Vlog

Scuzati-mi "lunga" absenta, dar nu m-am simtit foarte bine in ultimul timp. De fapt in ultimele doua zile m-am luptat cu o durere de cap atat de zdrobitoare, ca de-abia imi aminteam cum ma cheama, deci nici vorba de chef de scris. Dar am luat azi dimineata doua pastile si acum ma simt mai bine.

Anyway, sa trecem la subiect. Nu, nu-mi fac vlog, stati linistiti. Daca si-a tras vreunul dintre cititorii mei internet in pestera: vlog = video blog

Asadar, m-am apucat de urmarit vlog-uri. Youtube is my new friend. Mi se pare interesant din doua puncte de vedere: in primul rand, spre deosebire de bloggerii "de moda veche" care isi pot permite luxul de a ramane anonimi, vloggerii se expun de la inceput. Si mi-am dat seama acum, dupa ce am dat suscribe la vreo 9 canale, ca toti cei care sunt cat de cand interesanti o dau mai mult pe umor. I-as putea vedea pe oricare dintre ei facand stand-up de exemplu (de fapt unii chiar fac din cate am inteles).

O alta chestie pe care am observat-o e ca mai toti au voci bune. Toti au clipuri in care canta, mai pe bune sau mai la misto, dar vocile lor sunt ok. Parca oamenii cu voci frumoase se exprima mai bine :D

Eu n-as putea sa fac asta. In primul rand pentru ca vocea mea e groaznica. In al doilea rand, desi eu am o parere destul de buna despre simtul meu al umorului, glumele mele nu suna niciodata la fel de bine cand le zic cu voce tare pe cum suna cand le gandesc. Chiar am primit remarci cum ca nu stiu sa zic un banc cum trebuie, pentru ca n-am intonatia potrivita, pentru ca rad inainte de poanta etc.

Apoi, ma gandesc ca ar trebui sa bagi o gramada de bani in asta. Mica paranteza aici. Unii baga o gramada de bani si in blogurile normale. Am fost intrebata de multe ori de ce nu-mi cumpar un domeniu al meu, de ce nu ma bag pe wordpress, de ce blogspot etc.
Am avut multe motive sa-mi fac blogul, nici unul din aceste motive nu a fost ca as vrea sa fac asta intr-un mod serios. It's just for fun. Free fun. Stiu ca majoritatea celor care ma citesc imi sunt cunostinte, nu ma deranjeaza deloc. Nu imi pierd o gramada de timp promovandu-ma, am aproximativ 50 vizitatori pe zi, ceea ce e destul de putin avand in vedere ca am aproape un an, nu am nici o intentie sa scot vreun ban de aici, deci chiar nu vad nici un motiv pentru care as investi.
Am cadoulperfect.com , care e pe un hosting si domeniu platit, wordpress and everything si desi e ceva la care tin foarte mult ca idee, n-am deloc motivatia sa-l promovez. Deci nu intentionez nici sa-l platesc mai departe, asa ca in iunie expira si asta e. De aia m-am si oprit din scris.
Sper ca am lamurit pe toata lumea.

Revenind la vloguri, sunt curioasa daca trendul asta a ajuns la romani, pentru ca, sincera sa fiu, inca n-am vazut nici un vlog romanesc. Cred ca acum ar fi un moment bun pentru cineva destept sa faca asta, pentru ca nu ar avea cine stie ce concurenta. Si daca am invatat ceva la antreprenoriat, e ca primul intrat pe o ramura noua, are intotdeauna avantajul.

Ma gandesc daca faptul ca suntem oarecum inapoiati (ma refer la romani) ne da un mic avantaj in ceea ce priveste observarea trendurilor. Vezi ce functioneaza la altii si faci aceeasi chestie aici. Esti primul si pac, ai succes. Riscul de esec e relativ mic, pentru ca deja stii ca functioneaza in cazul altora.

Daca stiti ceva vloguri amuzante, puteti sa imi lasati intr-un comment, I'm always interested.

13 comentarii:

strumfita cu esarfa spunea...

exista un vlog de aproape un an. cel mai cunoscut din Romania.

http://alice.protv.ro

:D

bine, altul daca ma intrebi nu mai stiu. Asta daca nu mentionam emisiunile lui Neamtu` si ale lui Blogatu.

colaholicu spunea...

Aaaarrghh!! Mi-ai furat ideea din minte! Chiar voiam luna asta sa fac un filmulet pe iutub despre vloguri (un fel de vlog despre vloguri, numa' ca ar avea doar 1 episod :)) ).
Oricum, la romani mai e pana prinde pentru ca multi folosesc iutubu' ca sa se uite la idioti care sar in cap sau mai stiu io ce patesc. Oricum, si io am scris azi un post despre cativa vlogeri pe care-i urmaresc.

colaholicu spunea...

@strumfita cu esarfa: there goes my vlog subject :(... despre astia voiam sa zic si io :((

Anda spunea...

Great minds think alike ;)

Neamtu' spunea...

Parca am vazut ceva de genul vlog, dar nu pe platformele clasice, care ar si deveni inutile, ele fiind concepute pentru text. Exista vloguri romanesti pe youtube, de exemplu, sau pe trilulilu. Emisiunile despre blogging/bloguri sunt doar emisiuni, nicidecum vlog, cu toate ca imi surade ideea :D

strumfita cu esarfa spunea...

@Neamtu`: nu e o idee rea sa te apuci de vlog. :P
PS: nu ne dai si noua adrese de canale de youtube cu vlog-uri romanesti?

Anda spunea...

Da Neamtu', eu chiar nu stiu nici un vlog romanesc, chiar te rog :D

oana spunea...

Tipa e romanca, dar vlogul e in engleza:
http://www.youtube.com/user/ZOMGitsCriss

Neamtu' spunea...

Uite ca eu am dat absolut imtamplator de vloguri pe youtube. NU e chiar genul de site cu care sa stau deschis tot timpul. Daca ajung pe paginile alea, intru si las link, sau trimit un email, ceva :D

iYli spunea...

Pe iYli.ro gaseste foarte multe filme facute de mine, inclusiv pe contul de youtube daca ai timp sa cauti in inregistrarile de la concerte :) etc

http://www.youtube.com/user/Vulpita2127

Andrei Alexe spunea...

Desi articolul e scris in martie iar eu citesc de abia in decembrie, am zis totusi sa intervin. De 2 ani de zile jucaria mea online este videoblogul. Poate si gratie meseriei mele sau poate ca sunt fascinat de amintiri, in orice caz, de 2 ani de zile eu fac asa ceva...dar eu vad altfel conceptul asta, nu neaparat sa vorbesc in fata camerei despre ceva anume, eu animez prin imagini filmate, locuri, sunete si pe alocuri (foarte rar) mai intervin eu sau cei de prin jurul meu. Primesc incurajari, critici, de toate... trebuie totusi sa mentionez ca videoblogul este o pasiune ce am constientizat-o dupa mult timp dupa ce o faceam deja. Desi materialele au ca target lumea din jurul meu si nimic mai mult, dupa 2 ani de zile ma cuprind fiori cand ma uit in spate la ce faceam, cum vorbeam, cu cine eram, etc. Si da, suntem foarte putini "videobloggeri" in Romania si suntem si mai putini cei care o facem altfel decat stardard. Adresa videoblogului o gasiti in detaliile contului meu sau scrieti pe google videoblog andrei alexe. Va pup

Case modulare din lemn spunea...

Salut tuturor! Ma numesc Raresh si eu m-am apucat de vreo 2 sapt (un vlog incarcat in fiecare zi) de vloging si vrau sa continui cat de mult posibil!! http://www.youtube.com/watch?v=N5s3tEmscfY

Maus spunea...

Dacă ești atât de interesată, poți să arunci un ochi pe canalul meu de Youtube. Am făcut blogging vreo 2 ani, și de câteva luni fac și vlogging.

Nici nu știam că mai există cineva în România în afară de Alice de la PRO TV care face vlogging. :)

http://www.youtube.com/user/NimicInteresant1911

Trimiteți un comentariu