Peste 5 ani...

Azi am vazut un vechi prieten, cu care am pierdut legatura de vreo... 5 ani. "Intalnirea" a avut loc intamplator si a durat in jur de o fractiune de secunda. Vi se intampla cateodata sa va ganditi la oameni din trecutul vostru, dar sa nu va mai amintiti exact trasaturile fetei? Sa-i vedeti asa, cu "blur"? Exact in situatia asta eram si eu... asa ca in fractiunea aia de secunda, m-am intrebat daca este chiar el. Pana la urma am ajuns la concluzia ca da.

Cu toate astea, el nu m-a recunoscut. Poate in fractiunea aia de secunda, nici n-a apucat sa ma vada, desi stateam fix in fata lui. Desi, parca i-am vazut privirea in directia mea, dar a trecut mai departe la fel cum treci de orice persoana straina. Si am inceput sa ma intreb cat de tare am putut sa ma schimb in 5 ani? E drept, si el era schimbat.

Ca o discutie teoretica pur abstracta, daca avem o axa cu un punct X de unde pornesc persoanele A si B... in fiecare unitate de timp notata cu t, A se misca spre stanga si B spre dreapta (pe o distanta egala, pe care o numim tot t). Dupa 5 astfel de miscari (deci t x 5), cat de departe e A de B? Avand in vedere ca daca s-ar misca doar A, ar fi A = t x 5 .... asta inseamna ca distanta intre A si B = t x 10.

Deci daca doi oameni se schimba atat de mult in 5 ani, distanta intre ei pare de 10 ani?

5 ani pare intr-un mod paradoxal si mult si putin. Peste 5 ani o sa am intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului. Asta inseamna ca au trecut deja jumatate. Tin minte cum toata viata am crezut ca 24 de ani e varsta ideala. Varsta la care ar trebui sa ajung la cea mai buna versiune posibila a mea. Peste aproximativ 2 luni o sa implinesc 24 si nu simt deloc ca sunt la cea mai buna versiune a mea (desi ma chinui acum cu high speed sa ajung acolo, dar oricum nu voi ajunge atat de devreme). Un extended deadline este exact ce imi trebuie :D Si 29 pare o varsta potrivita. Destul de avansata incat sa pot avea niste realizari, destul de tanara cat sa mai pot schimba ceva, cat sa mai am sperante de viitor.
Deci mai am 5 ani. Asta ca sa-mi iau presiunea de pe umeri. Cat de mult ma mai pot schimba in 5 ani?

6 comentarii:

strumfita cu esarfa spunea...

Eu nu cred in versiuni ideale. pentru ca niciodata nu vom fi multumiti pe deplin de ceea ce suntem sau ce am devenit. Mereu vom simti nevoia de un upgrade. :)

daninho spunea...

pana sa ma iei cu matematica am priceput tot :))

Bogdan spunea...

"Deci daca doi oameni se schimba atat de mult in 5 ani, distanta intre ei pare de 10 ani?"

Deci, daca unu' peste 5 ani ajunge homeless si altul ajunge afacerist, distanta intre ei pare de 10 ani?

Anda spunea...

E vorba si de locul de unde au pornit.

Anonim spunea...

poti sa spui numele persoanei? ... daca-l mai tii minte :)

Anda spunea...

Sa zicem ca n-am pus exemplul cu "A" si "B" la intamplare :)

Trimiteți un comentariu