Dentistul si coafeza

Cand eram mica erau doua categorii de oameni de care ma feream ca de ciuma bubonica: frizerul si dentistul. Eu cred ca sunt doua meserii extrem de asemanatoare.

E adevarat, daca o mana nepriceputa iti taie parul, nu te doare, dar stiu destul de bine cum e sa ai o freza atat de nereusita incat sa porti caciula si in casa.

De cand ma stiu am vrut sa am parul lung. Insa mama, spiritul practic intruchipat, considera ca parul scurt era mult mai usor de ingrijit, asa ca o buna parte din copilarie am avut parul scurt. Din momentul in care am avut de ales, n-am mai dat pe la nici o frizerie vreo 2-3 ani. M-am ales cu un par lung si extrem de ros. Asa ca atunci cand, in sfarsit, am trecut pragul unui coafor, a trebuit sa-mi taie o buna parte din el. Asa m-am invatat minte si mi-am dat seama ca daca vreau un par lung si frumos, trebuie sa-i tai varfurile regulat. Cu toate astea, am trecut prin multe maini de coafeze, mai mult sau mai putin experimentate, pana am ajuns sa ma duc la coafor cu placere si nu cu frica.

Pe acelasi sistem, eram ingrozita de dentisti. Cred ca majoritatea cunosc sentimentul si nu mai trebuie sa il explic.

Rezolvarea a fost aceeasi in ambele cazuri. Prin recomandari ale parintilor am dat de un dentist, respectiv coafeza, care mi-au schimbat perspectiva.

Prima pe care am cunoscut-o a fost doamna stomatolog. Tatei i-a fost recomandata de catre nu stiu cine, tata incantat mi-a recomandat-o mie. Cel mai important lucru pe care l-a facut in primele cateva dati cand am fost la ea, a fost sa imi explice pas cu pas absolut tot ce facea. Nici nu stiti ce diferenta imensa face faptul ca stii ce ti se intampla. Apoi, mi-a mai zis o chestie pe care o s-o tin minte toata viata:

"La tehnologia care exista acum, ar trebui sa fie un dentist destul de prost ca sa te mai doara."

Conteaza si modul in care iti vorbeste. Nu oricine poate sa-ti explice ca s-ar putea sa intervina chirurgical sa-ti "decupeze" din gingie si tu sa te simti ok cu asta.

Pe coafeza mi-a recomandat-o mama. Nu stiu exact cum a descoperit-o, dar dupa ce m-am tuns prima data la ea, nici n-am mai vrut sa aud de altcineva. Nu e doar de indemanare, dar am senzatia ca ma asculta cand ii explic ce vreau si cateodata isi mai da si ea cu parerea, ia in considerare ce mi s-ar potrivi MIE si ce nu, mai face mici modificari ale ideilor mele... in plus, imi da sfaturi despre cum sa-mi intretin parul, imi recomanda produse. De fiecare data cand a incercat ceva mai "indraznet" (eu sunt mai conservatoare din punctul asta de vedere), chiar daca nu era ceva ce as fi vrut eu, dupa cel mult 3 zile realizam ce idee buna a fost.

Astazi nu mi se mai pare o corvoada sa merg la coafor sau la dentist. Dar nu stiu daca as mai avea curaj sa merg la altcineva. Eu zic ca daca descoperiti pe cineva care stie meserie, tineti-va de ei :D
Category: 7 comentarii

7 comentarii:

Cosmo spunea...

Asa sunt eu cu frizerita.. la aceeasi merg de 4 ani.

PS:
Trebuie sa imi zici cine ii denstista cu pricina. :)
Mi-a venit si mie timpul.. de dentist!

noire spunea...

cand eram in Buc aveam o tipa, dar aici in Cluj am incercat cam 3 pana acum si mi-a placut penultima de la salon AFRODITA si ultima tipa, are ceva salon pe Memo, Iulia o cheama. Cred ca o sa raman la Iulia pt ca e foarte rapida si ieftina :D. Conteaza sa iti pastrezi coafeza pt ca ea stie cum te tunde si iti cunoaste parul si pe parcurs poti incerca mai multe stiluri.

pentru dentist...ufff, trebuie sa ma initiez si eu la ceva control, dar imi e teama. cand o sa ma hotarasc o sa ma interesez de cea mai ok si la modul de ''operare'' si la bani.

strumfita cu esarfa spunea...

ai o leapsa de la mine :)

strumfitaa cu esarfa spunea...

ai o leapsa de la mine.
Enjoy it! :D

Bogdan spunea...

Deci ai doua lepse de la Milly :))

strumfita cu esarfa spunea...

@Bogdan: shut up! <_<
prima oara nu aparea comentariu`...

ete la el... se baga si nea ion... :D

Bogdan spunea...

Nea Bogdan, bre :P

Trimiteți un comentariu