Cum sa-ti reamintesti o limba?

Unul dintre cele mai vizualizate (si gasite pe Google) articole ale mele a fost asta. Nu stiu daca acest post este neaparat o continuare, dar in mod sigur are legatura.

Dupa cum multi dintre cunoscutii mei stiu, imi caut de lucru. Problema mea, pe langa evidenta criza, e ca am studii multe si experienta putina (si de multe ori irelevanta). Din observatiile mele de pana acum, experienta s-ar putea sa fie unul dintre cele mai importante lucruri pe care le ai in CV. Dar presupun ca nu e chiar imposibil sa-ti gasesti ceva si fara. Atata doar ca trebuie sa te diferentiezi totusi de ceilalti candidati prin altceva. Celelalte "calitati" ale mele nu sunt neaparat extraordinare, adica sunt necesare, dar probabil le are toata lumea (studii, limba engleza, operare PC). *dupa cum va descriu CV-ul meu aici, poate primesc si o oferta* ... deci singurul lucru care ma poate ajuta este sa stiu orice alta limba in afara de engleza. Si intamplator am facut in liceu italiana.

Si da, am fost chemata la interviuri pentru singurul motiv ca am un atestat de italiana. O micuuuuta problema aici... n-am mai facut limba asta de prin liceu... adica de acum 6 ani! Am uitat-o. Nu complet, dar de la un nivel B2 sa zicem am ajuns la un A2. Credeti-ma, un A2 e un incepator, nu un mediu cum scrie la mine pe atestat.

Mi-am zis de multe ori ca o sa incerc sa imi reamintesc, dar n-am facut prea multe lucruri in directia asta. Acum vreo doua luni va ziceam ca am castigat niste carti de la BuyBooks, printre care una de italiana. Nici n-am deschis-o pana acum. Dar nu stiu ce plictiseala m-a lovit azi si am zis ca degeaba stau si astept sa-mi cada cunostintele din cer. Asa ca m-am apucat serios de treaba.

Deci de azi inainte o sa incerc in fiecare zi sa fac exercitii de italiana. Google-ul e plin de exercitii si lectii, care de care mai variate si mai interactive. Cel mai important e ca ma corecteaza. Apropo, gasiti exercitii pentru absolut orice limba, italiana e doar un exemplu. M-am ajutat si de cartea mea, e chiar folositoare pentru vocabular. Si o sa-mi mai caut prin biblioteca dupa alte carti de prin vremea liceului, ca sigur trebuie sa mai am... intotdeauna am zis ca cititul te ajuta mult cu o limba.

Asa ca nah, cand ma plictisesc mai bag un exercitiu la italiana. Daca merge treaba bine, poate ma reapuc si de franceza.

Mai stiti alte metode care m-ar putea ajuta? Voi ce limbi ati uitat?

7 comentarii:

Bogdan spunea...

"Daca merge treaba bine, poate ma reapuc si de franceza."

Ce intelegi prin "bine"?

Anda spunea...

Adica daca revin la nivelul dinainte.

nicoleta spunea...

O metoda buna este si aceea de a vorbi cu altcineva in limba uitata. Asa am procedat acu ceva ani cu franceza si engleza si m`a ajutat foarte mult.

O alta metoda e aceea de a citi, a te uita la filme si a asculta muzica in limba uitata.

Tre sa ma apuc sa fac aceleasi trebi iara, si nu doar pentru franceza ci si pentru daneza. E crunt cate pot sa uit.

Neamtu' spunea...

Trebuie sa recunosc ca, in RSS, titlul articolului m-a incitat :P Pe de alta parte, la mine e ceva absolut normal sa gasesc conotatii sexuale in aproape orice... E simplu: cauti un program TV in limba respectiva, daca nu ai cu cine conversa. Franceza: recomand France2 sau TV5. E de ajuns. Asa ma tin la zi cu spaniola si cu italiana. NU prea am cu cine vorbi, dar mai 'comunic' cu TV-ul, din cand in cand...

Anda spunea...

=)))))))

Hmmmmm... sa stii ca nu e o idee rea. Poate o sa scriu "Cum sa-ti reamintesti o limba? Part. II - Naughty Version"

:D

Anonim spunea...

inveti "Ce faci?" "Da" "Nu" "Inteleg" "Te plac/Te iubesc" "ochi" "buze" "prost" "retardat" "(Vreau) Sa te fut" "Suge-mi-o" le folosesti ca baza si incerci sa construiesti conversatii. Nu folosi toate cuvintele, selectioneaza atent daca vb cu o persoana de genul feminin sau masculin. E suficient pt inceput. Dupa ce le-ai folosit pe toate depinzand de % de succes continui cu "Da" sau respectiv "Nu" folosind gesturi ample si zambind permanent. Works every time :D

Gabi spunea...

mhm, eu am trait cateva luni in Catalonia, se intampla acum 3 ani, provincie spaniola cu limba proprie, si-a trebuit sa-nvat limba, da' acum ma gandesc c-am cam uitat unele chestii... si-o vorbeam tare bine, scris la fel. nici franceza nu prea o mai stapanesc, desi o studiez in liceu. :\

Trimiteți un comentariu