Bring the funk back

Am mai vorbit acum o luna despre muzica. Desi ziceam ca nu imi place in mod deosebit sa fac acest lucru, cateodata ma apuca si pe mine :D

Am o problema cu muzica de acum. Nu m-am inchis in nici o pestera, sunt la "curent" oarecum cu ce mai apare nou si de voie, de nevoie, mai ascult si eu din cand in cand, nu o sa fiu ipocrita. Dar mi se pare ca s-a pierdut ceva. Un fel de sinceritate care era inainte. De fiecare data cand ascult o piesa noua, mai ales una romaneasca, am senzatia ca e facuta sa ajunga hit. Inainte parca erau facute pentru pura placere a muzicii.

Si nu as zice ca e in mod deosebit vina artistilor. E in principal vina publicului. Stiti voi, pentru fiecare cerere exista si oferta. Am scris un articol de acum ceva timp, ca n-am mai fost intr-un club de vreun an. Asta pentru ca intreaga experienta a clubului s-a schimbat. Pe vremea cand mergeam eu in club in fiecare saptamana, adica acum vreo 5-6(-7) ani, mergeam ca sa dansam. Era o chestie uimitoare cum orice stres disparea cand te epuizai dansand.
Nu zic ca ma imbracam in club ca la scoala, dar ideea era sa ne simtim confortabil, nu sa impresionam pe cineva. Acum e un fel de show, cred ca de aici au aparut ochelarii de soare, palariile, fustele scurte si pantofii cu toc. Nu au absolut nici o utilitate in locul respectiv, dar nah, asta e trendul.

Dar cel mai important lucru care s-a schimbat e muzica. Ati fost vreodata in club si sa aveti impresia ca dansati pe exact aceeasi piesa cateva ore? Daca ati raspuns da, in mod sigur ati fost in ultimii 2-3 ani in club. N-am nimic cu muzica house sau ceva, fiecare cu gusturile lui, dar nu inteleg de ce trebuie sa remixezi TOATE piesele sa fie house. MIE IMI PLAC PIESELE ORIGINALE!!! Ca asta le face piese si mai ales, piese diferite, muzica din spate. Daca pui doar versuri diferite pe aceeasi muzica, nu se cheama ca ai schimbat piesa.

Probabil nu veti auzi James Brown in club. Pentru ca daca ati auzi, poate m-as mai duce si eu. Si cum poti sa nu vrei sa dansezi pe piesa asta?


Chiar si cultul celebritatilor e diferit. Femeile lesinau (la propriu) dupa Elvis, Beatles sau MJ. Acum fanii sunt mai "cool". Ok, nici eu nu lesin, dar cel putin pot sa apreciez. Sunteti constienti de cati oameni spun ca nu-i impresioneaza MJ? Ufff ... Imi dau seama ca e foarte tare miserupismul, dar cred ca deja e dus la extrem. Si nu mi se pare ok.

In ultimii ani stiu ca au inceput sa se tina si la noi concerte mai "mari". Din pacate in Bucuresti. Deci eu participat la niciunul. Dar sunt foarte curioasa (si daca ati fost, chiar va rog sa imi spuneti), daca publicul mai reactioneaza asa:

Category: 9 comentarii

9 comentarii:

Cristina spunea...

Si eu am o problema cu muzica actuala. Cea romaneasca are versuri penibile in engleza si e facuta dupa acelasi tipar monoton de popcorn-dance, iar cea straina e toata numai sex si piele la vedere si ciudatenie-Lady Gaga.

Mi-ar placea sa iasa si la noi artisti pop-rock, mai imbracati si talentati.

Ai dreptate, experienta clubului s-a schimbat, majoritatea se duce acolo intai pentru etalare, nu pentru dans nebun...

Camil Stoenescu spunea...

muzică bună și foarte bună există destulă și astăzi, cum a fost mereu. doar că nu e mainstream - începând cu Secret Garden și terminând cu veterani precum L. Cohen

Bogdan spunea...

Unde e cerere e si oferta, asa e :) De aceea muzica buna nu o sa o mai gasesti la radio.

strumfita cu esarfa spunea...

Ultimul concert mai mare la care am mers a fost in 2008 august. la Iron Maiden. Am ramas profund impresionata de maturitatea publicului. Atat psihica cat si fizica. Cand au aparut pe scena cei la Iron tot publicul parca a paralizat. Nu e vorba ca nu au simtit muzica, dar au facut-o atat de personal, intim incat nimeni nu a deranjat pe nimeni. Fiecare era el cu scena, el cu muzica...
Nu trebuie sa te atarni de garduri, sa lesini, sa plangi, sa mori acolo ca sa simti cu adevarat muzica...

Defected M spunea...

schimb de link in blogroll? da-mi de stire printr-un comentariu. salutari

Anda spunea...

@strumfita Nu e vorba de lesinat sau atarnat de garduri, ci de faptul ca erau cu adevarat impresionati (chiar coplesiti) de eveniment. Astazi oamenii sunt mai nepasatori.

nicoleta spunea...

fiecare se exprima in diferite moduri, ca acum mi`am amintit de ce mi`o zis evalia cand m`am vazut ultima oara cu ea.
nu conteaza cum simti tu muzica, ci atata vreme cat o simti.
ultimul concert unde am fost coplesita de emotie si aveam noduri in gat a fost Arcana. restu lumii a stat pe scaune frumos si pur si simplu degusta din muzica de pe scena ca la final sa umple sala de ropote de aplauze.
muzica din ziua de azi? care e aia? aia de la radio zu? radio mu? radio kek? nu, saru`mana...la treaba asta is de acord cu ce a zis camil stoenescu: muzica buna exista si azi, numa ca nu e mainstream. si pana la urma totul tine de gusturi. ca poate unora asa cum le plac manelele, poate le`or place si popuiala asta de la radio.
ati spus foarte bine: unde e cerere e si oferta. daca omu vrea pop, apoi pop o sa fie la teve. daca lumea vrea chestii socante si de prost gust, atunci are gaga. si ne`am scos.

Marius spunea...

Ai dreptate Anda, nici eu nu inteleg ce le place la muzica asta difuzata acum in cluburi.

lala spunea...

nu mai exista muzica de valoare in ziua de azi tinerii asculta numai prostii...

Trimiteți un comentariu