Aberatii despre sesiune

Poimaine am examen. Inca nu reusesc sa imi fac curaj sa-mi deschid cursurile. Ca sa mai trag de timp, am intrat pe Analytics sa vad cu ce cuvinte ma mai gaseste lumea pe Google. Se pare ca Universul imi transmite un mesaj: "cum sa invat" e una dintre cele mai cautate fraze.

Am incercat pe cat posibil sa evit sa vorbesc despre sesiune, dar acum nu mai am de ales. Cel putin pana scriu articolul asta voi mai amana invatatul propriu-zis :D

Adevarul e ca nu m-am chinuit eu ingrozitor pana acum. Am avut cateva proiecte de facut pe care am lucrat mai mult (chiar m-am straduit sa iasa ceva bun), dar nu am invatat pana acum. Am facut niste exercitii pentru celalalt examen. De ce zic "celalalt" ? Pentru ca semestrul asta dau doar doua :P Scrise.

Am examen la contabilitate internationala. De fiecare data cand zic cuvintele astea, ma ia durerea de cap. Am citit primul curs (din 7). Am invatat ce este contabilitatea si care sunt functiile ei. Ma rog, n-am invatat. Mi-am facut schita. Invat mai bine dupa schite. Mintea mea functioneaza dupa parametrii logici.

Imi place sa povestesc altora ce am eu de invatat. Mi se pare cea mai buna metoda sa invat. Explicandu-le altora, incep sa inteleg si eu. Din pacate, era mai usor sa imi gasesc ascultatori la materii interesante. Pe nimeni nu intereseaza contabilitatea :(

Sa revin la subiect. Cum inveti? Cred ca primul pas este sa-ti deschizi cursurile. Invariabil.

In rest, fiecare cu tehnica lui ca sa zic asa. Nu pot da o reteta universala, oamenii sunt diferiti. Si materiile sunt si mai diferite. La unele e de ajuns sa faci exercitii.

La cele unde e cu invatat materia, prefer sa incep cu o schema logica. Ca un fel de cuprins. Daca ai o imagine universala asupra materiei, iti dai seama cam la ce foloseste fiecare lucru, il poti pune in legatura cu alte lucruri, e mai usor sa intelegi.

Nu-mi place sa invat pe de rost. De fiecare data cand am incercat sa invat pe de rost, am incurcat definitiile. Dadeam unui termen definitia altuia. Trebuie sa inteleg. Si apoi povestesc cu cuvintele mele.

Pana una alta, am o singura concluzie. Ciudat, n-are nici o legatura cu ce am scris pana acum. In sesiune, cel mai bine e sa nu te stresezi.

12 comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

ca de la durere la durere (inteleasa), iti zic bafta :)

Anonim spunea...

Nu mai bine folosesti copiatul ca alternativa ?

Anda spunea...

@Camil: sa fie :D

@Anonim: copiatul e pentru cei care fac scoala ca sa aiba o diploma.

AndreiS spunea...

Multă baftă!

Nu sunt de acord cu ce i-ai răspuns anonimului :) copiatul are farmecul lui. Oricum facultatea e din ce în ce mai degeaba, e ceva banal, ceva oficial şi atât. Dacă sunt lucruri care te interesează, le înveţi şi fără să te oblige sosirea unui examen :D

Camil Stoenescu spunea...

@ AndreiS
dacă tot sunt lucruri care te interesează, de ce să nu le înveți pentru examen? :)

nicoleta spunea...

stiu cat de urata poate fi contabilitatea. m`am saturat de ea pe perioada liceului si cand am sperat ca nu o sa mai am de`a face cu ea, am mai facut un an la facultate. si culmea culmilor, d`abia la facultate am prins gustu pentru ea.
contabilitatea e usor de inteles, cum ai spus si tu, daca faci scheme; si problemele sunt lojice.
acum mi`i cam dor de contabilitate.

Anda spunea...

@AndreiS Multumesc, sa fie :)

Mie facultatea mi s-a parut foarte ok, masterul mi se pare si mai ok, nu cred ca am facut niciodata o materie care sa fie degeaba. Nici contabilitatea nu o consider degeaba. Doar pentru ca nu imi place mie, nu inseamna ca nu foloseste la nimic. Prefer sa iau un 5 pe cat m-am chinuit eu sa invat, decat sa iau un 10 pe copiat si cand sunt intrebata ceva sa ma uit ca vitelul la poarta noua. Poate sunt un nerd, dar eu m-am inscris la scoala sa invat :) Daca credeam ca o sa le invat singura acasa, nu mai dadeam 2500 lei pe an :P

nicoleta spunea...

:)) zi mersi ca nu dai 4000 lei pe an.

oricum, multa bafta la examen!

Catalin spunea...

La mine a functionat urmatoarea chestie: neaparat invatatul in ultima noapte si neaparat cu atmosfera de chef (muzica si 2-3 beri). Altfel ma plictiseam si ma lua somnul.
E drept eu am facut inginerie, mi-a placut ce invatam si incercam sa le retin logic, probabil pe domeniile "umane" nu prea se poate aplica asta. :)

DuuK spunea...

Muzicologul.info este un blog generalist,dar care pune accent pe muzica de calitate,muzica care incearca sa transmita un mesaj bine conturat,si care poate sa faca orice suflet sa vibreze.

Daca doresti un link exchange te rog sa ne contactezi pe site-ul nostru la sectiunea Link/Banner Exchange.

O zi buna!

Baiatul Ciudat spunea...

Salut , te deranjez deoarece imi doresc sa fac un link exchange cu tine :) .

http://www.baiatulciudat.com este blogul meu.

Sper sa iei in calcul cererea mea :D si sa ai o zi buna :)

Salz

Anda spunea...

In afara de faptul ca e al treilea post de genul asta al tau, eu deja te am in blogroll si tu ma ai in al tau, si asta de mai mult de o saptamana :D

Trimiteți un comentariu