How to get a girl

Prin pelerinajul meu online am observat, asa, in ultimul timp, ca exista o gramada de oameni care au probleme la capitolul asta. Nu, nu doar barbati, oameni. Vedeti, si femeile au probleme, din cauza ca barbatii nu stiu ce sa faca. Si barbatii au probleme, pentru ca atunci cand cer sfaturi, le primesc din partea altor barbati. Si de multe ori (nu intotdeauna) sfaturile sunt proaste. Asa ca ma gandeam sa va zic perspectiva unei femei. Nu stiu daca o sa ajut pe cineva, dar hey, no harm in trying, right?

Pentru ca am multe de zis, o sa incerc sa imi structurez textul pe cat posibil, ca sa fie cat mai usor de inteles.

Partea 1: Are rost?

Exista 3 reactii generale pe care o femeie le poate avea in privinta unui barbat in urmatoarele 10 secunde dupa ce l-a vazut: o intereseaza, n-o intereseaza sau nu stie.

In primele doua cazuri, lucrurile sunt simple. Daca o intereseaza, probabil orice incercare a ta va fi reusita. Daca n-o intereseaza, orice ai zice o sa fie degeaba.
Dar, in majoritatea cazurilor, este vorba de varianta 3: nu stie. De ce nu stie? Pentru ca nu toate femeile sunt superficiale astfel incat sa se ia in intregime dupa aspectul fizic. Asta inseamna practic ca tot ce va conta e cum o abordezi.

Ca sa nu faci parte din categoria "n-o intereseaza" e foarte simplu: trebuie sa arati decent. ORICE om poate arata decent, cu putina grija de sine, neaparat igiena corporala si eventual niste haine sa te avantajeze (pretul lor nu are absolut nici cea mai mica legatura, asa cum ar crede unii). Ideea e sa nu-i fie rusine sa fie vazuta cu tine in public :D

Odata ce ai ajuns in una din primele doua categorii, comporta-te cu orice femeie ca si cum ai fi in categoria "nu stie". Astfel sansele de reusita cresc simtitor.

Partea 2: Cum sa NU o abordezi?

Exista doua greseli majore pe care le fac barbatii cand abordeaza o femeie: fie sunt prea agresivi (la propriu sau la figurat), fie nu sunt de ajuns de agresivi (la figurat).

Ce inseamna ca esti prea agresiv? Sa zicem ca vezi pe strada o tipa care iti place. Te bagi in fata ei. Gata, esti agresiv.
Fluieri dupa ea: esti agresiv.
O prinzi de mana sau orice alt contact fizic: esti agresiv si te poti trezi si cu palme sau strigate dupa ajutor.
Faci glume proaste/misogine crezand ca daca se simte prost o sa fie atrasa de tine - esti agresiv (si putin porc).

In oricare din situatiile de mai sus, fata se va simti mai degraba amenintata de tine decat atrasa. Imagineaza-ti ca esti un pescar. Nu arunci pietre in apa cand vrei sa prinzi pesti, nu?

Ce inseamna ca nu esti de-ajuns de agresiv?
Daca fata iti da semne ca te-ar place si tu nu faci nimic pentru a trece la urmatorul pas. Chiar daca exista femei destul de curajoase incat sa faca ele primul pas, majoritatea isi vor dori ceva din partea ta. Chiar daca o femeie iti zice: "imi place de tine", tot o sa astepte sa faci TU ceva. Probabil tine de cum am fost crescuti, dar femeile fac mai putin fata la un esec decat un barbat. De aia o sa fie mai putine femei care o sa-si asume riscul. Si da, nu suntem cunoscute nici pentru rabdarea noastra. Daca astepti prea mult, s-ar putea sa-si gaseasca unul mai curajos. Deci nu sta acolo ca blegul, si fa ceva.

Partea 3: Deci ce sa faci?

O sa explic lucrurile cat de logic pot. Atunci cand abordezi o femeie cu un text de ala rasuflat luat de pe net, de genul "Imi dai si mie o poza, ca sa stiu ce sa ii arat Mosului sa imi aduca de Craciun?" ... sincer: ce te astepti sa ti se raspunda?

Sa zicem ca esti o femeie si mergi pe strada si un tip de care iti place te abordeaza cu un text de asta. Ce faci? Oricat de mult aveti impresia ca unei fete ii vine instant in minte o replica inteligenta care o sa porneasca o conversatie, sansele ca lucrul asta sa se intample sunt de 30% si in alea 30% de situatii, replica o sa fie ceva cu care-ti da peste nas. Majoritatea femeilor vor zambi (sau nu) si vor trece mai departe.

Deci, vrei sa abordezi o femeie? Ce ai zice sa incepi cu o intrebare la care chiar exista raspuns? Incepe o conversatie normala, comporta-te natural. Asta e tot secretul *shocker*. Nu va dau replici pentru ca depinde de context, dar nu cred ca e asa greu. Daca esti pe strada, intreab-o daca iti poate spune o cafenea buna prin apropiere. Daca esti la un chef al unui prieten, intreab-o de unde il cunoaste. You get the point. O intrebare normala si neutra o va face sa va raspunda. Ea iti raspunde, tu spui ceva legat de raspunsul ei si asa mai departe.

Foarte important: daca vrei sa abordezi o femeie pe strada, mergi in dreptul ei. NU te opri in fata ei, NU o urmari din spate. Daca abordezi o femeie care se afla cu cel putin o prietena langa ea, baga-i si prietena in seama.

Partea 4: What next?

Ai reusit sa incepi conversatia. Ce faci mai departe? O directionezi. Incearca sa mergi cu conversatia acolo unde te intereseaza: daca vrea sa iasa cu tine. Nu o intreba dupa primele 3 propozitii, incearca sa o faci intai interesata de tine. Flirteaza, femeilor le place asta. Fii subtil. Citeste limbajul corpului. Daca iti zambeste, isi da mana prin par sau isi musca buza de jos, inseamna ca ii place de tine. Odata ce a facut asta, poti sa o inviti undeva.

Incearca pe cat posibil sa citesti toate semnalele pe care ti le transmite o femeie, si sarut-o atunci cand e cazul. Adica nici prea devreme, nici prea tarziu. Nu o intreba inainte "pot sa te sarut?", e probabil ultimul lucru pe care vrea sa-l auda o fata. Nu o lua nici prin surprindere. Take it slow.

Daca iesi de prea multe ori cu ea si nu faci nimic, o sa intri in "friend zone". Cand cineva intra in "friend zone", e foarte greu sa mai iasa de acolo, asa ca evita asta pe cat de mult posibil.

Daca flirtezi, exista legea echilibrului. Daca tachinezi, trebuie apoi sa contrabalansezi cu un compliment. Nu o face sa se simta prea prost sau prea bine. Si oarecum cred ca asta e valabil si in cazul fetelor.


Succes :)

17 comentarii:

Neamtu' spunea...

Bune sfaturi, daca ar fi si functionale. Pentru ca nu exista un ghid al inceperi unei relatii, acestea se termina de la primul cuvant. Care , de cele mai multe ori, nu functioneaza. Pentru ca femeile sunt atat de diferite... incat iti vine sa te lasi pagubas. Ce a 'prins' la una nu va 'prinde' la alta. e clar. Plus ca nici ele nu stiu ce vor :) Plus ca faza cu 'friend zone' imi este, de departe, cea mai cunoscuta :))

Unknown spunea...

Ca bine le mai zici .. Boys luati'va notite :))

Anda spunea...

Neamtu' , ideea in mare e sa te comporti natural :) Nu e vorba cum sa faci femeile sa te placa sau nu, asta cred ca tine intr-adevar de gusturile fiecareia, ghidul este despre cum sa o abordezi. Cred ca de multe ori exista probleme grave la capitolul asta.

Ciupanezul spunea...

Un ghid, care difera de la femeie la femeie. Tu spui ca nu conteaza cum esti imbracat. Iti spun eu, ca este total gresit ceea ce spui. Fetele se uita dupa cum esti imbracat, se uita ce masina conduci. Iti dau un exemplu pe care probabil il vezi pe toate strazile si pe care l-am incercat cu un amic de-al meu zielele trecute. Am iesit in oras cu o darapanatura de Dacie si am incercat sa ne comportam ca de obicei - NIMIC.
Am iesit apoi cu o masina modificata estetic si replici de manelisti gen: "Ce catel dragut, ce numar de telefon are?" - reusita de 70%.

Ce parere ai? In ziua de azi conteaza banul, nu altceva.

Neamtu' spunea...

Na, ce sa mai spun? Eu sunt intr-o perioada in care sunt - intr-o oarecare masura - dezamagit de femei. Cred ca totul se rezuma, de fapt, la diferenta dintre FETE si FEMEI. Ciulea are dreptate, chetsia povestita de el e verificata si de mine. Dar cred ca asta se refera la FETE, nicidecum la FEMEI. Intr-o perioada imi placea sa cred ca femeile stiu ce vor de la un barbat si am ajuns, astazi, sa fiu convins ca habar n-au ce vor. Ca sunt usor de 'trecut' dintr-o tabara in alta si ca sunt mai putin interesate de un sentiment si mai atrase de o atitudine macho. Undeva, barbatii gresesc ceva si femeile sunt mult prea a' dracului sa ii corecteze :)

Neamtu' spunea...

Opps, am sa dau un miel :) Ciupanezul, nu Ciulea :) La ce m-oi fi gandit :))

Anda spunea...

@Ciupanezul nu am zis ca nu conteaza cu ce esti imbracat, am zis ca nu conteaza cat a costat. Se vede cand un barbat e ingrijit, dar nu stai sa-i verifici eticheta de la haine sa vezi cat a dat pe ele. Iar o femeie care se uita la masina si nu la barbat ... well... de ce AI VREA sa o agheti?

@Neamtu' povesteam azi cu un prieten despre chestia asta. Uite, eu am trecut prin situatia asta cu multi baieti. Ca ei sa nu stie ce vor. Sa-i intreb daca vor sa fie cu mine, sa ma refuze, apoi sa-si schimbe parerea. Multi barbati fac greseala sa puna chestia asta pe seama firii femeiesti, dar nu e deloc asa, barbatii fac acelasi lucru.

Dar pana la urma, si poate n-am fost destul de clara in privinta asta (cred ca greseala porneste de la titlu), e ca nu am incercat sa spun cum sa fii placut de femei sau cum sa iti pastrezi o relatie. Cred ca as putea scrie articole intregi pe chestia asta. Am incercat sa ma rezum la cum sa abordezi o femeie. Nu zic ca sansele de reusita sunt 100% pentru ca ar fi absurd, depinde de prea multe chestii.

DAR:

1. In cazul ca femeia e interesata de tine, va raspunde mai pozitiv la o abordare naturala decat la o replica rasuflata.

2. In caz ca femeia nu e interesata, te va refuza mai frumos.


Si in al treilea rand, am scris acest articol pentru ca mi se pare ca multi baieti nu stiu sau nu au destula incredere sa abordeze o femeie si eu cred ca multi au de pierdut din asta. Am vazut sute de femei plangandu-se ca "X baiat cred ca ma place, dar nu face nimic". Cateodata femeile VOR sa fie abordate.

Neamtu' spunea...

Lasand la o parte femeiel si barbatii, draga Anda, La multi ani cu implinirea dorintelor, mai ales a celor mai ascunse :) Si.. fericire :* Te sarut de la diatanta si te imbratisez virtual >:D<

Anda spunea...

Multumesc mult >:D<

Neamtu' spunea...

Deci, unde e cheful? Ce bem? Cati ne adunam? Astea sunt probleme importante, nu cum sa agati sau sa abordezi o fata! :) Eu abia am plecat din CLuj, dar pentru o zi de nastere care pica si de 1 mai, cred ca pot face un efort sa vin din nou acolo :D

Catalin spunea...

Deci e ziua ta si nu spui nimic? ;)
La multi ani cu sanatate si fericire!

strumfita cu esarfa spunea...

te asteapta leapsa la mine pe blog! :P

gbrgeorge spunea...

Ce bine o fi de voi fetele...aveti atatea optiuni :P

Anda spunea...

@Neamtu' sorry, pe cand ai intrebat tu eu eram deja plecata :P But hey, there's always next year.

@Catalin multumesc mult

@strumfita mersi, incerc sa postez maine

@george eu n-as zice neaparat asta, cred ca e chiar mai dificil pentru o fata, pentru ca noi de obicei suntem mai subtile cu "indiciile" cand ne place de cineva.

Ionel spunea...

Foarte tare! Dar trebuie sa recunosti si ca femeilor nu le place sa fie omorate cu frumosul; trebuie sa mai scapi si tu cate o magarie sa te gaseasca interesant. Oricat de grozav spun femeile ca si-ar dori un tip atent, romantic etc. etc., il vor gasi plictisitor daca e din cale afara de atent si de linistit.

Anda spunea...

Ionel ai dreptate pe jumatate. Chiar am scris chestia asta: e vorba de echilibru. E ok sa tachinezi, atata timp cat mai echilibrezi apoi cu un compliment. Si e o diferenta intre a tachina si a spune o tampenie. Daca o faci sa se simta prost cand e cu tine, slabe sanse sa-si doreasca sa se simta prost in continuare. Trebuie sa fie intrigata, nu umilita.

abc spunea...

N-ai spus mare lucru. Iar asta cu suportabilitatea la esec e utopica. Marea problema e ca femeile stau ca mobila(fara sa generalizez desigur) incat la un moment dat barbatii se satura. Si ce se intampla atunci cu ei? Se duc la femei cu initiativa,iata!
La fel cum vor si le place femeilor se fie agatate si directionate fiti siguri ca si la barbati e la fel. O relatie se cladeste cu eforturi de ambele parti, pentru ca ambele parti au la fel de mult de castigat.

Trimiteți un comentariu