Decizii neasteptate

Nu am fost niciodata prea activa. N-as putea sa tin o dieta nici daca ar fi o chestiune de viata si de moarte. Si am 3 slabiciuni MARI: dulciurile, nachos si cartofii prajiti.

Sunt norocoasa oarecum cred eu, pentru ca in general nu imi place mancarea nesanatoasa (exceptandu-le pe cele 3). Urasc grasimea, de fapt rareori (cand sunt pacalita) mananc carne rosie. Nu imi plac in mod deosebit nici prajelile, daca trebuie sa prajesc ceva in ulei (gen fish fingers) le storc intr-un servetel inainte. Si prefer de o mie de ori mancarea facuta la cuptor decat cea prajita. Ma refer la gust. Nu sunt eu un fan al salatelor, dar mai mananc legume din cand in cand.

Dar cand vine vorba de cele 3 mari slabiciuni ale mele, nu ma pot abtine. Intr-o seara (acum cativa ani), eu si frate-mio am impartit o galeata (chiar era o galeata, gen 2 kg) de inghetata, doar ca sa vedem daca putem (aveam ideea in cap ca nu o sa ne saturam niciodata de inghetata). Am putut, dar nu ne-am simtit extraordinar dupa.

Si cum congelatorul meu nu duce niciodata lipsa de inghetata, si nici eu nu pot functiona la parametrii normali daca nu mananc ceva dulce macar o data la doua zile, treaba e destul de complicata.

Sunt perioade cand chiar depun un efort. Acum un an sau asa, aveam abonament la aerobic. In vacanta dintre liceu si facultate am slabit 10 kg. Sunt alte perioade, in care nu depun efort deloc. Cum au fost ultimele... cateva luni. Nici macar nu m-am mai urcat pe cantar.... din curiozitate.
Asa ca nu mica mi-a fost mirarea, acum o saptamana, cand ma schimbam si m-am uitat din greseala in oglinda imensa de la mine din camera, ca nu sunt grasa.

De obicei, dupa ce te lasi in voia sortii cateva luni, te uiti in oglina si gasesti un monstru. Eu m-am uitat in oglinda si mi-am zis ca arat ok. Si ca sa demonstrez o data pentru totdeauna ca mintea femeii e complicata, in acel moment am luat hotararea... sa fac sport :D Sunt destul de sigura ca daca vedeam in aceeasi oglinda o balena, n-as fi luat aceasta decizie.

Asa ca mi-am downloadat cateva video-uri cu exercitii de inceput. Pentru ca pe vremea asta n-o sa fac sport decat acasa. Am hotarat sa-mi fac un program strict de 3 ori pe saptamana. O sa incep de saptamana viitoare (trebuia sa incep de saptamana asta, dar... n-am facut-o :D ). Daca ma tin macar o luna, inseamna ca am vointa mai puternica decat credeam :))

5 comentarii:

CRISTINA spunea...

Pfff... câte propuneri de genul ăsta am avut eu:)) Mai ales treaba cu amânatul pe săptămâna viitoare îmi sună tare cunoscută:P

Catalin spunea...

Iti recomand exercitiul de 20 de minute Pillates! Chiar daca nu vei vedea rezultatele, iti garantez ca le vei simti. :)

Anda spunea...

Da, pilates am facut cateva luni, e bun pentru inceput pentru ca nu obosesti asa tare :)

Camil Stoenescu spunea...

eu am descoperit - trial and error - 2 principii de bază ce au dat rezultate (sort of) la mine: nimic după 6-7 seara (greu, greu fără ciocolată) și alergatul prin parc + urcatul scărilor

Bogdan spunea...

Eu iti dau mai putin de o luna :)

Trimiteți un comentariu