Pizza simplă cu porumb

N-am mai mâncat o pizza bună demult şi mi-e un pic poftă, de ce să nu recunosc. Nu ştiu cum se face, că am tot avut ghinion la capitolul ăsta: de fiecare dată când se comanda pizza la lucru, se întâmpla să fie ziua mea de dentist, adică ziua în care nu aveam voie să mănânc. Şi uite aşa, am ratat nişte "oportunităţi".

După aia când am ocazia să dau peste un meniu de pizza, întâmpin alte dificultăţi. Nu reuşesc nicicum să dau de o pizza aşa cum vreau eu. Şi nu vă închipuiţi că sunt în căutarea unor ingrediente inaccesibile în ţări cu climat temperat, ba dimpotrivă, când vine vorba de pizza am gusturi chiar... simple. Dar nu dau de combinaţia aia perfectă. Pentru că pentru mine o pizza nu are farmec fără un ingredient: porumbul. O pizza fără porumb mi se pare ca supa fără sare: seacă. Dar mai toate pizzele ce conţin porumb îl asociază cu ceapă, ardei, morcovi ş.a.m.d., adică ingrediente care mie nu îmi surâd deloc. Şi mă văd tot timpul în situaţia aia pe care probabil toţi ospătarii şi bucătarii o urăsc, când zic: daţi-mi o pizza cutare, dar fără... x, y, z .... sau, şi mai simplu, îmi iau o pizza simpluţă şi îi zic să-mi adauge porumb.

Noah, şi în contextul ăsta am dat de un concurs care mi-a surâs din punct de vedere a premiului, adică a posibilităţii să existe într-un meniu din lumea asta o pizza aşa cum vreau eu. Este un concurs al pizzeriei Daniel Berar (de care am aflat de pe blogul tvdece) si ca să particip trebuie sa dau reţeta pizzei ideale (pentru mine). Care este aşa:


aluat, pulpă de roşii, şuncă, ciuperci, mozzarela, porumb, oregano

Nu vă speriaţi de simplitate că n-a omorât pe nimeni. Dacă e să vorbim de proporţii, porumbul trebuie să fie predominant.

Apropo, dacă vreţi să salivaţi uitaţi-vă şi pe pagina lor de Facebook, mie deja îmi chiorăie maţele.

7 comentarii:

Neamtu' spunea...

Pentru mine e super simplu. De cand muncim, nici eu, nici Roscata nu mai avem timp de gatit chestii complicate, asa ca ne bazam pe pizza, cat se poate de mult. Si am vazut ca e usor de facut. Blat de pizza (din comert, logic :D), bulion, porumb (mmm, mmm), cascaval ras, carne taiata cubulete, cascaval ras, din nou, cateva masline si voila! Dupa 30 de minute la cuptor, deja e gata :P

Anda spunea...

Eu n-am tava :D
Da` o sa mi-o bag in wishlist, ca vine ziua mea curand :D

Cosmin spunea...

mi se pare interesanta reteta ta de pizza ... de obicei cand merg is in oras cam astea sunt ingredientele pe care le urmaresc si eu :)

Neamtu' spunea...

Anda, nu ti-o baga!! Frige!! :))))) Da' cand vin in tara cu Roscata, trec prin CJ si te-nvat cum se face, ca deja am experienta.

Rochii online spunea...

Imi aduc aminte ca acum cateva saptamani o prietena m-a rugat sa raspund la un chestionar care ii trebuia ei, despre mancare. Printre altele, erau si astea: - Ce preferi sa mananci la pranz, Ce preferi sa mananci seara si Care este mancarea ta preferata. Raspunsurile mele: - de 3 ori pizza :)) si nu glumesc, chiar as manca tot timpul, nu conteaza cu ce este, pizza sa fie :))

kassak spunea...

Hmmmmmmm.... dupa felul cum o lauzi!
Ar fi o pitza de iti lasa gura apa.
Am sa o incerc si eu si am sa revin cu un comment

medi spunea...

eu am dat recent de o pizza buna de la pizza hut. e cu branza si sunca in crusta de pe margine. avai, este incredibila.

la pizza nu am preferinte decat sa fie fara spicy shit si fara ciuperci. in rest, e ok orice.

Trimiteți un comentariu