Mad Men Yourself

In fix 23 de zile incepe noul sezon din Mad Men. E unul dintre serialele mele preferate.

Eu ma uit la o multime de seriale si reality show-uri si de obicei dramele sunt mai rare pe lista mea, dar Mad Men are ceva special. Pentru mine. Cred totusi ca nu e chiar un serial pentru oricine. A castigat o gramada de premii (38 mai exact si 59 de nominalizari, dintre care 9 Emmy-uri si 4 Golden Globes). Au trecut 3 sezoane si luna asta incepe al 4-lea.

In serial este vorba despre angajatii unei companii de publicitate de pe la inceputul anilor '60. E un serial bazat pe personaje dupa parerea mea si mie mi se par fascinante. Mai ales cele trei personaje feminine: Joan, secretara super sexi si buna la toate, Betty, sotia personajului principal (Don), extrem de frumoasa chiar si dupa 3 copii si Peggy, femeia independenta care porneste de jos si isi construieste o cariera intr-o lume a barbatilor.
Peggy nu mi se pare la fel de frumoasa ca si celelalte doua (Joan si Betty sunt breathtaking), dar imi place personajul ei foarte mult.

De cand ma uit la serialul asta imi doresc sa fiu copywriter :)) Desi filmul arata meseria in toate aspectele ei, chiar si cele mai putin interesante, dar ce n-as da sa lucrez si eu acolo, cot la cot cu Don si Betty *daydreaming*
Imi mai place subtilitatea filmului, care abordeaza o gramada de probleme interesante, cateodata fara tam-tam. Tin minte o scena care m-a marcat, cand Don si Betty au iesit cu copiii la un picnic si la sfarsit pur si simplu au scuturat patura de toate resturile si au plecat. E un lucru care ei l-au facut cu multa nonsalanta si o scena care pentru actiunea serialului n-a reprezentat aproape nici o importanta, dar in ziua de azi sa faci asa ceva ... nu stiu, e groaznic. Ma rog, stiu ca la noi se mai face, dar eu personal nici n-as indrazni sa ma gandesc.

Oricum, nu stiu daca serialul se da pe vreun post romanesc, parca am vazut ceva reclama intr-o revista (inca nu mi-am deschis televizorul anul asta), dar daca vreti sa va uitati, eu recomand sa incepeti de la primul sezon, altfel o sa pierdeti o gramada de lucruri importante. Inca nu stiu prea multi romani care sa se uite la el si mi se pare ciudat, chiar e un serial bun. Deci, din pacate, nici n-am cu cine discuta despre el :(

Iar azi am descoperit o chestie foarte interesanta, cu atat mai mult luand in considerare ca filmul e despre o agentie de publicitate :D AMCTV a pus online un programel numit Mad Men Yourself, sub sloganul "New Season! New You!" si pe care il gasiti aici.
Mi se pare un mod foarte interesant de a promova serialul: practic, poti sa te creezi pe tine in lumea Mad Men. O chestie relativ simpla, dar la sfarsit poti sa trimiti direct de pe site imaginea pe Facebook sau Twitter (eu am gasit-o la cineva pe Facebook, asa am dat de site).

Si bineinteles ca m-am creat si eu pe mine, nu puteam rata ocazia ... deci asa as fi aratat eu pe la inceputul anilor '60, prezentandu-mi ultima idee si tinand un cocktail in mana in timpul asta, habar n-am de ce (sa zicem ca pentru el era reclama :D )


Si pentru ca pana incepe mai este ceva, ce alte seriale mai recomandati? (Tinand cont ca nu-mi plac sf-urile sau serialele cu vampiri sau alt fel de creaturi).
Category: 10 comentarii

10 comentarii:

Anonim spunea...

Eram plictisit .. dar articolul m-a facut sinucigas X_x

Anonim spunea...

The Wire - cel mai bun serial de TV . Dupa ce l-ai vazut nici nu iti mai vine sa te uiti la altceva

Loli spunea...

Lie to me..e un serial supeeerb :D

Anda spunea...

@Anonim 1 (mai puneti si voi un nume acolo, chiar daca fictiv, macar sa stiu cui ma adresez) : nu cred ca am indus pe nimeni in eroare cu titlul :)) Dar te inteleg... si eu ma plictisesc :P

@Anonim 2 si Loli: mai multe detalii? :) Spuneti-mi macar despre ce sunt. Sau ce gen..

Anonim spunea...

1. The (motherfucking) Wire e politist/drama, dar depaseste orice alt serial. Am fost sceptic cand mi-a zis un prieten de el, dar clar e poate cel mai bun serial. 10/10
Episoadele au legatura intre ele - sari unu scapi o gramada de subplots/intrigi. Punctul forte e dialogul dintre personaje construit pe nivelele de inteligenta diferite si personalitate + reactii. Can't explain it really

aici un mic preview - nu va faceti griji nu se dezvaluie nimic.

http://www.youtube.com/watch?v=-Sgj78QG9Bg

s-ar putea fetelor sa nu le placa they just cook dope in this show :D


Lie to Me - e bazat pe o echipa de investigatori de microexpresii. E destul de ok dar in afara de personajul principal Tim Roth si poate 1-2 caractere secundare restul sunt unidimensionale.
nota mea 8/10 - asta ca exista MULTE mai naspa.
Episoadele nu au legatura intre ele

The Mentalist - iarasi propulsat de o vedeta - e unu blond plm am uitat cum il cheama dar le place la femei si stie joaca. E vorba despre un conman/trickster/clarvazator/tata omida care ajuta politia. In afara de un japonez care are un episod interesant restul personajelor sunt unidimensionale. 7/10
episoadele iarasi nu au legatura

Lost - serial ok pana la ultimul sezon care darama toate intrigile si da un sfarsit de basm scris la betie unei serii care e destul de interesanta. Mie sincer mi-a placut sezonul 3 si 4 chiar ma gandeam ca o sa termine intr-un mod mai SF seria si ma bucuram. 8.5/10 ( ca toti ne dorim sa ajungem pe o insula ceva timp :D )

House e iarasi carat in spate de personajul principal dar producatori reusesc sa faca niste background story interesante si pentru restu si personajele par reale blah blah - lumbar puncture for when you're bored. 8/10

Breaking Bad - e un chimist care afla ca e bolnav de cancer si se apuca de facut droguri and shit. Cam trist dupa parerea mea. 6/10

True Blood - 2 actori principali obositi rau si o gramada de charactere secundare destul de interesante. Ce a salvat primul sezon e o antagonista destul de reusita. 6/10


High Stakes Poker 10/10 doar daca joci poker.

Anonim spunea...

anon 1 2 si 3 sunt eu si nu stiu sinonim pt interesant

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=rN7pkFNEg5c&feature=related

atentie e un pic de spoiler - dar merita :D

Madalina spunea...

Hmm..seriale :D Cu ce sa incep oare :)) Apropo de Mad Man, stiam ca se da pe TRV1 odata pe saptamana, dar eu mi l-am luat, l-am vazut si acum abia astept sezonul urmator. Altceva ce as putea recomanda:

How I Met Your Mother - comedie, gen Friends, tot o gasca haioasa si cu multe intamplari foarte, foarte amuzante. Ted le povesteste copiilor lui, cum a intalnit-o pe mama lor (invca nu a ajuns acolo, cu toate ca au trecut vreo 5 sezoane :)) )

Desperate Housewives - drama, comedie... un cerc de prietene dintr-o suburbie americana a caror viata abunda de aventuri, intamplari haioase sau din contra dramatice. In marea de seriale cu si despre drame adolescentine, e binevenit!

Big Love - drama, o familie poligama (1 sot, 3 neveste, 7 copii) se straduieste sa traiasca cat mai armonios. Ele isi impart treburile si noptile cu sotul intre ele, iar el incerca sa sustina familia si sa aiba succes in cariera. Descrise pboblemele, obstacolele dar si bucuriile lor.

Secret Diary of a Call Girl - In centrul serialului se afla Belle (nume de "scena")/Hannah, o dama de companie. La baza serialului se afla blogul omonim al unei dame de companie, care se autointituleaza Belle de Jour.

Ar mai fi..scriu care-mi mai plac fara descriere: Being Human, Grey's Anatomy, Brothers and Sisters, Two and a half men..

Loli spunea...

Da,Lie to me se bazeaza foarte mult pe microexpresii si aflarea adevarului. Mie tocmai asta mi-a placut foarte mult. Mi se pare interesant sa incerci sa observi aceste expresii si in viata de zi cu zi.

Two and a half men - o comedie despre viata de zi cu zi a lui Charlie Harper si a lui Alan Harper. Sunt 2 frati care sunt foarte diferiti, dar formeaza o echipa buna. Sunt amuzante toate situatiile in care sunt pusi, incepand de la a avea grija de fiul lui Alan pana la femeile cu care se "confrunta" cei doi.

Grey`s Anatomy - un serial despre medici si pacientii lor. Spre diferenta de House, episoadele nu se axeaza pe bolile cu care se confrunta pacientii, ci despre viata doctorilor. E o mare drama in tot serialul, uneori exagerata. Dar are si fazele lui amuzante. Eu zic ca merita vazut.

The Big Bang Theory - comedie pura. E vorba despre 4 tipi foarte inteligenti, care fac toate chestiile care le-ar face un geek adevarat. Unul de ei este foarte fixist si crede ca toate lucrurile se invart in jurul lui, si in mare parte acest lucru este adevarat. Cei 4 sunt obsedati de jocuri, de steria Star Wars, Star Trek, etc...toate astea pana se muta o tipa foarte frumoasa in bloc cu ei. De acolo lucrurile iau o intorsatura destul de interesanta. Ti-l recomand cu placere :D

Anda-Andr3A spunea...

Yeah, m-ai captat si am fugit sa fac o verificare a filmului! Interesant si mai ales ca e facut in stil '60,contine si munca si distractie!
Cred ca m-ai convins sa incep sa-l vad! Atunci ai cu cine discuta despre film (daca mai ai timp de asta)!
Bun! In alta ordine de ideii...alte filme...
Ti-as recomanda 'Brothers and sisters' e cel mai bun film educativ si e fun + work + problems + life + sex + children + family! E genial filmul, eu am ras si am plans la el! Un altul care imi mai place e One tree hill, 2 fratii, acelasi tata, mame dif, iubite,probleme certuri+impacari! Toata actiunea se invarte in jurul celor 2fratii si al iubitelor,colegilor si a familiei! Trebuie sa vezi trailer ca sa intelegi, sa vezi personajele.Cauta pe youtube trailerele si te convingi singura de film!
Gossip Girls mai este bun, tot despre adolescenti de bani gata, probleme e captivant!
Chuck e comedia politista daca ii pot zice asa, un coleg de facultate ii descarca un prog in cap prin ajutorul unor imagini, devine agent secret!
Kyle xy mai este interesant, stiintific, dar a fost anulat! Are 3 sez!
Cam atat imi vin in minte dupa descrierea ta!

Spor la vizionat!

Trimiteți un comentariu