dar shhhh! .. nu mai spuneti la nimeni ;-) ).
Oricat de obosita, plictisita, nervoasa sau bolnava m-as simti, stiu exact cum sa ma inviorez. O intreb soptit pe Ina "mai ai bomboane?"
Pana acum nu mi-a raspuns niciodata "nu" (v-am zis eu ca e cutiuta magica). Cauta in geanta si scoate cutiuta pe care scrie "bomboane de mandarine" (dar nu in romaneste), ridica capacul si inauntru se afla miraculoasele nectare ale fericirii. Luam cate una si endorfinele incep sa zburde prin corpul meu. Un zambet larg si tamp imi apare pe fata. Orice urma de stres dispare pe moment... ce examene, ce taxe, ce bani, ce lucrari, ce certuri, ce oboseala ? .... tot ce mai conteaza sunt bomboanele cu menta...

... m-am hotarat ca in curand sa-mi cumpar si eu o cutiuta magica. Pentru ca mai am doar un an cu Ina si bomboanele ei.

Pe voi ce va face fericiti?

... acest articol a fost scris ca urmare a promisiunii ca voi dedica un elogiu bomboanelor care aduc fericire.

Viata reala vs. viata virtuala

Cred ca nu e un secret pentru nimeni faptul ca imi petrec mult timp pe net. Din cauza asta, nu de putine ori imi este dat sa aud chestii de genul "esti dependenta", "nu mai sta atata la calculator", s.a.md.

Din cauza asta am hotarat sa scriu articolul asta, ca sa va ilustrez diferenta intre un om care traieste in viata virtuala si un om care doar isi imbogateste viata reala cu cea virtuala. Eu fac parte din a doua categorie (lucru pe care o sa-l argumentez). De asemenea, pentru cei care petrec mult timp online, o sa puteti realiza daca aveti intr-adevar o problema sau nu. Exista trei diferente cheie:

1. Totul porneste de la identitatea ta virtuala. Cand internetul a aparut pe la noi, se perinda ideea ca online poti sa te tranformi in cine vrei tu. Poti sa schimbi totul despre tine, de la cum te numesti, la cum areti (poze false), ce muncesti etc. Asa ca hai sa ne punem intrebarea: cati oameni din viata noastra reala ne-ar recunoaste online?
Pe mine m-ar recunoaste toti. Am si eu un nick (care pana la urma tot de la numele meu vine, dar sa zicem ca nu e asa evident) de ani buni pe care il folosesc, dar nu am stat niciodata sa ascund cine sunt. Si in realitate si online ma cheama tot Anda, sunt tot din Cluj, fac aceleasi lucruri, sunt la acelasi master, am aceleasi hobby-uri, arat la fel. Blogul asta il citesc si oameni pe care nu i-am cunoscut niciodata si oameni pe care ii vad in fiecare zi. Daca ar intra mama la mine pe forum, ar stii cine sunt.

2. Se spune ca internetul ne impiedica sa mai socializam. Eu cred ca poate sa fie o sabie cu doua taisuri: ne putem ascunde de oameni comunicand doar online, sau putem folosi internetul ca un mijloc de a cunoaste oameni noi. Cati oameni din viata ta virtuala ai cunoscut in realitate?
Eu am cunoscut foarte multi. Nu doar ca i-am cunoscut, dar unele dintre cele mai frumoase vacante din viata mea le-am petrecut cu un grup de oameni din care pe jumatate nu-i mai vazusem niciodata. Am cunoscut oameni online cu care apoi mi-am petrecut Revelioanele, zilele de nastere, care au dormit la mine acasa, care mi-au trimis cadouri desi locuiau in alta tara. Nu ii consider a fi prietenii mei virtuali, ii consider a fi prietenii mei si atat. Probabil multi nu stiu ce sentiment frumos este sa mergi intr-un oras in care nu ai mai calcat niciodata si totusi sa cunosti pe cineva acolo cu care sa iesi.

La capitolul asta as vrea sa fac o scurta paranteza. Citeam acum vreo doua luni despre un cuplu care au divortat din cauza ca el "o insela" cu cineva pe Second Life. Asta inseamna sa exagerezi. Mai este eterna intrebare de pe mai toate forumurile "poate exista dragoste pe internet?" ... daca cunosti pe cineva online si apoi va intalniti in realitate, normal ca da. Dar toata relatia voastra sa ramana doar in stadiul online este... cel putin cam ciudat :D


3. Am lasat cel mai important argument la urma. Ati renuntat vreodata o invitatie din viata reala (de a iesi in oras, cu prietenii sau la o intalnire) pentru a sta pe net?
Cum ziceam, eu consider viata virtuala doar o imbogatire a celei reale. Nu o inlocuire. Eu stau pe net cand ma plictisesc si nu am altceva mai bun de facut. Intamplarea face ca, neavand inca lucru, am o groaza de timp liber. Dar nu am refuzat niciodata sa ies afara din casa DOAR pentru ca trebuia sa fac ceva online. Trebuie sa iti cunosti prioritatile si viata reala are intotdeauna prioritate. Daca e sa iau de undeva timp, prefer sa nu ma uit la televizor de exemplu. Macar pe internet ai totusi un rol activ, nu unul pasiv.


Nu stiu daca mai are rost sa trag concluzii, cred ca sunt destul de evidente. In principiu, eu cred ca trebuie sa fim echilibrati in tot ceea ce facem. Sa acceptam tehnologia cu bratele deschise, dar sa o folosim noi pe ea, nu ea pe noi.

Afara din cutie


Daca am ceva talent creativ, il datorez copilariei mele. De fapt, cred ca toata generatia mea are acea tendinta de a avea tot timpul idei noi. Nu aveam foarte multe jucarii, nu pentru ca nu ne-ar fi cumparat parintii, ci pentru ca pe vremea aia nu existau la noi. Cele care existau erau un fel de copie ieftina a celor reale. Tin minte ca stateam cu orele dimineata pe Italia uno si imi imaginam cum ar fi sa am acele jucarii prezentate in reclamele dintre desene.

Asa ca am inceput sa le fac eu. Nu aveam nevoie decat de o foaie mare de hartie si niste carioci pentru un Monopoly. Cand stateam la bunici ne ciopleam sabiute din bucati de lemn (pentru ca nu era nimic ciudat ca un copil de clasa intai sa umble cu cutite). Nu doar ca imitam jocuri straine, dar le inventam pe ale noastre... scarile deveneau apartamente, scandurile carti, dupa ce munceam toata vara la fan, cand veneam acasa ne jucam in iarba facand capite in miniatura, de parca nu ne-am fi saturat pana peste cap. N-am taiat niciodata broaste la biologie, dar am desfacut un sarpe omorat de bunicu`. Luam tabla de sah si o transformam in traseu de curse pentru jucariile din ouale Kinder. Ne puneam un batic pe cap si brusc aveam parul lung. Daca ni-l legam la gat ne transformam in printi. Ne vindeam unii altora ambalaje goale de ciocolata, si amestecam toate sampoanele si lotiunile din baie pentru "spuma", care avea o cota mare pe piata.

Ce am dus mai departe cu noi nu au fost neaparat jocurile, ci gandirea creativa. Tocmai ma angajasem la primul meu job si ma aflam intr-o sala cu inca vreo 20 de oameni, faceam "Protectia muncii" cica. Ceea ce insemna practic 8 ore intr-o sala, aveam la indemana doar foi de hartie, pixuri, si caietele pe care trebuia sa le studiem. Nu stiu cine a inventat-o pe asta cu 8 ore avand in vedere ca treburile alea le citeai si retineai in 10 minute maxim.
Ne-am imprietenit pe grupulete. Le-am intrebat pe fete daca nu vor sa jucam carti. S-au uitat surprinse la mine, cu o expresie care ma intreba unde vad eu cartile sau pe unde le-am ascuns. Am luat foile de hartie si le-am taiat in dreptunghiuri si m-am apucat sa le desenez. Pe o parte numarul si culoarea cartii si pe cealalta le hasuram ca sa nu trisam. Protectia muncii a trecut destul de usor :))

Ani de zile in facultate a face prezentari la seminarii insemna sa citim cartile si apoi sa le explicam si celorlalti (well, nu de fiecare data, au fost si exceptii, dar asa, in mare). Acum am ajuns la master la alta facultate, cu alti profesori, alti colegi, alte stiluri. Prezentarile se fac in PowerPoint, dar invariabil este faptul ca toti au aceeasi reteta. Din fericire, cand a fost vorba sa ne "aliem" pentru prezentari, mi-am ales partenerul potrivit :)) Cand ne-am aruncat in "ring" ideile pentru prezentarea ce urmeaza sa o facem impreuna, mi-am dat seama ca nu o sa fie una normala. Ca sa va faceti o idee, unele dintre ideile respinse au fost: sa purtam sombrero-uri in timp ce facem prezentarea, sa servim colegii cu nachos si tequila, sa punem hip-hop mexican cand ne facem intrarea (prezentarea e la marketing international btw, si da, are legatura cu Mexicul). Cum ziceam, astea sunt ideile respinse, insa mai avem altele pe care chiar le vom pune in practica (si pe care le tin secrete pana dupa prezentare, ca poate mai citesc si alti colegi blog-ul).

Nu prea am talente speciale, nu stiu sa pictez, n-am voce deloc, desenez destul de prost, desi eram promitatoare in generala d.p.d.v. literar am cam ocolit subiectul (blogul asta este singura mea expresie literara, si poate dupa cum observati, numai cu literatura n-are legatura), pe scurt: nu sunt un artist. Creativitatea mea se concretizeaza doar in idei. Imi place sa fac jocuri, pentru ca imi place sa-mi pun in practica ideile. Ma entuziasmez ca un copil mic cand am una. Si sincer, in orice domeniu ai fi, cred ca ceea ce ii deosebeste pe cei buni de mediocri este faptul ca gandesc "afara din cutie" (adica outside the box).

Jocuri si castigatori

Astazi o sa ajung la zi cu toate concursurile.

1. Concursul de poezii pe care l-am inceput acum vreo 2-3 luni ... desi am zis ca nu anunt castigatorul pana nu ajung la 5 poezii, nu mai am chef sa o tarasc... desi toate poeziile au fost dragute si i-as fi ales pe toti castigatori, intrebandu-i la ce ar face reclama daca ar castiga, doar o persoana a avut un raspuns clar, asa ca pe aceasta baza o voi declara castigatoare: JeAnne Dark. Felicitari!
Ea a vrut sa fac reclama la Amiba Design , firma de webdesign. Deci daca aveti nevoie de un site web, va invit sa va uitati peste site-ul lor :)

Le multumesc si celorlalti concurenti pentru participare: Bogdan, Silviu si Serban.

2. Jocul Piramida Panahasi de pe forum s-a terminat, iar castigatorul a fost shape! Felicitari si tie!
Iti cumpar un suc cand ne intalnim :D La Piramida au participat 21 de concurenti.

3. Incep doua noi jocuri pe forum, la care sper sa se inscrie cat mai multa lume

SURVIVOR

Gazduit de catre Sylar, care va urmari modelul binecunoscutului reality show... si in sfarsit voi avea posibilitatea sa fiu si eu jucator :D Abia astept.

FAZAN
Campionat de fazan organizat de Bogdan, pentru cei pasionati de joc.

Pregateste-te pentru frig!

Poate ati observat ca n-am mai scris de cateva zile... asta pentru ca orice subiect gaseam, imi dadeam seama ca l-as fi scris dintr-o frustrare. Si cum am scris un articol intreg despre negativism, nu mi s-a parut cea mai constructiva abordare.

Azi dimineata am hotarat sa gasesc un subiect constructiv cat timp sunt la scoala, astfel incat sa scriu articolul in seara asta. Ma gandeam: ce lucruri bune am facut eu in ultimele zile? Nu prea multe ce e drept... azi am semnat ceva pentru Greenpeace impotriva centralelor nucleare, dar sincer nu cunosc prea multe despre subiect, asa ca nu are rost sa vorbesc despre ce nu stiu. Am stat 6 ore la scoala, incercam sa ma gandesc la chestii care de care mai variate, de la prezentari facute de curand pana la drumul cu autobuzul (dar nu, nu am lasat nici un batran sa stea jos in locul meu). Deja incepeam sa fiu dezamagita de mine. Revelatia a venit cand eram la cativa pasi de casa si inghetasem deja de frig (am tremurat din toate incheieturile azi toata ziua): nu am racit! :D

Poate o sa vi se para putin lucru, insa conditiile in care nu am racit mi-au fost potrivnice: printre cunostintele mele era epidemie de raceala... de la toti membrii familiei, pana la colegi sau prieteni. Cum am reusit sa nu racesc? E drept, am imunitate destul de buna, dar mai racesc si eu din cand in cand. Nu am racit pentru ca de cum am vazut primul racit, am inceput sa ma pregatesc. Si asta va sfatuiesc si pe voi sa faceti, luand in considerare ca in ultimele zile pe aici a nins.

In primul rand beau in fiecare zi cate un ceai fierbinte sau doua (nu uitati de lamaie). Cateodata mai adaug o cafea, un cappuccino sau o ciocolata calda. Nu umblu niciodata desculta prin casa, port nu doar slapi, ci si o pereche de sosete groase. In plus port si o geaca de trening (tot in casa). Pentru cand ies afara mi-am scos deja cizmele, paltonul, manusile, esarfele si bluzele groase, tricotate. Incerc sa ma spal pe maini cat de des pot. Si recunosc, ar putea avea o legatura si faptul ca parintii ma imping des de la spate sa mananc fructe sau legume, iar mai nou locul de cinste il are kiwi (care contine mai multa vitamina C decat lamaia de exemplu).
Nu dorm cu geamul deschis, si daca simt cel mai mic curent imi bag vata in urechi. Daca ma spal pe cap ma straduiesc sa imi usc bine parul inainte sa ies afara din casa. Dorm acoperita cu o plapuma groasa.

Stiu ca toate astea par lucruri banale, dar fiti sinceri cu voi si recunoasteti de cate ori chiar aveti grija sa le faceti? Ca la teorie suntem tari cu totii :)) Deci aveti grija de voi, nu va ganditi ca e abia octombrie, ca raceala acum vine.

Visele si evolutia

Exista doua abordari ale viselor: abordarea oculta si abordarea psihologica. Eu nu sunt superstitioasa, nu cred in fazele de genul "daca visezi serpi o sa ploua" sau alte bazaconii asemanatoare. Asa ca eu sustin cu putere abordarea psihologica :)

Probabil ca stiti ca fiecare om viseaza noaptea, chiar de mai multe ori, doar ca unii nu si le amintesc. Ar fi aici o intreaga explicatie a fazelor somnului, dar nu are rost sa intram in amanunte inutile.

Eu sunt genul de om care isi aminteste majoritatea viselor, si dimineata mai stau vreo doua minute in pat sa le "retraiesc". Apoi, cazandu-mi pe mana o carte de interpretare a viselor, am hotarat sa invat mai multe lucruri despre mine. Am facut acest lucru acum cateva luni, apoi m-am oprit din diverse motive, dar tocmai m-am gandit ca ar fi frumos sa incerc din nou. Si de data asta, sa-mi mai iau ceva recruti :D

Treaba e foarte simpla. Aveti nevoie de un jurnal (poate fi un caiet simplu, nu prea conteaza). Trebuie sa il tineti undeva langa pat, sa ajungeti rapid la el cand va treziti. Primul lucru pe care il faceti dimineata e sa scrieti absolut toate amanuntele pe care vi le amintiti din ultimul vis avut. Credeti-ma ca amanuntele dispar foarte rapid, asa ca nu e nici un pic de timp de pierdut cu leneveala, asta se poate face dupa :D Cum spuneam, toate amanuntele: obiecte, oameni, culori, numere, etc.
Bunicu' m-a invatat ca daca atunci cand te trezesti te uiti pe geam, iti uiti visele (asta daca nu le memorezi bine inainte). Din cauza asta eu dorm tot timpul cu jaluzelele trase, in intuneric total. Va recomand acelasi lucru.

Ok, v-ati notat visul, ati mai lenevit prin pat, v-ati ridicat, v-ati facut cafeaua, v-ati spalat,v-ati verificat mailurile, pe scurt: v-ati trezit. Va impedicati de jurnal si va amintiti de vis. Cum il interpretati?

Incepeti prin a scrie pe o coloana toate obiectele din vis.

Exemplu: Daca ati visat o vaca pe un camp albastru, notati:
- vaca
- camp
- albastru

Apoi cautati un dictionar de vise. Daca aveti asa ceva pe acasa bine, daca nu... e plin netul :D Google este prietenul tuturor ;)

Langa fiecare cuvant, scrieti semnificatia lui. Dupa aia, treaba e foarte simpla. Incercati sa inlocuiti in contextul visului, fiecare semnificatie.
Astfel veti descoperi ce se afla in inconstientul vostru.

Va dau si un exemplu personal, o portiune scurta dintr-un vis si cum am interpretat-o.

[...] Incercam sa trec dintr-o curte in alta, dar era un labirint de flori si eu puteam sa trec doar prin cele albastre.

Semnificatii:

Curte = Cautare interioara, nevoia de a te intelege pe tine insuti si a intelege cine esti si ce vrei.
Labirint = nevoia de a explora laturi obscure ale personalitatii
Flori = un sentiment nou / prospetime
Albastru = - gândire pozitiva, optimism cu privire la viitor, perioada linistita si calma in viata ta; rabdare, sanatate, adevar, credinta, devotament, sinceritate, pace interioara, multumire sufleteasca, vointa, capacitate de autocontrol.

Interpretare:

Imi doresc sa ma cunosc mai bine, sa explorez laturi obscure ale personalitatii mele ... dar pentru a ajunge la un nou nivel de cunoastere trebuie a descopar sentimente noi, care sa-mi aduca pace sufleteasca si capacitate de autocontrol.


De ce am pus un post intreg despre cum sa interpretezi visele? Pentru ca astfel ne putem cunoaste mai bine, putem sa ne intelegem grijile/nevoile/dorintele. Eu cred ca doar prin introspectie poti evolua ca persoana. Si din ciclul "nobody's perfect, but at least I'm trying", mi s-ar parea putin inutil sa traim 80 de ani si sa batem pasul pe loc.

Teribilismul nu e amuzant

Am primit si eu o leapsa de la Catalin, care din cate am inteles face parte din campania “ca sa fii cool, trebuie sa fii viu”, initiata de Brightie.

Partea interesanta e ca voiam de mult sa scriu un articol pe tema asta, dar tot am amanat, se pare ca dintr-un motiv bun :P

Printre toate teribilismele astea la volan, pe mine ma deranjeaza vorbitul la telefon. Din pacate, cunosc un accident produs din aceasta cauza si n-ati vrea sa vedeti rezultatul final.

In primul rand, daca esti mai nou intr-ale sofatului, atunci e mai bine sa nu vorbesti deloc la telefon. Nu toti oamenii au parte de atentie distributiva. Daca esti la nivel "expert" si te poti concentra la doua lucruri deodata, s-a inventat "handsfree-ul". Adica stai frumusel cu mainile pe volan si ochii pe sosea.

Eu n-am permis de conducere, dar de fiecare data cand ma urc in masina cuiva stau cu frica in mine... pentru ca nu mai e de-ajuns ca cel de la volanul masinii in care ma aflu sa fie un sofer responsabil, oricand poate sa apara de nicaieri un sofer "cool". Chiar nu e amuzant sa fii teribilist. Iar cei din jur nu te vor aprecia mai mult.

Si vreau sa va arat un filmulet, nu e amuzant deloc, dar e in tema. E luat de pe site-ul Realitatea, un clip facut de britanici pentru tineri (daca sunteti mai sensibili, mai bine nu va uitati):



Leapsa o dau mai departe lui JeAnne Dark si krimi.
Category: 11 comentarii

Help needed

Iau o pauza de la articole ca sa ma adresez direct cititorilor.

Am creat blogul in scopul de a oferi niste sfaturi constructive. Unele au fost, altele mai putin. Desi cand zic constructiv, eu ma gandesc la chestii mai practice, pe care le poti aplica imediat, au fost cateva sfaturi mai... generale.

Am idei de viitoare articole, mie numai ideile nu imi lipsesc ca sa zic asa, cu toate astea ideile mele sunt destul de haotice, n-au cap sau coada, nu le gandesc sub o forma... in plus, pana acum am dat mai mult sfaturi "de la mine", dar as prefera sa imi imbunatatesc calitatea constructivismului ca sa zic asa. Deci m-am gandit sa cer ajutorul altora :)

Ideea mi-a venit de la articolul "Femeile si sexul", care a pornit de la un articol pe care mi l-a recomandat cineva. Ma gandesc ca poate si altii dau peste informatii mai interesante decat cele care-mi pica mie pe mana. Asa ca daca aveti idei, sfaturi, orice chestie care ar putea ajuta si pe altii, va rog sa-mi spuneti.

Nu va zic sa-mi scrieti voi articolele, ci doar sa ma ajutati cu materialele :) De exemplu, as vrea sa scriu un articol cu sfaturi pentru decorat casa, pentru ca am multi prieteni care se muta... chestii ieftine pe care le poti face singur... locuri de unde poti cumpara mobila ieftina pe care sa o poti reface acasa, lucruri de genul asta. Daca aveti si un singur sfat despre asta, m-as bucura sa mi-l impartasiti, si daca reusesc sa strang mai multe, pot face un articol.

Asta e doar un exemplu, dar orice idei aveti, chiar va rog. In plus, daca aveti voi nevoie de ceva, daca aveti intrebari fara raspuns, sau va doriti niste sfaturi practice de genul asta, puteti sa-mi cereti. Cred ca e mai interesant sa scriu despre lucruri care va intereseaza pe voi, decat lucruri care ma intereseaza pe mine. Ma gandeam chiar sa fac o lista cu cerinte sau idei de viitoare articole, pe care sa o pun undeva pe bara din dreapta (daca o sa vedeti o astfel de lista sa stiti ce e cu ea) si daca ati avea ceva interesant de adaugat despre acel subiect sa imi spuneti, astfel sa pot aduna materiale destule pana la aparitia articolului.

Adresa mea de mail (e o adresa secundara pe care imi permit sa primesc spam-uri, dar o citesc in fiecare zi): born.to.dizz@gmail.com


Despre forum


Schimband total subiectul, pentru cei inscrisi pe DeLaZero. Problema cu forumul e complicata, nu exista nici un buton pe care sa apas si totul sa fie bine. Eu ma chinui sa o repar, dar va zic de pe acum ca nu ma pricep, eu invat din tutoriale and stuff, deci ar putea sa mai dureze vreo 2-3 zile. Deci va rog frumos sa aveti rabdare si sa nu ma mai intrebati "de ce nu merge forumul?", pentru ca daca mai aud propozitia asta odata cred ca o sa dau un ignore :)) (J/k)

In alta ordine de idei, daca e cineva mai priceput intr-ale phpbb, mysql, baze de date de forum si alte tampenii de genul asta, si aveti chef sa ma ajutati, va rog foarte mult :-> Thankies

Edit: Forumul e rezolvat si functionabil.

Cosul cu cadouri

Ati fost vreodata in situatia de a fi nevoie sa faceti cadou unei femei si sa nu aveti nici cea mai mica idee ce sa-i luati? V-ati pus memoria la incercare si tot n-ati reusit sa va amintiti de ce anume are nevoie? Eu sunt aici sa va ajut :D

Stiti ca am eu o mica pasiune legata de cadouri si imi place sa o impartasesc cu altii. Totul a pornit de la faptul ca multi ma intrebau "n-ai nici o idee de cadou pentru X? Ca vine ziua lui si nu stiu ce sa-i iau". Am observat prin ce chinuri infernale trec majoritatea de fiecare data cand se apropie vreo sarbatoare de asta unde se dau cadouri. Asa ca m-am gandit ca ar fi frumos sa fie cineva acolo care sa-i ajute cu sfaturi macar.

Daca va uitati prin arhiva o sa vedeti ca mai am un post in care am dat 10 sfaturi generale. De data asta am sa dau unul particular.

Cadoul este potrivit in principiu pentru femei. Oricarei femei oricat de bine sau mai putin bine o cunoasteti. Un alt mare avantaj este ca se poate adapta oricarui buget. Aveti doar grija sa nu faceti acelasi cadou la doua femei care se cunosc :)) Totul aici se bazeaza pe surpriza.
Eu am facut acest cadou de doua ori si de fiecare data a fost un succes.

Sa incepem.

Ai nevoie de:

- o tema (daca e o sarbatoare specifica, gen Craciunul, cred ca tema e evidenta. Dar eu recomand sa alegeti ca tema culoarea ei preferata. Impactul vizual e mult mai mare)
- timp liber si rabdare (vreo ora-doua sa zicem, daca chiar vreti sa iasa ceva bun)
- un loc cu mai multe magazine, cat mai diverse (as vrea sa zic "mall", dar nu e neaparat).
- niste bani sau un card plin :)) Dar cum ziceam, bugetul e irelevant.

La cumparaturi:
- primul lucru pe care il cumparati e un cos de rafie. Il puteti gasi in supermarketuri, magazine de cadouri, florarii, dar eu va recomand sa il cautati in magazinele de decoratiuni interioare (gen Bamboo, Nobila Casa, etc.) Puteti gasi o varietate mai mare si preturi mai mici. Eu zic sa hotarati marimea si in functie de buget... nu are rost sa luati un cos foarte mare pe care sa-l dati gol.
- stadiul asta e cel mai amuzant... cumparati tot felul de obiecte pe care sa le puneti in cos. Regulile sunt doar trei:
1. Trebuie sa fie in ton cu tema aleasa
2. Trebuie sa incapa in cos
3. Trebuie sa fie dintr-o gama cat mai variata de produse
Daca mi-ati urmat sfatul si ati ales culoarea preferata, e foarte simplu sa cautati obiecte in acea culoare... puteti lua: agende, bijuterii, produse cosmetice, dulciuri, etc. Numarul obiectelor depinde de cos si de buget :D
- cumparati ceva pentru a finisa cosul... recomand celofan si fundita. Daca luati de la Nobila Casa cosul, ati putea sa le primiti pe gratis :))

Finisajul:
- Asezati obiectele in cos astfel incat sa se vada toate dintr-o privire. Dar aveti grija sa fie si stabil. Exemplu: noi aveam niste cercei pe care i-am prins cu o agrafa ca sa apara si ei sus.
- Impachetati cosul cu celofan si prindeti-l cu fundita (daca ati optat pentru alte ornamente, va descurcati voi). Alta scurta recomandare e sa aveti un capsator, mai mult ca sigur o sa aveti nevoie.

Rezultatele:
Poza din coltul dreapta sus este unul dintre cele facute de mine (de fapt de catre noi, cadoul l-am facut impreuna cu Anca). Am ales ca tema culoarea mov (la celalat pe care l-am facut si cu care nu am poze alesesem albastru). Da, stim ca fundita era prea mare, am uitat sa mai taiem din ea :D Din pacate celofanul nu e foarte fotogenic, asa ca pun o poza si fara celofan.

Cam atat. Succes ! Sa-mi trimiteti poze :)
Category: 6 comentarii

Femeile si sexul

Materialul pentru acest articol mi l-a dat DeSpaire, criticul meu numarul unu :)) Cu mentiunea ca este mult mai putin "cuminte" decat restul articolelor mele.

Inainte sa trec la subiect, vreau sa va avertizez in privinta continutului: daca esti o fire pudica, daca esti mai conservator de felul tau, recomand sa nu citesti mai departe!
Motivul pentru care am considerat ca merita sa prezint acest articol pe blogul meu este pentru ca exista multe informatii care i-ar putea ajuta pe unii barbati (si poate chiar pe unele femei) sa-si imbunatateasca viata sexuala.

Un site (greatlovers.com) a creat un chestionar cu intrebari despre sex, numit What women want, care a fost completat de peste o suta de femei. Articolul are 125 de pagini, asa ca n-o sa stau eu sa-l citez (arata inclusiv raspunsurile fiecarei femei in parte), dar o sa fac un scurt rezumat cu informatiile interesante. Chestionarul are 17 intrebari.

Intrebarea numarul 1:

What makes a man a great lover?
Raspunsurile s-au invartit in jurul ideii ca femeia vrea sa simta ca e importanta pentru barbat si nu doar un obiect sexual. Multe femei isi doresc ca barbatii sa le intrebe ce anume isi doresc.

Bineinteles ca ideal ar fi sa nu te intrebe, ci sa ghiceasca, dar cum barbatii se plang mai peste tot ca nu stiu citi ganduri, atunci macar sa intrebe :D Vorbim atat de mult despre importanta comunicarii in relatie, si barbatii ne spun tot timpul ca vor sa le zicem ce vrem. Dar de cate ori chiar intreaba (sau macar ii intereseaza :P ) ?

Un alt lucru despre care femeile au vorbit este faptul ca isi doresc ca barbatul sa nu se grabeasca, si sa le sarute pe tot corpul, nu doar pe zonele genitale si sani.

Asta ma duce cu gandul la imaginea asta:



Cred ca aici conteaza sa fi empatic. Fiecare om are zonele sale erogene si e bine sa i le descoperi, nu sa ii faci ceea ce ti-ar place tie.


Intrebarea numarul 2:
Does penis size matter? (Be 100% Honest and tell us why
it does or does not?)

Unele femei au zis ca da, altele ca nu, dar partea amuzanta e ca si cele care au spus ca nu, la urmatoarea intrebare: "What is the perfect penis size?", au raspuns 8" - 9" (adica un pic peste 22 cm), care e printre primele 10% lungimi, iar altele care au raspuns ca da, marimea conteaza si isi doresc una mare, au raspuns 6" (adica aproximativ 15 cm), ceea ce inseamna ca fie n-au masurat niciodata un penis, fie perceptiile sunt diferite de realitate.

Sunt curioasa cati barbati o sa-si masoare penisul dupa articolul asta :)) Deci singura mea concluzie e ca femeile sunt confuze cand vine vorba de marimea penisului.
Altele (m-am uitat si eu printre raspunsuri) au raspuns si ce grosime si-ar dori. Probabil ca cel putin la nivel inconstient conteaza cat de cat, insa nu asa mult cum le place unora sa pretinda.

Intrebarea numarul 4:
Which matters to you most, Size or Sexual Technique? (Please explain why?)
Aproape 99% au raspuns ca tehnica conteaza, si chiar cele care au raspuns ca marimea conteaza, au mentionat ca fara tehnica oricum nu are rost. In plus, fetele mai tinere (18-21 ani) sunt mai interesate de marime decat cele mai mature (25+ ani).

Deci pentru baieti exista un singur sfat: tehnica, tehnica, tehnica :)))

Intrebarea numarul 5:
Describe in detail your most memorable, favorite,pleasurable, intense or erotic sexual experience you have ever had? And what made it so?
Trei teme au iesit in evidenta: prima data cand au facut sex cu un amant grozav, a doua cand au facut sex intr-o locatie exotica si a treia cand au facut sex intr-un loc semi-public, insa de multe ori acestea erau combinate.

Bineinteles ca aici putem spune ca adrenalina e un bun condiment pentru femei, insa eu as vrea sa fac precizarea ca nu e intotdeauna cazul. Poate dai fix peste fata care face parte din minoritate si o inhiba sexul in locuri publice. Deci eu nu m-as hazarda.
Cei care au facut chestionarul au dat ca sfat sexul prin casa, dar in alte locuri decat dormitorul: bucatarie, dus, etc.

Intrebarea numarul 6:
Describe your favorite sexual technique, that when done
to you absolutely drives you wild in bed?
Majoritatea femeilor au raspuns sexul oral, dar in acelasi timp.. fingering.

Eu as zice ca asta e un nou caz in care trebuie sa intrebi femeia.

Intrebarea numarul 7:
Describe your favorite sexual technique, that when done
to you absolutely drives you wild in bed when applied to:
- Receiving Oral Sex
- Intercourse
In cazul sexului oral majoritatea au raspuns ca isi doresc ca barbatul sa nu se grabeasca, sa faca lent si sa introduca si degetul din cand in cand. In cazul actului sexual isi doresc varietate, adica sa incepi incet, lent, iar apoi sa grabesti ritmul gradual, penetrare mai puternica, iar multe femei chiar isi doresc "hard" la sfarsit... iau autorii specifica in ambele cazuri ca e bine totusi sa-ti intrebi partenera inainte.

Deja articolul asta mi se pare extrem de educativ :D In primul rand, despre sexul oral... am observat ca multe fete se plang ca nu le face intotdeauna placere pentru ca barbatii "apasa prea tare si le doare". Deci scurta lectie de anatomie baieti: clitorisul este extrem de sensibil, si daca il apesi prea tare doare. Cu cat atingerile (limbii) sunt mai finute, cu atat placerea e mai mare ;)
Cat despre actul sexual, asa e, unele femei se lubrifiaza mai greu, daca pornesti tare din start exista sanse mari sa o doara. Dar daca incepi lent si continui lent, s-ar putea sa se plictiseasca :D

Intrebarea numarul 8:
What is your favorite sexual position?
Cele mai comune raspunsuri au fost doggy style si ea pe spate cu picioarele pe umerii lui.

Eu cred ca aici depinde iar de preferinte. De exemplu preferata mea nu e nici una dintre cele doua, deci nah :D Insa ce mi se pare interesant e ca pozitia misionarului nu a ajuns in top, deci poate e putin overrated ;)

Intrebarea numarul 9:
Do you enjoy Anal Sex?
Se pare ca la intrebarea asta nu exista o cale de mijloc... femeile fie iubesc, fie urasc sexul anal.

Nu am prea multe sfaturi de zis aici, dar tot din ce mi-au zis alte fete... daca prietena ta a facut efortul sa incerce si nu i-a placut... nu mai insista :)

Intrebarea numarul 10:
Have you ever had Anal Intercourse?
Multe dintre femeile care au zis ca urasc sexul anal nu au incercat de fapt niciodata, deci s-ar putea sa existe si multe prejudecati la mijloc. Dintre femeile care au incercat si nu le-au placut, au specificat ca doare si ca prietenii lor s-au grabit, in loc sa ia lucrurile incet...

Nu cred ca mai e nevoie de alte precizari.

Intrebarea numarul 11:
What Anal Sex Activities do you enjoy? (fingering,
intercourse, oral, etc....)
Majoritatea femeilor care nu au facut sex anal sau nu le place au raspuns "none". Dar unele carora nu le place sexul anal, prefera totusi (prefer sa o zic in engleza): anal
fingering and licking.

Uhm... clisma anyone? :D Ok, deja devine dubios articolul :-"

Intrebarea numarul 12:
What do you enjoy or dislike about Anal Sex? (Describe in detail)
Cele care au raspuns ca nu le place au zis ca doare (chiar si cele care nu au incercat). Altele au spus ca e murdar si gretos.

Incep sa cred ca au fost niste barbati cei care au creat chestionarul :D

Intrebarea numarul 13:
What advice would you give men that want to try anal intercourse with their partners?
Se pare ca sfaturile au fost foarte bune: foloseste mult lubrifiant, care sa nu fie pe baza de ulei, mergi foarte incet, fii gentil, opreste-te cand iti spune sa te opresti, incepe cu un deget, apoi cu doua, abia apoi treci la penetrare, cand penetrezi incepe usor pana simti ca anusul se relaxeaza, iar apoi poti sa incerci mai tare, dar foloseste si mai mult lubrifiant. De asemenea, pozitia cea mai recomandata pentru prima data e "lingurita" (adica amandoi culcati pe o partea, ea cu spatele la el). Si ce trebuie sa tina minte barbatii e ca nu ar trebui sa doara niciodata, daca doare... you're doing it wrong :D

Ok, enough with anal sex already? :D

Intrebarea numarul 14:
Describe your favorite sexual technique, that when done to you absolutely drives you wild in bed as applied to Anal Sex?
Majoritatea au raspuns ca isi doresc sa fie penetrate cu degetul in vagin sau sa le fie stimulat clitorisul in acelasi timp, cu degetul sau cu un vibrator. Altele au raspuns ca isi doresc sa stea deasupra, ca sa aiba control asupra miscarii si adancimii.

Asta se transforma in ghid de facut sex anal. Incep sa cred ca barbatii nu mai sunt interesati de vagin :D

Intrebarea numarul 15:
Have you ever had a G-Spot Orgasm? If so, please describe in detail the experience and how it differs from your normal orgasms?
Multe femei nu au stiut unde sau ce este acela G-Spot. Altele stiu si au orgasm regulat (nimic despre diferente).

In sfarsit am trecut la alt subiect :D As vrea sa fac aici precizarea ca de fapt asa-numitul "punct G" este de fapt o prelungire a clitorisului in interior si ca nu are aceeasi forma la toate femeile. Din cauza asta unele femei nu au de fapt "punct G".

Intrebarea numarul 16:
Have you ever experienced Female Ejaculation? If so describe the experience and how you are able to have them?
Majoritatea femeilor au raspuns nu. Foarte putine au raspuns da, unele au zis ca nici macar nu stiu ce a cauzat-o, iar altele au raspuns ca avea ceva legatura cu stimularea punctului G.

....

Intrebarea numarul 17:
Please tell us your most desired sexual fantasy? Please describe in detail?
In primul rand, pentru majoritatea femeilor fantezia e doar fantezie si nu isi doresc sa o traiasca in realitate. De exemplu, multe femei au fantezii in care sunt violate, dar in realitate nu isi doresc asta. Dar aceasta fantezie le ajuta sa scape de responsabilitatea legata de sex, adusa de prejudecati. Daca sunt violate, atunci trece de controlul lor, si nu se mai simt vinovate. In plus, femeile care au aceste fantezii, sunt violate de barbati atragatori, de care s-ar fi simtit atrase oricum. Si autorii (si eu) au subliniat ca FEMEILE NU ISI DORESC SA FIE VIOLATE !!! Daca vrei sa te joci ca o violezi, trebuie sa ai acordul ei inainte.
O alta fantezie des intalnita e de a face sex cu mai multi barbati in acelasi timp.

Aceste fantezii sunt menite sa ramana doar fantezii. Exista si altele, cum ar fi sex pe plaja sau intr-un loc exotic, o escapada romantica, etc. Pe acestea le puteti indeplini.

Cred ca asta e punctul unde barbatii inceteaza sa mai inteleaga femeile. Nu stiu cati barbati chiar au fantezii pe care nu doresc sa le realizeze.


Voi ce pareri aveti? Sunteti de acord cu majoritatea femeilor? O sa puneti ceva nou in practica? :)

Ghid de baza pentru un barbat ingrijit

Vreau sa precizez de la bun inceput ca tot ceea ce scriu in acest post nu este general valabil pentru toate femeile, insa sunt sigura ca exista o buna parte care gandesc la fel.

Va promiteam in postul trecut un articol destinat barbatilor si uite ca eu ma tin de promisiuni. Azi o sa ma leg complet de aspectul fizic al barbatilor.

Sa incepem cu aspectul cel mai controversat: hainele. Indiferent ce stil adopti, pe mine ma intereseaza in primul rand un singur lucru: ca hainele sa fie curate si eventual calcate. Chiar nu-mi pasa cati bani ai dat pe ceea ce porti, ci vreau sa stiu ca esti ingrijit.
Nu imi pasa de firma de pe haine. Stiu ca atatia oameni sunt pro sau contra firmelor de renume, dar mie mi se pare mult mai importanta croiala hainelor, materialul folosit, cum cade pe tine si mai putin cine a facut-o. Nu sunt contra hainelor de firma, in sensul in care stiu ca exista un nivel de calitate acceptat de un creator ca sa-si puna numele pe o haina. Dar nu imi place deloc sa vad firma la vedere.
Ca sa va dau un exemplu, eram saptamana asta in fata facultatii, stateam pe o banca, mai era vreo juma de ora pana la urmatorul curs. Pe o banca alaturata era un tip ok zic eu. Avea pantaloni de stofa, camasa, pantofi potriviti, dar casual... si in caz ca va intrebati nu, nu e deplasat sa vii la scoala in costum, in cazul multora se intampla sa vina de la lucru direct la scoala. Deci tipul era ingrijit si ma gandeam ca "uite, mai sunt si barbati care stiu sa se imbrace". Cred ca am gandit prea devreme pentru ca tipul si-a schimbat pozitia si am vazut o curea pe care scrie mare cat China "D&G". Urmatorul meu gand? "Mda, cocalar". Turn off clar.

Trecand mai departe, un detaliu la care se uita toata lumea, barbati si femei, sunt unghiile. In cazul asta nu exista scuze sau variante: pentru barbati unghiile trebuie sa fie taiate scurt si curate. Problema cea mare e prejudecata barbatilor. Stiti ca exista acele solutii amarui care se dau pe unghii pentru a "vindeca" oamenii de boala rosul unghiilor. Multi barbati au impresia ca daca o folosesti, esti metrosexual. Nu, nu esti. Nu e oja, nu e nici macar lac incolor, e o solutie unisex ca sa nu-ti rozi unghiile. Si nu te va condamna nimeni daca o folosesti. Si daca tot vorbim despre asta, in cazul in care munca ta este fizica si lucrezi mult cu mainile, nu e nimic rau sa folosesti crema de maini. Arata ca esti ingrijit, nu ca esti metrosexual. Poti sa te dai seara inainte de culcare, ascunde-o sub pat daca vrei, nu trebuie sa stie nimeni, dar cand o femeie va da mana cu tine, va simti ca ai mainile ingrijite.

Un detaliu mai complex este parul. Asta pentru ca aici, ca si in cazul femeilor, nu exista o reteta general valabila... exista preferinte diferite din partea fiecaruia, structura fetei tale ar putea sa conteze, chiar si moda. Singurul sfat in acest caz este ca daca ai ales sa porti parul mai lung, atunci trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita... adica taiatul varfurilor, spalat regulat, poate cate un balsam sau o masca. Daca esti genul de barbat low-maintenance, atunci mai bine tunde-te scurt.

Ar putea sa nu fie cazul tuturor femeilor, dar pentru mine exista doua lucruri care sunt cele mai importante la un barbat: zambetul si mirosul. Spalatul de cel putin doua ori pe zi pe dinti e obligatoriu. O dantura perfecta te poate duce foarte departe.
Cat despre miros, asta tine in primul rand de igiena corporala (nu incerca sa acoperi transpiratia cu parfum). Sapunul (bine, ai voie si gel de dus) si deodorantul sunt obligatorii. Si tineti minte ca barbatii transpira mai tare decat femeile, asa ca deodorantul trebuie sa fie bun. Iar parfumul e destul de important, asa ca daca esti la cumparaturi eu zic ca macar la raionul asta sa ai rabdare la alegere, nu te lua dupa cum arata sticluta.

Asta zic eu ca e baza de cunostinte pe care ar trebui sa o aiba orice barbat.

EDIT: Pentru ca cineva mi-a zis ca articolul meu induce in eroare, o scurta precizare -> cand am zis "deodorant" m-am referit la anti-perspirant.

Feminitatea pe cale de disparitie?

Am sa-mi permit sa scriu un post destinat femeilor (cu toate astea nu impiedic barbatii sa citeasca). Promit ca in viitor voi dedica unul si sexului masculin.

Motivul pentru care am inceput cu femeile se rezuma la o experienta personala, de ieri. Eram in troleu spre scoala. M-am pus ca de obicei la geam (drumul tine 30-45 de minute, deci am timp destul sa meditez). Langa mine s-a pus o domnisoara. Nu pot sa dau prea multe detalii despre cum arata, pentru ca nu am obiceiul sa-mi examinez "colegii de scaun" din troleu, tot ce pot sa zic e ca parea de generala-liceu si ca avea unghii fucsia :D Problema era alta: parfumul. Avea un parfum dulce, greoi si cred ca s-a dat cu o tona. Asta combinat cu raul meu de masina a facut o calatorie extrem de "placuta".

Acum, poate oi fi eu invechita (sa-mi ziceti daca e asa), dar eu stiam ca parfumul, indiferent ca vorbim despre femei sau barbati, trebuie sa fie subtil, sa il simti doar cand te apropii de persoana respectiva, nu cand stai la 5 pasi de ea.

Am observat chestia asta de ceva timp, si anume ca incet, incet, se pierde finetea femeilor. Indiferent de cum areti, ce corp ai, daca esti plinuta sau slabuta, o femeie frumoasa mie mi se pare o femeie finuta, feminina. Ok, unii barbati accepta si femeile sexi, din motive evidente, asa ca nu judec eu decolteele adanci sau fustele ultra-scurte.

Dar exista niste lucruri care mi-e greu sa cred ca ar place macar barbatilor (din nou, corectati-ma daca gresesc). Stiu ca barbatilor le plac detaliile, asa ca incep cu unghiile.

Intrebarea mea e simpla: de ce? De ce si-ar face cineva asa ceva? Ma gandesc ca nu sunt comode. Frumoase sigur nu-s. Vreunui barbat i se pare sexi? Serios, daca s-au schimbat trendurile macar ziceti-mi sa stiu si eu. Unele femei mai vor sa scoata "bestia" din ele, dar floricele alea nu ajuta nici macar la mesajul asta.

Mai exista un alt trend care ma deranjeaza vizual. Din pacate, multe femei, unele chiar cu un simt estetic dezvoltat, il adopta. De ce? Ca e trendy. Cea care a pornit trendul e Rihanna:

Ce ma deranjeaza in mod special e freza. Stiu, stiu, look-ul androgin e in comback puternic anul asta, dar totusi... cateodata mai trebuie sa ne folosim si capul cand ii copiem pe altii. Nu zic ca unora nu le sta bine... daca ai structura fetei care sa iti permita, foarte bine, more power to you. Inseamna ca esti destul de sigura pe feminitatea ta sa adopti genul asta de freza. Dar, si aici e un mare DAR, majoritatea femeilor nu o sa arate bine asa. Si printre majoritatea asta se inscrie si Rihanna, care arata ca un transsexual. Mie imi placea inainte de ea, era draguta, era feminia cu parul ala lung... apoi si-a facut freza bob, a lansat trendul, era ok, parul mediu avantajeaza majoritatea femeilor... chiar si parul ala scurt dinainte, cand macar mai acoperea partea din fata. Dar acum... sper ca e doar o reactie de femeie maltratata care incearca acum sa arate inabordabila, altfel nu-i gasesc nici o scuza. Cu atat mai mult cu cat e un role-model. Genul asta de femei ar trebui sa fie mai atente cu imaginea lor.

Sunt atat de multe de adaugat la capitolul asta, dar intarziu la scoala :))

Ce voiam sa zic, e ca nu e nimic gresit sa iti pastrezi feminitatea. Doar pentru ca esti finuta, nu inseamna ca nu esti puternica. Sau ca nu esti independenta.