Bomboane cu menta


Mi-am facut o gramada de teste in viata mea, si o intrebare care reapare constant ca un lait-motiv este "ce te face fericit?" ... iar eu intotdeauna selectez varianta cu "lucrurile marunte". Nu am asteptat niciodata sa castig la loto (fie vorba intre noi, nici n-am prea jucat), nu am visat la bogatii infinite sau haremuri cu barbati copiati dupa zei greci, nu visez nici sa devin faimoasa, sa ma hartuiasca fanii pe strada, sa scot albume, sa joc in filme, sau pur si simplu sa ma afisez la petreceri de celebritati care sa ma arunce direct in lumina reflectoarelor, desi nimeni nu stie foarte clar de ce.

Daca mi-ar da cineva 5 secunde la dispozitie sa numesc un lucru care ma face fericita, as zice "bomboanele cu menta". Nu orice bomboane, ci cele ale Inei. Ina e colega mea. Ina are o cutiuta "magica", care e intotdeauna plina cu bomboane. Genul ala de cutiute care apar prin povesti, din care mananci, mananci, si nu se mai termina (secretul ar putea fi ca isi cumpara bomboane varsate si isi reumple cutiuta zilnic, dar shhhh! .. nu mai spuneti la nimeni ;-) ).
Oricat de obosita, plictisita, nervoasa sau bolnava m-as simti, stiu exact cum sa ma inviorez. O intreb soptit pe Ina "mai ai bomboane?"
Pana acum nu mi-a raspuns niciodata "nu" (v-am zis eu ca e cutiuta magica). Cauta in geanta si scoate cutiuta pe care scrie "bomboane de mandarine" (dar nu in romaneste), ridica capacul si inauntru se afla miraculoasele nectare ale fericirii. Luam cate una si endorfinele incep sa zburde prin corpul meu. Un zambet larg si tamp imi apare pe fata. Orice urma de stres dispare pe moment... ce examene, ce taxe, ce bani, ce lucrari, ce certuri, ce oboseala ? .... tot ce mai conteaza sunt bomboanele cu menta...

... m-am hotarat ca in curand sa-mi cumpar si eu o cutiuta magica. Pentru ca mai am doar un an cu Ina si bomboanele ei.

Pe voi ce va face fericiti?

... acest articol a fost scris ca urmare a promisiunii ca voi dedica un elogiu bomboanelor care aduc fericire.

17 comentarii:

Zanardi spunea...

Poi: poker, muzica, fotbal, ciclism, prietenii, mersul cu 140 la ora ( :D ), cititul, coca-cola... sa continui? :)

marius spunea...

pe mine ma face fericit atunci knd iti citesc articolele de pe blogg...

Sylar spunea...

Well..poate paringamfat..dar cel mai fericit sunt atunci cand pot ajuta persoanele pe care le respect cel mai mult(you included of course)

JeAnne Dark spunea...

daca sunt bomboane de menta, de ce scrie pe cutie "bomboane de mandarine"? :/

ce ma face fericita?
depinde de stare, de moment, de imprejurare. Stiu ca suna cliseistic, dar daca in 5 secunde ar trebui sa spun ce ma face fericita, as spune simplu...viata! pentru ca asa e, with its ups and downs life is the most wonderful thing.

Anda spunea...

Cutia este cea din poza :) Bomboanele sunt de alea de menta care se cumpara varsate. Si doar umple cutia cu bomboane noi. Deci bomboanele nu sunt in cutia originala (pe scurt).

JeAnne Dark spunea...

Roger that! :P

Gruia spunea...

Lucrurile mici care ne aduc un strop de fericire sunt multe.
Zanardi chiar a enumerat cateva, asa pe fuga, pt ca il asteptau amicii cu o sticla de cola in fata blocului pregatiti sa alerge 10 km :O
Insa, ce este fericirea cu adevarat, si cum sa o obtinem, este o intrebare de cand lumea, si toti filozofii din lume nu au putut sa raspunda la aceasta provocare.

Eu unul personal, pot spune ca sunt fericit atunci cand imi propun ceva, asumandu-mi un risc, mergand un pic prin intuneric si ies la liman.

Fericirea o simti cand iti intinde cineva mana sa iesi din groapa. Cand faci dragoste prima oara, sau cand iubesti zi de zi aceeasi persoana.
Cand incerci ceva nou si iti place. Cand incerci ceva vechi si realizezi ca e la fel de bun ca si ieri (Altoids-Mandarin Sours la tine, pizza lui mama la mine :P).

e-Lari spunea...

Anda, nu iti pot citii articolul pentru ca trebuie sa plec, dar promit ca o voi face.:D

Vroiam sa te rog sa arunci o privire la mine pe blog, in legatura cu o leapsa...

e-Lari spunea...

Am revenit.

Deci...Ce ma face fericita? Si pe mine ma inveselesc ciocolata si jeleurile:D, insa nu pot spune ca ma fac fericita.

In cateva cuvinte, cu adevarat fericita sunt cand...reusesc! Orice ar insemna asta.:D

colaholicu spunea...

take a wild guess - coca cola! :X... si, mai ales, multe alte chestii marunte

nicoleta spunea...

azi am avut parte de ceva ce m`o facut destul de fericita. mi`a zambit un fost coleg de liceu cu care eram la ace pe atunci. la randu`mi am zambit si io.
nu numai un zambet ma face fericita, ci si un multumesc. o floare primita de la oricine - mi`am placea sa dau flori unor femei intre 25-80 de ani, ca ma gandesc ca poate le`as insenina ziua.
fericita ma fac si ciocolata calda; ceaiul; chec; o poiana cu lapte; sa`mi privesc pestii cum se plimba de colo colo; un musical; filmele alb-negru; courage-cainele fricos; gelul de dush cu miere si lapte...
multe nimicuri ma fac fericita. nici nu cred ca as putea sa le enumar pe toate.

marianne spunea...

soarele:)

Fata cu ochi verzi spunea...

ciocolata cu rom,un zâmbet,o îmbrăţişare sinceră şi un mulţumesc din inimă :)
or mai fi şi altele...

Dj daNY spunea...

Pe mine m-ar face fericit de mi-ai zice de unde tiai cumparat cutia/bomboanele ??

Unknown spunea...

Unul din lucrurile care mă fac fericit este muzica. Foarte rar se întâmplă să nu stau cu căştile în urechi sau să nu ascult muzică. Asta înseamnă că sunt Preafericit ?

Anda spunea...

Daca n-ai studii teologice probabil ca nu.

Unknown spunea...

Ahaaa, deci există o şansă. Dacă nu voi fi (prea)fericit, atunci o să fiu (mult prea) fericit.

Totuşi eu nu înţeleg o chestie: am întâlnit un om preaprost, altul prea-nu-ştiu-cum, dar preafericit nu. Cum adică să fii preafericit ? Nu de-alta, dar eu nu am auzit pe nimeni să se fi plâns că este prea fericit :-|

Trimiteți un comentariu