Pericolul Paştelui

Dintre toate sărbătorile din an, Paştele par a fi cele mai dăunătoare. O să mă ierte colegii mei că spun asta, dar azi, în prima zi de lucru după 4 zile libere (weekend inclus), jumate nu erau în apele lor... mă refer din punct de vedere al sănătăţii... unii n-au venit deloc.

Mă rog, vacanţa de Crăciun o fi fost mai lungă şi au avut timp să se refacă. Însă nu-mi amintesc nici o sărbătoare în care să primesc mailuri despre cum să-ţi revii în urma toxiinfecţiilor alimentare. Nu zic, de Paşti lumea bagă de toate, de la ouă la miel, mai ales după cel mai lung post al anului... n-o fi tocmai sănătos. Şi pe la noi se mai practică şi "udatul", vorba vine se "udă" femeile cu parfum, dar în realitate se "udă" gâturile cu alcool.

Mai periculos decât toxiinfecţia alimentară de la masa de Paşte, mai e un singur lucru: mersul la biserică, la înviere. Mie în general nu-mi place să zic cu voce tare fricile mele, de teamă că o să se adeverească fix în ciudă (cred în puterea Unversului de a face glume proaste), dar o să vă destăinui una: lumânările din noaptea de înviere.

După binecunoscutul "Veniţi de luaţi luminăăăăă" mie deja încep să-mi tremure picioarele şi să mă ia transpiraţiile. Teoria mea e următoarea: la miezul nopţii toţi sunt obosiţi. Probabil în timpul zilei s-au chinuit să facă curăţenie generală şi să gătească, deci am putea zice de-a dreptul epuizaţi. Au şi ţinut ditamai postul, deci putem adăuga slăbiţi în ecuaţie. Au hainele de sărbătoare pe ei, ceea ce de multe ori include pantofi incomozi, în cazul femeilor cu toc. E noapte şi nu prea vezi pe unde calci. Poate unora le mai răsare să şi înconjoare biserica în aceste condiţii. Acum spuneţi voi: care-s şansele ca unu' mai bleg să se împiedice cu lumânarea aprinsă în mână şi să ardă părul sau haina vecinului din faţă?
Cred că pompierii n-au liber de Paşti.

Astea fiind zise mie îmi plac sărbătorile pascale, ca orice fel de sărbătoare de altfel. Însă poate ar trebui să le abordăm mai responsabil.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Adica sa nu mai aprindem lumanari la biserica?

De cate ori ai asistat, intr-o noapte de inviere, sa i se aprinda la cineva haina, parul, mustata, din cauza unei lumanari?

Anda spunea...

Personal nu am asistat, dar am auzit intamplari de astea :D

Anonim spunea...

Hai sa scriem de dragul de a scrie, asa e postarea asta. Pure prostii si fantoasmagorii. Mai ai multe de trait si de vazut daca asta e una din cele mai mari spaime ale tale.

Anda spunea...

Imi cer scuze daca blogul meu nu se ridica la nivelul asteptarilor tale, dar oamenii sunt diferiti si au frici diferite. Asa cum unii sunt inspaimantati de paianjeni si eu nu am nici o treaba. Fobiile sunt frici irationale si daca nu stiai asta, inseamna ca tu mai ai multe de invatat. Ar fi culmea sa scriu despre spaimele altora si nu despre ale mele, altfel nu ar mai fi blogul meu.

Tarota spunea...

Din pacate eu mi-am distrus o haina nou-nouta de piele intr-o noapte de Inviere asa ca ii dau dreptate Andei.
Cat despre abuzurile alimentare ... acum sunt fericita, noua mea familie nu e asa pretentioasa si pot tine sarbatorile cum vreau eu, daca vreau fructe si inghetata, astea vor fi pe masa, fara nici un comentariu ironic. In frigider vor exista si oua colorate si un pic de drob dar pe masa pun ce se mananca .
Deja a trecut o saptamana asa ca drobul si ouale din frigider va merge la gunoi, fara regrete.

Tarota spunea...

Scuze pentru dezacordul anterior ... fii draguta Anda si corecteaza comentariu , initial am vrut sa zic doar de drob, apoi mi-am amintit ca mai sunt 5 oua si le-am pus si pe ele dar am uitat sa fac acordul.

Anda spunea...

Nu pot edita mesaje, dar e ok :) Se mai intampla :)

Trimiteți un comentariu