Somnul e subestimat

Am revenit. Şi pentru că la lucru trebuie să folosesc diacritice, o să mă străduiesc de acum să le folosesc şi aici (ca să mă obişnuiesc).

Cum spuneam, m-am angajat. Yey for me. Singura problemă e că totul a fost atat de brusc încât n-am apucat să mă obişnuiesc cu ideea că timpul meu liber s-a micşorat simţitor. Ştiam că o să se întâmple asta până la urmă, dar mă aşteptam să existe vreo 2-3 interviuri şi deci câteva zile în care să mă pregătesc psihic. Nu doar că a fost un singur interviu, dar am început pe loc.
Următoarea noapte eram atât de obosită şi entuziasmată în acelaşi timp, încât n-am dormit aproape deloc. Vreo 3 zile cu jumătate din orele mele normale de somn combinate cu o stare de spirit foarte high (mi-a luat destul de mult să conştientizez ce se întâmplă) m-a adus vineri seara şi toată ziua de sâmbătă la un fel de low, aşa, depression style.

Aseară pe la ora 11 mi se închideau ochii şi atunci am realizat că ceva nu e tocmai ok. Aşa ca azi-noapte am dormit 11 ore. Nici nu vă imaginaţi ce schimbare majoră poate face somnul pentru psihicul unui om. Ieri am avut greutăţi inclusiv să mănânc. Acum ma simt ok, mult mai revigorată.

Ideea e că dacă la un moment dat simţiţi că ceva nu e în regulă cu starea voastră de spirit, încercaţi să dormiţi o noapte ca lumea: să vă culcaţi devreme şi să vă treziţi târziu. O chestie care pare atât de insignifiantă poate să facă o diferenţă extraordinară.

Post destul de scurt, ştiu, dar trebuie să îmi intru puţin în element.

5 comentarii:

Unknown spunea...

Pentru inceput poti bea energizante sau cafea. Desii nu e recomandat sa iti faci un obicei din asta, ca pe termen lung inlocuirea somnului cu astfel de bauturi dauneaza grav sanatatii.

Succes cu job-ul.

Anonim spunea...

Iti lipsesc 3 diacritice (la prima lectura). :P

Felicitari pentru angajare.

Bogdan spunea...

Nu e interesant ca ne ia atatia ani ca sa revenim la o chestie de baza pe care o stim?

Anonim spunea...

Somnul ne revigoreaza ori de cate ori ne dorim sau putem sa dormim mai mult. Cafeaua poate ajuta, dar indicat ar fi sa bei daor daca simit nevoia si te ajuta. cunosc persoane asupra carora cafeaua nu are niciun efect, asa cum cunosc persoane care beau cafea pt ca asa s-au obisnuit, nu neaparat ca ar simti nevoia sau ca ar fi obosite. A doua varinata chiar nu mi se pare ok.
Mult succes cu jobul si incearca sa te odihnesti indeajuns, mai ales in week-end-uri !

Unknown spunea...

Buna ziua,

Daca doriti sa facem link ex cu http://www.epresa.ro va rog sa imi trimiteti mail cu linkul si titlul siteului dvs

Multumesc

Link: http://www.epresa.ro

Titlul: stiri

epresa.ro@gmail.com

Trimiteți un comentariu