Cosul cu cadouri

Ati fost vreodata in situatia de a fi nevoie sa faceti cadou unei femei si sa nu aveti nici cea mai mica idee ce sa-i luati? V-ati pus memoria la incercare si tot n-ati reusit sa va amintiti de ce anume are nevoie? Eu sunt aici sa va ajut :D

Stiti ca am eu o mica pasiune legata de cadouri si imi place sa o impartasesc cu altii. Totul a pornit de la faptul ca multi ma intrebau "n-ai nici o idee de cadou pentru X? Ca vine ziua lui si nu stiu ce sa-i iau". Am observat prin ce chinuri infernale trec majoritatea de fiecare data cand se apropie vreo sarbatoare de asta unde se dau cadouri. Asa ca m-am gandit ca ar fi frumos sa fie cineva acolo care sa-i ajute cu sfaturi macar.

Daca va uitati prin arhiva o sa vedeti ca mai am un post in care am dat 10 sfaturi generale. De data asta am sa dau unul particular.

Cadoul este potrivit in principiu pentru femei. Oricarei femei oricat de bine sau mai putin bine o cunoasteti. Un alt mare avantaj este ca se poate adapta oricarui buget. Aveti doar grija sa nu faceti acelasi cadou la doua femei care se cunosc :)) Totul aici se bazeaza pe surpriza.
Eu am facut acest cadou de doua ori si de fiecare data a fost un succes.

Sa incepem.

Ai nevoie de:

- o tema (daca e o sarbatoare specifica, gen Craciunul, cred ca tema e evidenta. Dar eu recomand sa alegeti ca tema culoarea ei preferata. Impactul vizual e mult mai mare)
- timp liber si rabdare (vreo ora-doua sa zicem, daca chiar vreti sa iasa ceva bun)
- un loc cu mai multe magazine, cat mai diverse (as vrea sa zic "mall", dar nu e neaparat).
- niste bani sau un card plin :)) Dar cum ziceam, bugetul e irelevant.

La cumparaturi:
- primul lucru pe care il cumparati e un cos de rafie. Il puteti gasi in supermarketuri, magazine de cadouri, florarii, dar eu va recomand sa il cautati in magazinele de decoratiuni interioare (gen Bamboo, Nobila Casa, etc.) Puteti gasi o varietate mai mare si preturi mai mici. Eu zic sa hotarati marimea si in functie de buget... nu are rost sa luati un cos foarte mare pe care sa-l dati gol.
- stadiul asta e cel mai amuzant... cumparati tot felul de obiecte pe care sa le puneti in cos. Regulile sunt doar trei:
1. Trebuie sa fie in ton cu tema aleasa
2. Trebuie sa incapa in cos
3. Trebuie sa fie dintr-o gama cat mai variata de produse
Daca mi-ati urmat sfatul si ati ales culoarea preferata, e foarte simplu sa cautati obiecte in acea culoare... puteti lua: agende, bijuterii, produse cosmetice, dulciuri, etc. Numarul obiectelor depinde de cos si de buget :D
- cumparati ceva pentru a finisa cosul... recomand celofan si fundita. Daca luati de la Nobila Casa cosul, ati putea sa le primiti pe gratis :))

Finisajul:
- Asezati obiectele in cos astfel incat sa se vada toate dintr-o privire. Dar aveti grija sa fie si stabil. Exemplu: noi aveam niste cercei pe care i-am prins cu o agrafa ca sa apara si ei sus.
- Impachetati cosul cu celofan si prindeti-l cu fundita (daca ati optat pentru alte ornamente, va descurcati voi). Alta scurta recomandare e sa aveti un capsator, mai mult ca sigur o sa aveti nevoie.

Rezultatele:
Poza din coltul dreapta sus este unul dintre cele facute de mine (de fapt de catre noi, cadoul l-am facut impreuna cu Anca). Am ales ca tema culoarea mov (la celalat pe care l-am facut si cu care nu am poze alesesem albastru). Da, stim ca fundita era prea mare, am uitat sa mai taiem din ea :D Din pacate celofanul nu e foarte fotogenic, asa ca pun o poza si fara celofan.

Cam atat. Succes ! Sa-mi trimiteti poze :)
Category: 6 comentarii

6 comentarii:

e-Lari spunea...

Tot ce pot sa spun e ca acesta chiar este un blog constructiv:).Foarte tare ideea. Ai fost foarte creativa. De unde te-ai inspirat? O sa tin cont de ea pe viitor.

Stii...imi place movul:D.Pentru cine este cosul?:D Eu sunt disponibila...;))

Indelible Bonobo spunea...

aveam un cos de rafie cu care nu stiam ce sa fac.. acuma stiu! :)

Anda spunea...

e-Lari, m-am inspirat din gift basket-urile care se vand pe multe site-uri... mi se parea putin impersonal sa dai cuiva un cadou asa, gata cumparat, dar am ajuns la concluzia ca e o idee buna daca il faci tu. Alegi fiecare obiect din cos, consumi timp, arata ca te-ai straduit putin :)

Cosul din poza l-am oferit deja cadou, imi pare rau :)) L-am dat unei prietene bune, fosta colega de liceu, a fost ziua ei in 3 octombrie.

InBonobo, ma bucur ca pot inspira si pe altii :)

Catalin spunea...

Uite ideea e chiar buna. Si orice lucru care implica si un pic de "handmade" are o valoare mult mai mare; adica e simplu sa cumperi ceva gata facut si alta e sa il realizezi tu cu manuta ta.

e-Lari spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
e-Lari spunea...

Asa este, in plus, sigur, din toate cadourile primite, de unul ca acesta isi va aminti in mod special.

Pacat:(.Mi-ar fi placut mult;)).
Dar sunt sigura ca si ei i-a placut la fel de mult si ca a ramas impresionata.

Trimiteți un comentariu