Nu incuraja cersetoria!


Eram intr-un taxi acum cateva zile... ne oprisem la un semafor si am remarcat autocolantul din imagine. Primul lucru care mi-a venit in minte a fost: "IN SFARSIT!!!"

Ma bucur ca se incearca macar o initiativa de genul asta si cu ocazia asta m-am decis sa-mi aduc si eu contributia la societate si sa sustin campania.

Un cersetor in Cluj face in medie 100 lei pe zi. Asta inseamna cel putin 2000 lei pe luna (presupunand ca-si mai ia si zile libere). La ultimul interviu la care am fost, cand mi s-a pus intrebarea de care ne temem cu toti: "Ce salariu vrei?" am cerut cu timiditate 1000 lei (in conditiile in care la anteriorul cerusem 1500 si mi s-a oferit 1200, pe un post mai mare). Pai daca un om care nu face nimic ia 2000 pe luna, un om care face "multe" (ceea ce intra in descrierea jobului pentru care aplicam) ar trebui sa se imbogateasca din prima luna de activitate.

Mie nu mi se pare corect ca un om mai bogat ca mine sa imi ceara bani. Insa din pacate faptul ca doar EU nu dau nu prea ma ajuta la nimic. Cel mai bine e sa nu dea nimeni.

Am inteles ca se incearca diverse strategii, cum ar fi in loc de amenzi sa se dea munca in folosul comunitatii. Va dati seama ce zi frumoasa ar fi aia cand in loc de cersetori am vedea strazi curate?

Stiu ca imaginea Romaniei in afara e cam patata in special din cauza cersetorilor, dar daca tot merg la ei, macar sa nu mai fie la noi :D

Asadar, deci si in concluzie: NU MAI DATI BANI LA CERSETORI!

Mai bine cumparati-va o inghetata, ca oricum e cald.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Stiu ca nu e bine sa o incurajam dar eu uneori dau mai mult de frica. Cand vin si te inconjoara 5 rroame, dintre care 2 cu puradeii in brate, si trag de tine sa le dai, apai atunci vrei nu vrei tre` s-o faci.
Prin liceu, eu cu o colega am refuzat sa dam bani unei tiganci cersatoare, si ne-am trezit scuipate pe spate. Asa ca, in astfel de situatii e bine sa te rogi sa ai macar 50 de bani sa le inchizi gura.

Anda spunea...

Asta daca accepta 50 de bani. Mai nou au pancarte ca nu accepta decat bancnote (adica minim 1 leu). Si "sarac" si cu pretentii.

Anonim spunea...

mda, din pacate asa e. Cand le dai marunt se uita urat la tine, de parca li s-ar cuveni sa le dai mai mult. Mi-e si sila cand ma gandesc.

Unknown spunea...

"Si "sarac" si cu pretentii."
si sarac si smecheri ( nu platesc impozit pe venit ) si eu vreau sa reusesc asta ;))

Anonim spunea...

problema e ca cersetoria e "boala" cronica a acestor persoane, ei au unde sa traiasca, au unde manca si li se da bani si de tigari de catre centrele special construite pentru ei (gen Prison Fellowship) doar ca nu le ajunge... la aceste centre sunt pusi sa munceasca munci usoare, simple... si ei cu munca nu se impaca de nici o culoare!

Anda spunea...

De fapt bine ca ai mentionat asta, am citit ca primaria le-a oferit joburi cersetorilor. Se pare ca au mers doua zile si apoi s-au reintors pe strazi. Deci nu va ganditi ca nu au alta solutie decat sa cerseasca.

maria spunea...

ce bine ca ai abordat subiectul asta. sunt complet de acord cu tine. nu trebuie incurajati cersetorii. mai ales tiganii. de un batran ti se mai face mila, dar daca vrei sa ii faci un bine mai bine ii dai o paine sau un covrig. la copii nu trebuie sa le dai bani nicicum ca altfel se invata sa nu munceasca. si la tigani nu tre sa le dai sub nici o forma. daca te inconjoara 5 si trag de tine sa le dai mai bine incepi sa strigi, o iei la fuga, chemi politia, orice altceva, dar nu le da bani. puradeii aia la care azi le dai de buna voie, in ziua in care nu vei mai avea de unde sa le dai, iti vor da in cap fara mustrari de constiinta. asta ca sa nu mai vorbesc de adevaratele retele de cersetorie din care se ridica palate...

Trimiteți un comentariu