Feminitatea pe cale de disparitie?

Am sa-mi permit sa scriu un post destinat femeilor (cu toate astea nu impiedic barbatii sa citeasca). Promit ca in viitor voi dedica unul si sexului masculin.

Motivul pentru care am inceput cu femeile se rezuma la o experienta personala, de ieri. Eram in troleu spre scoala. M-am pus ca de obicei la geam (drumul tine 30-45 de minute, deci am timp destul sa meditez). Langa mine s-a pus o domnisoara. Nu pot sa dau prea multe detalii despre cum arata, pentru ca nu am obiceiul sa-mi examinez "colegii de scaun" din troleu, tot ce pot sa zic e ca parea de generala-liceu si ca avea unghii fucsia :D Problema era alta: parfumul. Avea un parfum dulce, greoi si cred ca s-a dat cu o tona. Asta combinat cu raul meu de masina a facut o calatorie extrem de "placuta".

Acum, poate oi fi eu invechita (sa-mi ziceti daca e asa), dar eu stiam ca parfumul, indiferent ca vorbim despre femei sau barbati, trebuie sa fie subtil, sa il simti doar cand te apropii de persoana respectiva, nu cand stai la 5 pasi de ea.

Am observat chestia asta de ceva timp, si anume ca incet, incet, se pierde finetea femeilor. Indiferent de cum areti, ce corp ai, daca esti plinuta sau slabuta, o femeie frumoasa mie mi se pare o femeie finuta, feminina. Ok, unii barbati accepta si femeile sexi, din motive evidente, asa ca nu judec eu decolteele adanci sau fustele ultra-scurte.

Dar exista niste lucruri care mi-e greu sa cred ca ar place macar barbatilor (din nou, corectati-ma daca gresesc). Stiu ca barbatilor le plac detaliile, asa ca incep cu unghiile.

Intrebarea mea e simpla: de ce? De ce si-ar face cineva asa ceva? Ma gandesc ca nu sunt comode. Frumoase sigur nu-s. Vreunui barbat i se pare sexi? Serios, daca s-au schimbat trendurile macar ziceti-mi sa stiu si eu. Unele femei mai vor sa scoata "bestia" din ele, dar floricele alea nu ajuta nici macar la mesajul asta.

Mai exista un alt trend care ma deranjeaza vizual. Din pacate, multe femei, unele chiar cu un simt estetic dezvoltat, il adopta. De ce? Ca e trendy. Cea care a pornit trendul e Rihanna:

Ce ma deranjeaza in mod special e freza. Stiu, stiu, look-ul androgin e in comback puternic anul asta, dar totusi... cateodata mai trebuie sa ne folosim si capul cand ii copiem pe altii. Nu zic ca unora nu le sta bine... daca ai structura fetei care sa iti permita, foarte bine, more power to you. Inseamna ca esti destul de sigura pe feminitatea ta sa adopti genul asta de freza. Dar, si aici e un mare DAR, majoritatea femeilor nu o sa arate bine asa. Si printre majoritatea asta se inscrie si Rihanna, care arata ca un transsexual. Mie imi placea inainte de ea, era draguta, era feminia cu parul ala lung... apoi si-a facut freza bob, a lansat trendul, era ok, parul mediu avantajeaza majoritatea femeilor... chiar si parul ala scurt dinainte, cand macar mai acoperea partea din fata. Dar acum... sper ca e doar o reactie de femeie maltratata care incearca acum sa arate inabordabila, altfel nu-i gasesc nici o scuza. Cu atat mai mult cu cat e un role-model. Genul asta de femei ar trebui sa fie mai atente cu imaginea lor.

Sunt atat de multe de adaugat la capitolul asta, dar intarziu la scoala :))

Ce voiam sa zic, e ca nu e nimic gresit sa iti pastrezi feminitatea. Doar pentru ca esti finuta, nu inseamna ca nu esti puternica. Sau ca nu esti independenta.

12 comentarii:

Cristina spunea...

Mie mi se pare că modelele pe unghii sunt cam kitsch, arată că te chinui pentru detalii.

Oare pe bărbaţi nu îi deranjează deloc că unele femei sunt într-atât de sofisticate încât ajung să facă adevărate picturi pe sărmanele unghii??

Anonim spunea...

pe ''care ''..este pe cale de disparitie. usor usor toate se schimba si termenul ''feminitate'' capata alte conotatie.

Anda spunea...

Mersi, chiar ma grabeam la scoala :) Mi-am revizuit toate greselile (sper).

Anonim spunea...

pe barbati nu ii deranjeaza deloc ca unele femei sunt sofisticate ...unii barbati chiar nu vad nimic sofisticat in picturile pe ungii ... altii barbati chiar considera ca sunt degeaba ... si mai sunt alti barbati care apreciaza o femeie cu unghii ingrijite, nu foarte lungi, cu un lac transparent sau un intaritor pus cu grija ... si stil as adauga eu ... evident .. cu adevarat sofisticat e sa isi asorteze tonul unghiilor cu hainele cand este vorba de evenimente speciale ... parerea mea , nu aruncati cu oua :P

strumfita cu esarfa spunea...

eu am vazut o tipa care avea tatuat pe gat niste tarantule...rihanna style. si freza de barbatoi strans de oo, ca daca si-ar fi lasat paru` lung/mediu, de ce si`ar mai fi facut tatuaj pe gat?
nu`i logic? pai, ba bine ca e. prea logic si prea evident chiar.

Cosmin spunea...

de multe ori tatuajele ti le faci pentru tine nu pentru ceilalti ... deci nu are nici o legatura unde are par si unde are tatuajele :)

nicoleta spunea...

unghiile sunt inutile. oare cate din ele pot scrie cu unghiile alea?
cat despre tatuaje, cosmin are dreptate.
iar cu freza? like wtf??? oi fi io mai cu mintea incuiata, si amu trecut de teribilisme, da gandesc asa: femei=par lung, barbati=par scurt. gay, lesbiene, si transexualii ies din discutie. aia n`au ce cauat de altfel...
iar despre feminitate in general, ei bine...sunt ptine femei ce mai gandesc ca tine. si totusi, cu moda asta, ajungem ca pe piata sa nu mai gasim nimic dragut si finut. in curand o sa ajungem sa fim toate la fel. si atunci vai s`amar!

Bogdan spunea...

Baaaaa, ce unghii ai pus aici! Ma si sperii :D

Camelcutza spunea...

ai dreptate,si mie mi se pare cam exagerat sa te tunzi scurt,una e sa se tunda rihanna ca un fashion statement,dar o femeie obisnuita,orice femeie,arata mai bine cu parul lung:P

Anonim spunea...

ai pus punctul pe "i". Bravo.

Anonim spunea...

in privinta feminitatii aveti dreptate,dar unele dintre voi exagerati putin cu parul...fiecare e liber/a sa poarte ce vrea,cum se simte mai bine(dar cu cap);am observat ca in romania femeile parca au luat-o razna,copiaza multsi nu le iese,nu mai au feminitate,arata numai prostie,in plus nu stiu unde le sta capul,parca se gandesc doar cum sa arate mai bine ca sa atraga toti barbatii:))))).cat despre barbati ce sa zic...in mare parte nu sunt atenti la multe lucruri,de multe ori numai sa fie ''buna'' femeia,doar atunci cand vor ceva mai serios sunt si ei atenti la detalii..

Anonim spunea...

Nu mai este vorba daca ne place sau nu noua barbatilor stilul vestimental si comportamental al femeilor, pur si simplu nu prea avem ce face si nu le putem corecta pentru ca asta ar insemna o jicnire din parte noastra.
Evident ca multi vad acele errori ale femeilor, dar cum in societate din ce in ce mai mult ni se promoveaza ideea ca nu trebuie sa comentam si nici sa criticam femeia pur si simplu tacem si inchidem ochii ,desi multora dintre noi nu ne cade bine la stomac...si da ai dreptate feminitatea de odinioara a damelor dupa care noi tinjim adesea a atins demult pragul extictiei.

Trimiteți un comentariu