Ghid de baza pentru un barbat ingrijit

Vreau sa precizez de la bun inceput ca tot ceea ce scriu in acest post nu este general valabil pentru toate femeile, insa sunt sigura ca exista o buna parte care gandesc la fel.

Va promiteam in postul trecut un articol destinat barbatilor si uite ca eu ma tin de promisiuni. Azi o sa ma leg complet de aspectul fizic al barbatilor.

Sa incepem cu aspectul cel mai controversat: hainele. Indiferent ce stil adopti, pe mine ma intereseaza in primul rand un singur lucru: ca hainele sa fie curate si eventual calcate. Chiar nu-mi pasa cati bani ai dat pe ceea ce porti, ci vreau sa stiu ca esti ingrijit.
Nu imi pasa de firma de pe haine. Stiu ca atatia oameni sunt pro sau contra firmelor de renume, dar mie mi se pare mult mai importanta croiala hainelor, materialul folosit, cum cade pe tine si mai putin cine a facut-o. Nu sunt contra hainelor de firma, in sensul in care stiu ca exista un nivel de calitate acceptat de un creator ca sa-si puna numele pe o haina. Dar nu imi place deloc sa vad firma la vedere.
Ca sa va dau un exemplu, eram saptamana asta in fata facultatii, stateam pe o banca, mai era vreo juma de ora pana la urmatorul curs. Pe o banca alaturata era un tip ok zic eu. Avea pantaloni de stofa, camasa, pantofi potriviti, dar casual... si in caz ca va intrebati nu, nu e deplasat sa vii la scoala in costum, in cazul multora se intampla sa vina de la lucru direct la scoala. Deci tipul era ingrijit si ma gandeam ca "uite, mai sunt si barbati care stiu sa se imbrace". Cred ca am gandit prea devreme pentru ca tipul si-a schimbat pozitia si am vazut o curea pe care scrie mare cat China "D&G". Urmatorul meu gand? "Mda, cocalar". Turn off clar.

Trecand mai departe, un detaliu la care se uita toata lumea, barbati si femei, sunt unghiile. In cazul asta nu exista scuze sau variante: pentru barbati unghiile trebuie sa fie taiate scurt si curate. Problema cea mare e prejudecata barbatilor. Stiti ca exista acele solutii amarui care se dau pe unghii pentru a "vindeca" oamenii de boala rosul unghiilor. Multi barbati au impresia ca daca o folosesti, esti metrosexual. Nu, nu esti. Nu e oja, nu e nici macar lac incolor, e o solutie unisex ca sa nu-ti rozi unghiile. Si nu te va condamna nimeni daca o folosesti. Si daca tot vorbim despre asta, in cazul in care munca ta este fizica si lucrezi mult cu mainile, nu e nimic rau sa folosesti crema de maini. Arata ca esti ingrijit, nu ca esti metrosexual. Poti sa te dai seara inainte de culcare, ascunde-o sub pat daca vrei, nu trebuie sa stie nimeni, dar cand o femeie va da mana cu tine, va simti ca ai mainile ingrijite.

Un detaliu mai complex este parul. Asta pentru ca aici, ca si in cazul femeilor, nu exista o reteta general valabila... exista preferinte diferite din partea fiecaruia, structura fetei tale ar putea sa conteze, chiar si moda. Singurul sfat in acest caz este ca daca ai ales sa porti parul mai lung, atunci trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita... adica taiatul varfurilor, spalat regulat, poate cate un balsam sau o masca. Daca esti genul de barbat low-maintenance, atunci mai bine tunde-te scurt.

Ar putea sa nu fie cazul tuturor femeilor, dar pentru mine exista doua lucruri care sunt cele mai importante la un barbat: zambetul si mirosul. Spalatul de cel putin doua ori pe zi pe dinti e obligatoriu. O dantura perfecta te poate duce foarte departe.
Cat despre miros, asta tine in primul rand de igiena corporala (nu incerca sa acoperi transpiratia cu parfum). Sapunul (bine, ai voie si gel de dus) si deodorantul sunt obligatorii. Si tineti minte ca barbatii transpira mai tare decat femeile, asa ca deodorantul trebuie sa fie bun. Iar parfumul e destul de important, asa ca daca esti la cumparaturi eu zic ca macar la raionul asta sa ai rabdare la alegere, nu te lua dupa cum arata sticluta.

Asta zic eu ca e baza de cunostinte pe care ar trebui sa o aiba orice barbat.

EDIT: Pentru ca cineva mi-a zis ca articolul meu induce in eroare, o scurta precizare -> cand am zis "deodorant" m-am referit la anti-perspirant.

11 comentarii:

Serban spunea...

N-ai spus nimic de barbatii care folosesc parfum dulceag si care iti muta nasul in autobuz. :)
Suna tare "low-maintainance", parca e vorba de aparatura electrocasnica.

Catalin spunea...

De bun simt sfaturile. Tocmai mi-am dat seama ca sunt genul de barbat 'low-maintainance", pentru ca ma tund army style o data la 2 luni. :D

Catalin spunea...

Offtopic: sper ca nu te deranjeaza niste mici observatii legate de stilul de scris.

"Vreau sa precizez de la bun inceput ca tot ceea ce scriu in acest post nu este general valabil pentru toate femeile" - parca suna mai bine:
"Vreau sa precizez de la bun inceput ca ce scriu in acest post nu este general valabil pentru femei, insa.." (exprimarea pare mai putin greoaie si se evita si repetitia cuvantului tot/toate).

"si uite ca eu ma tin de promisiuni" - parca "eu" e in plus.

Poate te ajuta. In niciun caz nu vreau sa fac pe superiorul, dimpotriva - am incercat sa te sfatuiesc ptr ca, de multe ori, mi-e greu sa gasesc o exprimare naturala si stau ore in sir sa pigulesc un articol. :)

Spor la scris in continuare.

Anda spunea...

Serban, am specificat doar ca parfumul e important si nu ar trebui cumparat dupa ambalaj ci dupa miros. Daca e sa intru in detalii as putea scrie un articol doar despre asta :)

Catalin, ca tu mi-ai scris de doua ori, iti raspund si eu tot de doua ori :D

1. Eu (dar e doar o parere personala, de aia nu am dat-o ca sfat) prefer barbatii tunsi cat mai scurt, preferabil periuta. Mi se pare ca e tunsoarea care avantajeaza majoritatea barbatilor. Deci nu trebuie neaparat sa fi "low-maintainance" ca sa o adopti. Ca sa zic in termeni de logica, nu se implica reciproc :D

2. Multumesc pentru sfaturi, blogul meu e facut in scopuri constructive, asa ca iau si critica ca fiind constructiva.

Intotdeauna am avut probleme legate de cum ma exprim. Nu e doar in scris, in vorbit am probleme si mai mari :)) Nu vreau neaparat sa-mi caut scuze, dar am descoperit cu timpul ca am prea multe ganduri haotice si incercand sa le "aranjez" intr-o ordine fireasca si logica ma concentrez mai putin pe "cum" le zic. O sa ma straduiesc mai mult pe viitor :D

La partea cu "eu ma tin de promisiuni" de fapt initial am scris fara "eu" si am corectat ulterior. Asta din cauza ca am vrut sa accentuez faptul ca EU ma tin de promisiuni :D
Subtilitati.

Catalin spunea...

1. Stiu ca nu sunt echivalente, dar in cazul meu.. well.. sa zicem ca-s un pic mai lenes. :)

2. Ma bucur ca a fost primita critica.
Te inteleg perfect. Eu mi-am facut blogul ca sa invat sa ma exprim mai bine si sa devin o persoana mai interesanta (ca gandire). Nu a facut minuni, pentru ca mi-e greu sa fiu cursiv si coerent in conversatii obisnuite, dar parca am evoluat un pic. :)

Anda spunea...

Inseamna ca eu mai am timp sa evoluez, am blogul doar de vreo 2 luni :D

Catalin spunea...

O sa-ti dai seama de asta, sunt convins.
De fiecare data cand dai submit la un articol, stii, in sinea ta, daca te pacalesti singur sau daca te ajuta cu ceva.

Bogdan spunea...

Si eu tot cam de 2 luni il am :) Felicitari pentru articol.

Camelcutza spunea...

foarte tare articolul,cred ca sunt multi baieti care plutesc intr-o mare a necunoasterii in ceea ce priveste igiena si cum ar trebui sa arate un baiat.

e-Lari spunea...

Ai foarte mare dreptate in tot ceea spui!:)

Ps: Eu nu cred ca este nimic rau nici macar daca folosesc un lac de unghii incolor. Nu as considera un astfel de barbat metrosexual in niciun caz, ci doar un barbat ce are grija de aspectul sau...

Anonim spunea...

Misto articol. Felicitari. Dar zi-mi si mie ce e solutia aia de unghii, cum se cheama, unde se gaseste? Merci

Trimiteți un comentariu