Lene

Noah copii, poimâine se face fix o lună (scurtă) de când n-am mai postat pe blog. Ştiu, ştiu, am zis că de data asta o să mă ţin de el, dar m-am autopedepsit să nu mai postez până nu-mi termin o anume traducere... pe care n-am terminat-o. Dar n-am mai rezistat.

Dilema mea din această seară e dacă oboseala şi stresul merg mână în mână cu lenea. Sunt atât de obosită, că nici măcar n-am fost în stare să dorm de-amiazăzi. M-am pus în pat şi n-am făcut decât să stau. E vineri, o zi destul de plină de obicei pentru mine. Aşa cum bine ţine să-mi reamintească săptămânal colega mea de birou, vinerea e zi de spălat haine. De obicei. Azi n-am făcut nimic. N-am tradus, n-am făcut curat, n-am făcut mâncare, nici măcar la muncă nu m-am stresat la fel de tare ca de obicei. Pur şi simplu nu mai sunt în stare de nimic.

M-a apucat pofta de scris pe blog pentru că, navigând pe internet, am dat întâmplător peste o idee "ce am scris anul trecut pe vremea asta". Aşa că mi-am căutat articolele de la începutul lui martie, anul trecut şi m-am încântat singură cu două articole şi mi-am zis "trebuie să continui". În unul din articole ziceam că am citit un capitol dintr-o carte de Feng Shui. Ţin să anunţ în mod oficial că a trecut un an de atunci şi am mai citit.... două... capitole, nu cărţi.

Totuşi, e vineri, e 22 seara, sunt leneşă, n-am făcut nimic toată ziua (o să repet asta până mi se face ruşine), mor de oboseală, sunt singură acasă, patul mare, gol şi cald mă aşteaptă cu braţele deschise ... ce poate face un om sănătos la cap în aceste condiţii?

Să iasă în oraş, bineînţeles.


Ah, dilema numărul doi: cum e corect acum: "într-o" sau "întro" ?... că de când am ieşit din şcoală am înţeles că iar s-au schimbat toate regulile gramaticale. Dacă mă prindeţi că mai fac greşeli pe blog, e din cauză că-s prea bătrână să mai scriu corect.

Uitasem să zic. Am o floare. Prima mea floare din casă. Una mică, în ghiveci, e drăguţă că mă mai înveseleşte dimineaţa. Am primit-o de mărţişor. Habar n-am ce să-i fac, cum s-o îngrijesc, nu m-am priceput niciodată la plante. Eu zic că pariurile legate de durata ei de viaţă pot să înceapă :D

4 comentarii:

strumfita cu esarfa spunea...

tot cu liniuta din cate stiu eu.
cat despre starea de lene, imi este ataaat de familiaraa...

Anonim spunea...

Incearca sa iesi din zona de confort.Sa faci in fiecare zi ceva in casa , sau pt tine. Nu lasa treburile pt sfarsitul saptamanii. Daca faci o activitate in fiecare zi dupa o perioada (40 zile) o sa devina un obicei si nu o sa-ti mai fie greu.Deci daca timp de 40 de zile o sa lenevesti o sa devina obicei asta :P. Asa ca apuca-te de treaba !

Mihai.

Organizare nunti spunea...

Poate e de vina primavara asta pentru lipsa de energie, dar trebuie sa te mobilizezi putin, sa ai zilnic un scop si daca reusesti sa obtii rezultate o sa intri in ritm.
Floricelele trebuie sa simta ca le iubesti si ele te vor rasplati cu frumusetea lor.

Sheeva spunea...

E bine sa mai iei cate o pauza din cand in cand. Pur si simplu sa nu faci nimic, doar sa contempli, sa te relaxezi, sa iti reincarci bateriile.
Dar nici nu trebuie sa iti imparti timpul intre "fac lucruri care TREBUIE facute, dar care nu imi aduc nicio placere" si apoi "ma relaxez si nu fac nimic". Trebuie sa mai intervina o categorie, parerea mea, anume "fac lucruri care sa contribuie la evolutia mea, lucruri care imi fac placere si care ma fac sa simt ca nu traiesc doar ca sa muncesc pana pic de oboseala si apoi doar stau ca sa ma refac" :)

Trimiteți un comentariu