Teribilismul nu e amuzant

Am primit si eu o leapsa de la Catalin, care din cate am inteles face parte din campania “ca sa fii cool, trebuie sa fii viu”, initiata de Brightie.

Partea interesanta e ca voiam de mult sa scriu un articol pe tema asta, dar tot am amanat, se pare ca dintr-un motiv bun :P

Printre toate teribilismele astea la volan, pe mine ma deranjeaza vorbitul la telefon. Din pacate, cunosc un accident produs din aceasta cauza si n-ati vrea sa vedeti rezultatul final.

In primul rand, daca esti mai nou intr-ale sofatului, atunci e mai bine sa nu vorbesti deloc la telefon. Nu toti oamenii au parte de atentie distributiva. Daca esti la nivel "expert" si te poti concentra la doua lucruri deodata, s-a inventat "handsfree-ul". Adica stai frumusel cu mainile pe volan si ochii pe sosea.

Eu n-am permis de conducere, dar de fiecare data cand ma urc in masina cuiva stau cu frica in mine... pentru ca nu mai e de-ajuns ca cel de la volanul masinii in care ma aflu sa fie un sofer responsabil, oricand poate sa apara de nicaieri un sofer "cool". Chiar nu e amuzant sa fii teribilist. Iar cei din jur nu te vor aprecia mai mult.

Si vreau sa va arat un filmulet, nu e amuzant deloc, dar e in tema. E luat de pe site-ul Realitatea, un clip facut de britanici pentru tineri (daca sunteti mai sensibili, mai bine nu va uitati):



Leapsa o dau mai departe lui JeAnne Dark si krimi.
Category: 11 comentarii

11 comentarii:

Catalin spunea...

Foarte bun clipul. E socant, dar tocmai asta il face eficient. Sincer, ma asteptam sa se incheie cu tipa aia luandu-si viata din cauza remuscarilor.

Sadak spunea...

Ba da, tocmai, daca sunt mai sensibili trebuie sa se uite. Nu are importanta cat de sensibil esti. Clipul asta se adreseaza tuturor, trebuie vazut. Sensibilitatea nu te va scapa de moarte daca esti inconstient.

Bogdan spunea...

Ma, mie mi-a placut videoclipul. A avut actiune, sange, capete pendulandu-se si mult par balanganindu-se... aduce putin a cat fight.

Totusi... ce e socant la el? Nu a mai vazut nimeni accidente?

Catalin spunea...

Intr-adevar teribilismul e de condamnat iar campania e binevenita insa, din pacate, pe sosea se mai aplica si zicala cu: "poti fi atent o viata intreaga, dar pentru o nenorocire este suficienta o secunda de neatentie".
De acord cu tine ca vorbitul la telefon nu e ok, nu neaparat pt ca iti tine o mana ocupata ci mai ales pentru ca iti distrage atentia.

e-Lari spunea...

Bogdan...Ce este socant la el? Tocmai! Este un accident si majoritatea accidentelor sunt socante.
Si, eu, personal nu am mai vazut un accident "in detaliu"(sunt sigura ca sunt mai multi de aceeasi parere cu mine) deci...pentru mine se poate numi socant.

Acum, trecand peste asta, este bine venita aceasta campanie, cum spune si Catalin si clipul unul impresionant. Dar cred ca momentul care m-a impresionat cel mai tare, a fost cel cu copilul ramas cu ochii deschisi si nemiscat. Trebuia sa-l vada si tipa.

Uite asa, intr-o clipita, putem ramane cu moartea atator oameni nevinovati pe constiinta...

Teribilismul nu e amuzant!

Anonim spunea...

Sau sa pierzi o persoana pe care o iubeai(in cazul meu prietena) din cauza unui nebun

brightie spunea...

Uite o abordare aparte. Nu m-am gandit nicio clipa la mobil, dar intradevar este un factor care poate produce efecte de tipul celor exemplificate in video.
Multumim pentru perpetuarea ideii, Anda. :)
Daca vrei sa sustii pe termen lung proiectul nostru, poti afisa pe blog bannerul creat de Santiago, il gasesti aici:
http://santiaggo.ro/2009/05/18/noi-suntem-cool/
O sambata frumoasa!

Anda spunea...

Bogdan, nici eu n-am vazut vreun accident RL. Am avut odata parte de unul, dar a fost minor, n-a patit nimeni nimic, decat niste julituri. Deci pentru mine e oarecum socant. Oricum, sunt de acord ca sensibilitatea nu te salveaza, dar eu am mentionat oricum ca sa nu zica nimeni ca n-am avertizat :D

brightie multumesc, am pus bannerul :)

Zanardi spunea...

e-lari si Anda, probabil ca asta vi se pare voua socant. OK, asta e parerea voastra si v-o respect. Insa cred ca e datorita lipsei de obisnuinta. Eu am vazut accidente la viata mea, vreo 2-3 grave (acum sper ca nu vreti sa vi le si povestesc :) ) plus tot felul de oameni in toate pozitiile si cu toate ranile posibile.

O sa scriu mai multe pe blogul meu.

Cosmin spunea...

toata lumea a vazut chestii mai socante si mai spectaculoase ... ideea era ca ar trebui sa nu se intample faze de genul asta, indiferent de gravitatea lor ... ... aveti dreptate, socant clipul nu e deloc ... e mai mult emotionat pt mine ... dar conteaza la ceva daca e socant sau nu ?
un om mort e tot mort indiferent daca are doar rani interne sau daca ii merge capul pe sosea inca vreo 300 de metrii si mainile si picioarele is pe undeva pe la 100 m distanta de la locul accidentului ... neglijenta la volan mi se pare fara scuza indiferent daca e piereta care ti-o suge in timp ce conduci, sa sotia care te suna de acasa ca de ce nu ai ajuns inca de la lucru, sau seful tampit care te suna ca ai uitat sa iti aranjezi hartiile pe birou ... sau ca ti-ai luat gps nou si te joci cu el in timp ce conduci ca sa vada prietenul tau ce meserias esti cu gps de ultima generatie ... dar peste toate astea cred ca cea mai mare problema la romani nu e telefonul ci faptul ca majoritatea vad centura de siguranta ca si cum ar trebui folosit doar de fraieri ... folositi centurile in p*** mea si in fata si in spate ca nu va costa decat 2 sec sa le puneti si sa le dati jos ... multi nu si le pun ca cica "nu e obligatoriu" ... p*** mea de prosti, e viata ta in joc mah ... tre' sa te oblige cineva sa traiesti ? ... parerea mea :) ...

Cosmin spunea...

PS: probabil unii v-ati obisnuit deja cu greselile mele de tipar ... daca reusiti nu le bagati in seama :D

Trimiteți un comentariu