Libertate

In ultimele saptamani am trecut printr-o scurta criza de identitate in ceea ce priveste blogul meu. Am simtit o scadere calitativa a articolelor mele si am incercat sa determin cauza.

An reevaluat cauzele pentru care mi-am inceput blogul si cauzele pentru care l-am continuat. Ce anume s-a schimbat din primele luni, cand aveam in cap milioane de subiecte si nu stiam cum sa le ordonez, si acum, cand practic trebuie sa ma fortez sa gasesc un subiect "demn". Si am ajuns la concluzia ca tocmai asta este problema: trebuie sa gasesc un subiect demn. Inainte imi veneau natural.

Momentul cand mi-am dat seama ca trebuie sa schimb ceva, este cand m-am intrebat daca mi-as continua blogul daca nu l-ar mai citi nimeni. Pentru ca sa fim seriosi, nu o sa fac niciodata bani din el, n-am un talent literar extraordinar, nu ar trebui sa fie un blog dedicat exclusiv altora. Si mi-am dat seama ca in ritmul in care merge acum, nu imi aduce mie personal vreun folos prea mare.

Pentru mine descoperirea internetului a fost un pas extraordinar catre cunoasterea de sine. Intrebari simple de genul "care e cartea ta preferata?" sau "ce gen de muzica asculti?" ma obligau sa-mi pun mie intrebarile astea. Apoi ajungeam la subiecte controversate si abia atunci cand trebuia sa scriu despre ele imi gaseam pozitia pe care o sustin. Cand scrii, trebuie sa cauti si argumente, nu mai e de ajuns sa zici "eu cred ca ....". Deci, teoretic, blogul personal ar trebui doar sa fie un pas in plus catre cunoasterea de sine. Si nu pot face asta, daca de fiecare data ma intreb "este constructiv ce am scris pana aici?"

In concluzie, am hotarat sa ma eliberez de "un blog constructiv". O sa fie un blog si atat. Sper ca astfel imi voi reciti cu placere articolele in viitor.

7 comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

doar scrie. restul vine pe parcurs :)

Bogdan spunea...

Inca un pas spre plictiseala de blogging?

daninho spunea...

de-aia exista crizele de identitate, sa le traiesit :)) :D

hm... noi ne cam asemanam :">

strumfita cu esarfa spunea...

si templateul cand il schimbi? :D

Anda spunea...

La primavara :D

Teo Constantinescu spunea...

:)) bună faza cu "doar blog" :))
o mişcare bună aş zice. înţeleg că până la decizia respectivă îţi plasasei blogul în tiparul "blog constructiv", tipar nenatural pentru tine din moment ce l-ai considerat incomod. aşa?

Anda spunea...

Nu e neaparat nenatural pentru mine, probabil o sa se vada si in articolele mele viitoare o tendinta spre constructivism, doar ca un om nu e facut sa fie plasat intr-o matrita anume. Am momente cand am mari sperante de schimbare a lumii, am momente cand am chef sa scriu doar lucruri mici, personale. Punand o eticheta blogului meu, nu faceam decat sa imi interzic mie insami dreptul de a posta atunci cand inspiratia venea dintr-o alta directie.

Trimiteți un comentariu