Love or hate ?

Stiu ca in curand va veni "bombardamentul" de Valentine's si nu ma refer neaparat la inimioare si alte decoratii specifice, ci la posturi pe forumuri, bloguri etc. De aia m-am gandit sa scriu postul asta astazi, cand inca lumea nu este satula pana peste cap de subiect. Dar nu vreau sa vorbesc despre V Day neaparat, ci despre reactiile pro-contra V Day.

Exista in mare doua reactii: fie iti place, esti de acord si sarbatoresti, fie Valentine's Day este o "sarbatoare furata de la americani", "comerciala", "avem si noi Dragobete", "de ce avem nevoie de o zi speciala pentru a sarbatori dragostea?"

Recunosc ca pana acum 3-4 ani si eu faceam parte din ultima categorie, dar intre timp mie mi-a trecut. Mi-a trecut pentru ca am realizat ca pana la urma mie nu imi face rau cu nimic faptul ca altii sarbatoresc o zi in plus. Pana la urma romanilor le place sa aiba cat mai multe zi "speciale", cat mai multe motive de chef, ce e chiar asa rau in asta? Si ce daca e o sarbatoare furata de la americani? Eu zic sa sarbatorim si St. Patrick's Day si Anul nou chinezesc, sa fie pe toata planeta un mare chef universal. O fi comerciala, dar si Craciunul e la fel. Si da, de ce doar o zi dedicata dragostei? De ce nu doua? De ce sa nu sarbatorim si V Day si Dragobete? :))

Eu personal nu sarbatoresc Valentine's, dar nu vad de ce altii nu pot sa o faca. De ce eu nu? Pentru ca mi se pare prost momentul. Chiar dupa sarbatorile de iarna, chiar inainte de cele de primavara... n-am banii, inspiratia si dispozitia necesara pentru chiar atat de multe ocazii de dat cadouri. Si nici nu vreau sa insarcinez pe altcineva sa-mi faca mie. A trebuit sa renunt la una, si am ales sa renunt la cea mai putin importanta, din punctul meu de vedere. E cea mai putin importanta pentru ca nu are o semnificatie personala si pentru ca e mai recent aparuta (in comparatie cu celelalte).

Cu toate astea, cred ca ar fi un pas bun pentru omenire daca am putea pur si simplu sa acceptam bucuriile altora. Stiu ca in urma articolului asta multi isi inchipuie ca sunt impotriva romantismului. Nu, sunt doar impotriva romantismului siropos. A asteptarilor nerealiste.

Asa ca hai sa ne luam de mana si sa cantam "kumbaya" si sa ii lasam pe fiecare in pace sa sarbatoreasca ce vor ei, fara sa-i luam la misto :D Uite, azi e prima duminica din februarie... eu zic ca e motiv bun de chef :D

2 comentarii:

nicoleta spunea...

nush daca ai observat asta, dar numai cand vine vorba de valentine`s day se pornesc toate furiile. cand vine halloweenu nu se aude nici 'pis', sa nu mai zicem de ziua recunostintei si alte d`astea.
o fi ceva cu sfantu valentin asta ca numa el da startu la ura asta manifestata prin mirificile replice spuse de tine mai sus.

mie chiar nu`mi mai pasa de treaba asta. nu ma afecteaza cu nimic asa ca putin imi pasa. da stiu. nu e o atitudine buna, dar asta e.

gbrgeorge spunea...

Noua ne-a placaut ca natie spectacolul, motivul ala sa ne strangem intr-un loc de concert, ptr concursuri etc. Asa e si cu VALENTINICA DAY. E doar un motiv sa nu uitam ca exista persoana iubita, un motiv sa aratam ca suntem romantici. Nici eu nu as alege sa serbez, dar...

Trimiteți un comentariu