Tu ce ai face pentru un bronz rapid?

De obicei ora mea de trezire e 10-11, dar azi am facut un efort si m-am trezt la 7 jumate, pentru ca ne-a chemat tata la strand. Am pornit de-acasa destul de tarziu, pe la 9 (eu nu ies afara din casa inainte sa imi iau micul dejun si cafeaua, don't judge).

Pe cand am ajuns acolo era ceva lume, majoritatea locurilor bune se luasera, dar am gasit pana la urma un loc langa un copac ca sa fie jumate soare si jumate umbra. Eu am o problema vara din cauza ca am parul aproape negru (natural) si pielea deschisa, asa ca ma si ard si fac insolatie in acelasi timp. Deci nu pot sa stau pe plaja fara sa ma dau cu crema de protectie (factor 30) si neaparat cu ceva care sa-mi acopere parul.

Am pierdut notiunea timpului putin si ne-am trezit sa plecam pe la ora 13. Am avut un mic soc. In parcare erau cam de 6 ori mai multe masini decat la ora 9. Iar la bilete era o coada de aia luuuuunga. Si nu pot sa nu ma intreb cine naiba merge la strand la ora 13?! Sunt chiar asa multi oameni inconstienti?

Stiu ca toata lumea vrea sa se bronzeze cat mai repede si cat mai tare, dar totusi, nu poti fi atat de iresponsabil cu pielea ta... arsurile pot deveni atat de grave incat sa ai nevoie de spitalizare... insolatia e groaznica, credeti-ma pe cuvant. In primii nu stiu cati ani cand am fost la mare, faceam de fiecare data insolatie... trebuia sa stau apoi in camera pentru ca ma durea capul ingrozitor si vomitam non-stop.

Chiar daca te bronzezi, poti sa-ti ramana apoi pe corp pete maronii de care nu mai scapi niciodata, decat cu tratamente laser. In plus, iti trebuie nu doar protectie UBV (impotriva arsurilor), ci si UVA, altfel pielea se deshidrateaza, imbatraneste mai repede, se rideaza. Nu stiu, mie o piele alba si tanara mi se pare mai atragatoare decat o piele neagra si imbatranita.

Exista o gramada de alte afectiuni care pot aparea ca urmare a expunerii neresponsabile la soare, cum ar fi scaderea imunitatii, sau diferite afectiuni ale organismului. Toate ca sa ai un bronz mai frumos? Chiar merita?

Voi pana unde ati merge pentru un bronz frumos?

5 comentarii:

armin spunea...

si dupa ce tragi o repriza buna de plaja la ora amiezei, spre seara, dupa ce intra soarele in nori, distractia se muta la solar... daca nu depui eforturi consistente la inceputul verii, te prinde sfarsitul lui august nebronzat... ceea ce e absolut de neconceput.

nicoleta spunea...

Desi sunt de la mare evit sa stau la soare chiar si cand ma duc la plaja. Nu de alta dar doftorul mi`a spus sa nu stau la soare mai deloc.
Si pana acuma nu mergeam la plaja decat sa fac o baie`n mare si atat. Evident ca ma dadeam cu crema (desi detest treaba asta)de protectie cu factor de protectie 30. De obicei iau d`alea de bebelusi, ca stiu ca alea is mai bune.
Iar in legatura cu bronzul, prefer si io (la fel ca tine) o piele alba si mumoasa, decat una neagra si zbarcita. :D

Anonim spunea...

As merge vreo 3 km pana in Mamaia lol .
Eu sunt de parere ca ce nu te omoara te face mai puternic. In fond e doar un bec mai puternic ce dracu. Toata lumea ca nush ce raze .. unde sunt d-le razele astea ucigase ?!?

Misstique spunea...

eu ma bronzez dimineata de la 9 la 12 pe bloc :D. si daca nu am nimic interesant de facut si de la ora 16-17 incolo. folosesc o crema cu factor de protectie 8 si nu mi s'a intamplat sa imi ard pielea sau sa fac insolatie.

Luna spunea...

Eu nimic, nu prea imi place bronzat. In plus oricum deregula mi se arde pielea fara sa stau macar 1 minut la plaja, doar ce ma plimb prin soare.

Trimiteți un comentariu