Marea aventura in cautarea tastaturii curate

Nu as zice despre mine ca sunt atehnica, ba dimpotriva, pentru cineva DOAR cu studii umaniste ma descurc destul de bine. Fac parte (la propriu) din oamenii aia care isi desfac trei calculatoare, combina partile intre ele si cand apasa pe butonul de pornire se sting luminile in toata casa (serios, mi s-a intamplat asta). Adica am cunostintele de baza si am impresia ca ma descurc mai bine decat o fac de fapt.

Si asta ne aduce la tastatura mea. Ma batea gandul de foarte mult timp sa o curat, dar am tot amanat. Pe undeva cred ca mi-era putin frica, am auzit o gramada de povesti de la oameni care n-au mai stiut sa-si bage tastele la loc. Dar azi mi-am luat inima in dinti si am pornit cu gandul: "Ce poate fi asa greu sa desfaci suruburile din spate, sa scoti un capac, cureti rapid pe acolo cu grija sa nu modifici nici o componenta, bagi capacul si piulitele la loc si gata... maxim 10 minute."

Partea amuzanta e ca imi facusem si planuri de dupa.

Asadar, Anda porneste la treaba inarmata cu o surubelnita, un pachet de servetele, o solutie de curatat geamuri, o cutie de betisoare de curatat in urechi, o cutie de scobitoare, foi colorate, pix si creion, scotch, o foarfeca mare si o trusa de manichiura. Nu am pornit din start cu toate astea, dar rand pe rand le-am scos (si utilizat). Curios de cate lucruri ai nevoie sa cureti o amarata de tastatura.

Am inceput vesela cu desfacutul piulitelor. Nu stiu de ce am eu impresia ca e mare lucru sa scoti niste piulite, dar parca ma simt mandra de mine cand fac asta, de parca chiar as munci sau ceva. Pun cu grija piulitele deoparte, nu cumva sa le pierd. Trag incetisor de capac incercand sa-l desfac. Nici macar nu misca. Trag putin mai tare ... si mai tare... pana ma enervez, iau surubelnita, o bag in crapatura si incerc sa o desfac. In sfarsit se misca. Incet, dar se aude inauntru ca se desfac chestii. Ma chinui vreo 10 minute cu treaba asta, pana imping din greseala cu surubelnita intr-o tasta si iese afara. O iau speriata sa o bag la loc (nu cumva sa uit unde a fost) si atunci imi dau seama: TASTELE IES DE AFARA!!!! Nu trebuia sa o desfac DELOC.

Ma apuc de scos taste si de curatat. Treaba migaloasa. Betisoare de urechi imbibate in solutie de spalat geamuri, cu putin ajutor de la scobitoare in locurile greu accesibile. In timpul asta ma gandesc ca nu poate fi cu mult mai rau sa cureti toaleta cu periuta de dinti. Noroc ca mai am cutia de la tastatura, cu o poza mare a tastaturii pe ea, astfel incat nu e o problema prea mare sa pun tastele la locul lor. Problema in schimb e de la tastele mai mari, space, shift, enter, insert, +, care au niste sarmulite sub ele. M-am chinuit o gramada de vreme sa aflu cum sa le pun la loc, si parca tot nu stateau ele prea ok. Toata treaba asta a durat in jur la vreo doua ore.

In sfarsit termin si incerc sa inchid crapatura aia. Este o placuta care nu prea vrea sa intre, asa ca o indes si eu cum pot si apas tastatura cu toata puterea mea, bucurandu-ma la fiecare sunet: "Asta inseamna ca se potrivesc lucrurile pe acolo".
Bag tastatura in calculator si observ cu uimire ca nu merge. Ma gandesc eu ce ma gandesc si ajung la concluzia ca trebuie sa dau restart. O fac si pe asta, si surpriza, se aprinde beculetul (Num Lock). Fericita, ma asez confortabil pe scaun. Daaar, nu merge. In disperare de cauza aleg optiunea "suna un prieten". Imi zice sa incerc sa potrivesc lucrurile dinauntru.

Redesfac tastatura. Placuta aia nu vrea sa stea nicicum in pozitia care trebuie. Incerc sa o imping la loc cu surubelnita. O zgariu putin pe spate... ups. Mai umblu acolo prin ea pana ajung la capatul rabdarii. Ma uit rapid in portmoneu si vad ca mai am vreo 40 de lei. Il sun pe frate-mio si-l rog sa-mi cumpere o tastatura noua pana in 40 de lei. El imi zice ca e un magazin la 2 minute de blocul meu. In timpul conversatiei ma mai calmez si mi se aprinde un beculet: "penseta".
Imi scot trusa pentru unghii si incerc din nou sa bag placuta. Reusesc, desi acum carcasa e ciobita rau. Inchid tastatura, o bag in calculator si surpriza! Merge. Il sun pe frate-mio sa-i zic ca nu mai imi cumpar tastatura noua.

Ma asez la calculator sa-l anunt si pe primul prieten pe care l-am sunat de reusita mea. Incep sa tastez. Observ ca unele taste nu functioneaza... shift, space, enter, backspace, sageata jos. Majoritatea merg, dar greu. Ma reapuc sa scot tastele. Mai mesteresc eu pe acolo si le fac sa mearga pe rand.

In afara de una. Shift stanga. Nu mai merge DELOC. Nu mai pot pune litere mari, paranteze, emoticons, doua puncte, semnul intrebarii ... Am scos butonul, am incercat sa apas inauntru cu doua creioane... tot nu merge. Acum il folosesc pe cel din dreapta, si trebuie sa recunosc ca e al naibii de greu.

Mi-as cumpara tastatura noua, dar ca sa fim sinceri, m-am chinuit 3 ore in total si nu vreau sa simt ca mi-am pierdut vremea. Asa ca o voi folosi pe asta, asa cum e, cu sau fara Shift stanga. Macar e curata.
Category: 5 comentarii

5 comentarii:

Krimi spunea...

hahahaha :))

Anda, jur ca esti de belea :)) Cred ca am sa fac un videoclip cu instructiuni pentru curatarea tastaturii. De ai sti cat de usor e .. singurul lucru important este sa iti aduci aminte unde ii este locul fiecarei taste :)

Anda spunea...

Locul fiecarei taste il stiu, ca am poza pe cutie. Problema mea actuala e cu sa fac shiftul sa mearga?

Serginho spunea...

Eu am o tastatura din silicon pe care o bag sub robinet si o spal si nici nu se strica vreun buton. :))

P.S. Dar nu o folosesc... :))

Misstique spunea...

Cand am facut asta ultima oara, nu am desfacut surubelele [nu piulitele :))] tastaturii..ci pur si simplu am scos space'ul, apoi restul de butoane. Treaba a fost gata rapid. Singura consecinta oarecum negativa ar fii faptul ca acum tastele alt si windows din dreapta sunt inversate intre ele. Oricum m'am obisnuit..

Anonim spunea...

Curat si dezinfectez tastaturi!!!Pret: 10 Ron Tel 0766 284 909 Ploiesti

Trimiteți un comentariu