Îmbătrânesc?

Îmi amintesc de acum câţiva ani (vreo 7-8), de parcă ar fi fost altă viaţă, când pierdeam nopţile constant. Eram în fiecare săptămână într-un club sau la un chef, în plus consumam şi alcool care numai treaz nu te ajută să fii. În timpul săptămânii aveam ora de culcare pe la 12-1 noaptea, în caz că a doua zi aveam şcoală. Dacă era vacanţă, ora mea de culcare era pe la 6 dimineaţa. Mă trezeam pe la 10 şi funcţionam perfect cu 4 ore de somn.

Îmi amintesc chiar de un Revelion când am petrecut 5 zile la o cabană. Pentru că majoritatea erau cuplaţi, cei rămaşi singuri, adică eu şi trei băieţi, am nimerit să dormim în camera cu muzica, unde se ţinea practic cheful în fiecare noapte. După ce toţi se retrăgeau în camerele lor, noi ne făceam crenvuşti (ce ciudat, ştiaţi că nu există pe dexonline cuvântul ăsta?) şi ne uitam la videoclipuri până pe la ora 8 jumate, când ne puneam să dormim. La ora 10 se trezeau toţi ceilalţi şi eram, la rândul nostru, nevoiţi să facem la fel. Timp de 5 zile am dormit în total 6 ore şi a fost unul dintre cele mai reuşite Revelioane ever.

Apoi, în timpul facultăţii, când n-am mai avut cursuri înainte de ora 10, m-am obişnuit să am ora de culcare pe la 2-3. Ţin minte rarele ocazii când aveam o oră matinală de trezire şi mă puneam să mă culc mai devreme, cât de greu îmi era să adorm. Insomnia era cea mai mare problemă a mea.

Şi uite-mă acum, la 24 de ani, într-o ploioasă zi de duminică. Azi noapte, aproape de ora 1, am zis să mă uit la un film, că doar nu trebuie să mă trezesc devreme (asta luând în considerare că mi-au trebuit două cafele să rămân trează până la 1, că pe la 22 mă cam ia somnul). Pe la 1 jumate mi se închideau ochii, aşa că am hotărât să amân filmul pe dimineaţă.

M-am trezit destul de greoi pe la ora 10. Acum e 15 jumate si de vreo doua ore mă tot gândesc ce să fac să nu-mi mai fie atât de somn. Măcar nu mai am probleme cu insomnia, adorm de cum pun capul pe pernă. Oare dacă de la vârsta asta obosesc atât de repede, cum va fi peste câţiva ani când poate voi avea copii ce mă vor ţine trează toată noaptea?

Săptămâna trecută mi-am făcut un test unde mi-a ieşit rezultatul că trec prin "mid-life crisis" (o chestie prin care trec de obicei oamenii la 40-50 de ani). Oare îmbătrânesc prea repede?

12 comentarii:

Anonim spunea...

da... esti pe moarte...

Anda-Andr3A spunea...

Anonim nu glumi cu asta!
Da, fiecare organism e diferit si reactioneaza diferit la oboseala, stres..si eu am problema asta cu oboseala..ma simt obosita dupa 2, 3 ore de la trezire chiar si cand dorm 8-10 ore pe noapte! Nici eu nu stiu ce poate insemna dar clar nu-mi place! Ma gandesc sa nu fiu bolnava! Si m-am gandit serios sa fac un set complet de analize! Eu sunt cu un an mai mare dar tot e deranjanta somnolenta asta! Vb ta..suntem inca tinere, n-ar trebui sa avem probleme de la varsta asta!

Bogdan spunea...

Daca vede strumfy postul asta, o sa iti lase un comment cat o zi de post legat de imbatranire :D

strumfita cu esarfa spunea...

Jew! I`ll kick ur ass!

@Anda: eu cred ca e doar o questiune de adaptare! Erai obisnuita cu un alt stil de viata si acum cand esti practic obligata ca in fiecare zi sa te trezesti la 6:00, corpul tau oboseste mai repede ca atunci cand daca nu aveai chef, nu te mai trezeai si nu mai mergeai la cursuri.
Nu e vorba ca imbatranesti, e vorba ca experimentezi o alta etapa a vietii (ai intrat in campul muncii si asta se simte) si ai nevoie de o perioada de tranzitie.
Si varsta de 24-25 de ani e oarecum un punct critic. nu mai esti nici abia iesita din adolescenta dar nici inca o femeie in toata puterea cuvantului. Esti undeva la mijloc si e dificil cand nu stii exact in ce postura te afli.
Dar relax, in timp o sa te obisnuiesti si cu noul stil de viata, u`ll see! no worries!

noire spunea...

interesanta partea cu varsta ...24-25 ani. da! chiar e un punct critic, din multe puncte de vedere...m-ai lasat pe ganduri Strumfitzo :D

admin spunea...

Buna seara, nu ştiu de ce mai şters din lista de blogroll, dar era mai frumos dacă trimiteai un mesaj să-mi zici că mă ştergi :)
Poate pe viitor vei învăţa şi acest mic detaliu de bun simţ pe blog :) O seară faină

Anda spunea...

Am zis acum doua posturi ca mi-am facut curat in blogroll, ti-a trecut prin cap ca poate te-am sters din greseala? Puteai sa-mi amintesti frumos.

Mersi oricum pentru lectia de morala.

Luna spunea...

Stai linistita, nu cred ca ai vreo problema si nici ca imbatranesti. Totul e de la oboseala acumulata, nefiind inca obisnuita deplin cu job-ul probabil. Eu am trecut prin perioade alternante cand ba eram in situatia in care esti tu acum, ba nu puteam dormii nopti intregi. In perioada ultimei sesiuni si inca 2 saptamani dupa aproape as fi dormit 12 ore pe zi, din cauza zecilor de nopti nedormite, facand naveta Petrosani-Bucuresti, dar acum cum nu am o activitate zilnica iar nu pot dormii noptile.

Cosmin spunea...

si eu simt uneori ca imbatranesc incet ( sigur e mai mult decat un sentiment :P ) . am cam aceleasi "probleme" ca si tine doar ca din cand in cand mai reusesc sa "uit" sa dorm cate o noapte ... dupa care dorm 3 zile in continuu :P ... nu cred ca merita sa iti faci mari probleme din punctul asta de vedere ... probabil esti si stresata din cauza rutinei ... luni -> vineri trezire, lucru, acasa, somn .. din cn in cand parca mai ai timp sa faci si alte chestii dar esti prea obosita ca sa le faci cu placere chiar daa iti plac ... incepi sa fi mai morocanoasa ca si de obicei, zambesti mai putin , te enervezi mai mult ... ai zile in care parca toata lumea si tot ce ti se intampla te face mai nervoasa etc. ... nu cred ca e vorba de nici o criza, e ceva normal care am vazut ca se intampla destul de des la varsta noastra ... eu o numesc "tranzitia spre realitate" ... parerea mea este ca nu trebuie sa ne dam batuti asa de usor ... trebuie sa incercam sa iesim si sa ne distram cat mai mult ... cel mai important e sa nu luam atitudinea tipica de plictiseala si sa ne "plangem de mila" la nesfarsit ...

Ionut spunea...

@ strumfita cu esarfa: De ce nu recunosti ca esti un spamer? De ce, de ce, ce?

Scarlet spunea...

crenvurst* ;) exista in dex! probabil am o miiica obsesie pentru a scrie corect litera cu litera, inceputa din copilarie, ca pe atunci stiu ca am aflat cum se scrie corect acest cuvant, uitandu-ma pe un ambalaj. Apropo, pana sa spui ce varsta ai, credeam ca esti mult mai mica, gen 15-18 ani. Bine, acesta fiind al doilea articol pe care il citesc, scris de tine, plus comentariile de pe questioare, la postul pentru anti-fumatori. :))

gavry spunea...

nu exista pentru ca l-ai scris gresit. vezi ce-ti face ficatul.

Trimiteți un comentariu