Pregateste-te pentru frig!

Poate ati observat ca n-am mai scris de cateva zile... asta pentru ca orice subiect gaseam, imi dadeam seama ca l-as fi scris dintr-o frustrare. Si cum am scris un articol intreg despre negativism, nu mi s-a parut cea mai constructiva abordare.

Azi dimineata am hotarat sa gasesc un subiect constructiv cat timp sunt la scoala, astfel incat sa scriu articolul in seara asta. Ma gandeam: ce lucruri bune am facut eu in ultimele zile? Nu prea multe ce e drept... azi am semnat ceva pentru Greenpeace impotriva centralelor nucleare, dar sincer nu cunosc prea multe despre subiect, asa ca nu are rost sa vorbesc despre ce nu stiu. Am stat 6 ore la scoala, incercam sa ma gandesc la chestii care de care mai variate, de la prezentari facute de curand pana la drumul cu autobuzul (dar nu, nu am lasat nici un batran sa stea jos in locul meu). Deja incepeam sa fiu dezamagita de mine. Revelatia a venit cand eram la cativa pasi de casa si inghetasem deja de frig (am tremurat din toate incheieturile azi toata ziua): nu am racit! :D

Poate o sa vi se para putin lucru, insa conditiile in care nu am racit mi-au fost potrivnice: printre cunostintele mele era epidemie de raceala... de la toti membrii familiei, pana la colegi sau prieteni. Cum am reusit sa nu racesc? E drept, am imunitate destul de buna, dar mai racesc si eu din cand in cand. Nu am racit pentru ca de cum am vazut primul racit, am inceput sa ma pregatesc. Si asta va sfatuiesc si pe voi sa faceti, luand in considerare ca in ultimele zile pe aici a nins.

In primul rand beau in fiecare zi cate un ceai fierbinte sau doua (nu uitati de lamaie). Cateodata mai adaug o cafea, un cappuccino sau o ciocolata calda. Nu umblu niciodata desculta prin casa, port nu doar slapi, ci si o pereche de sosete groase. In plus port si o geaca de trening (tot in casa). Pentru cand ies afara mi-am scos deja cizmele, paltonul, manusile, esarfele si bluzele groase, tricotate. Incerc sa ma spal pe maini cat de des pot. Si recunosc, ar putea avea o legatura si faptul ca parintii ma imping des de la spate sa mananc fructe sau legume, iar mai nou locul de cinste il are kiwi (care contine mai multa vitamina C decat lamaia de exemplu).
Nu dorm cu geamul deschis, si daca simt cel mai mic curent imi bag vata in urechi. Daca ma spal pe cap ma straduiesc sa imi usc bine parul inainte sa ies afara din casa. Dorm acoperita cu o plapuma groasa.

Stiu ca toate astea par lucruri banale, dar fiti sinceri cu voi si recunoasteti de cate ori chiar aveti grija sa le faceti? Ca la teorie suntem tari cu totii :)) Deci aveti grija de voi, nu va ganditi ca e abia octombrie, ca raceala acum vine.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Io fac majoritatea lucrurilor de care zici tu acolo, mai putin spalatu pe cap si uscat inainte de a iesi afara. Dar deja nu mai am probleme. Am facut sinuzita in primu an de liceu si de atunci pot sa ies si goala afara in frig ca tot mi`i bine. Recunosc ca amu, dupa ani in care nu s`a lipit de mine mai deloc raceala, m`a luat pe nepregatite un gat inflamat, si cauzele is inca necunoscute, ca io mereu ma imbrac mai gros decat restu, si preteni raciti nu am avut.
Si vezi ca treaba cu spalatu cam des a mainilor si a fructelor poa sa`ti scada din anticopri. Totusi e nevoie, mai ales in vremea asta, de un sistem imunitar bun. Daca ai fost invatata asa de mica, asta e, continua asa ca nu mai ai ce face. Dar pt cei ce nu au avut parinti stricti cu curatenia (scuzati cacofonia) nu e chiar asa de grav daca mananci ceva fructe nespalate. Conditia e sa fie din curtea vostra nu de la piata, ca deh, tre sa avem bunici pe la tara daca nu chiar parinti.
Sustin cu tarie treaba cu ceaiul, si nu doar in timpu friguros, si in celelalte anotimpuri e bun.

Anda spunea...

Spalatul mainilor si a fructelor este pentru prevenirea gripei :)
Si ca o completare, dupa ce te speli pe maini trebuie sa te stergi bine, pentru ca umiditatea favorizeaza raspandirea microbilor.

Zanardi spunea...

In afara de ce zici tu, eu propun si imunizarea naturala sau artificiala. Adica vaccinuri si iesit pe afara.

nicoleta spunea...

ah, ca tot o zis de vaccinuri. nu sunt de acord cu ele. niciodata nu am facut vaccin impotriva gripei, desi erau mocca. si culmea, multi au racit de la vaccinurile alea.

e-Lari spunea...

Of...nu imi aminti de raceala, pentru ca se pare ca eu nu prea am tinut cont de chestiile astea "banale"...

Eu sunt din Pitesti si pe aici nu a nins, intradevar, insa este foarte frig. Foarte!:D Frig in urma caruia m-am ales cu o raceala zdravana.

Nici acum nu pot sa-mi dau seama cum am reusit, tinand cont ca saptamana trecuta a fost foarte calduroasa si puteam purta foarte bine si un tricou...Si acum...ninge?!

O sa ajungem sa avem parte doar de doua anotimpuri. Iarna si vara.:D

strumfita cu esarfa spunea...

si baile fierbinti ajuta :D

Anda spunea...

Baile fierbinti pentru cine isi mai permite luxul :)) Daca nu, si dusurile fierbinti sunt bune :D

Btw, si eu sunt impotriva vaccinurilor pentru bolile usoare. Mai bine le faci si capati imunitate "naturala" (ceea ce inseamna ca daca vei mai face acea boala, nu va mai lua forme grave). Cea de la vaccinuri oricum nu dureaza prea mult.

Catalin spunea...

E clar, ai prins "microbul" blogului; asta referitor la "cautatul" subiectelor. :)
Cat despre raceala, uite eu desi ma laudam cu o imunitate super (nu mai racisem de vreo cativa ani), am reusit sa prind acuma un inceput de gripa de care nu mai scap; ma lasa 2 zile dupa care iar ma ia... uff, dar recunosc, am neglijat cam toate aspectele de care ziceai tu mai sus.

strumfita cu esarfa spunea...

si eu de 3 zile sunt racita rau. am crezut ca va trece cu strepils si ceai cald cu lamaie...dar se pare ca n-am avut noroc. asa ca de azi trec pe pastile si fervex. :(

Catalin spunea...

Eu sunt inca in stare de soc - acum o saptamana am plecat in tricou la munca, iar seara batea un vant atat de taios, incat aveam nevoie de manusi, ca-mi inghetasera mainile. :|
Intr-o singura zi am sarit de la vara la iarna.

Trimiteți un comentariu