Distreaza-te

In primul rand LA MULTI ANI!

Primul meu articol din 2010. Si pentru ca anul asta sunt foarte bine dispusa si foarte "zen", m-am gandit sa scriu un articol mai vesel, asa. Si o sa pornesc de la o leapsa pe care am primit-o de la nicoleta, in care trebuie sa vorbesc despre ce ne uneste mai mult de sarbatori.

Am observat ca de vreo 2 ani exista un nou trend (pentru ca mai nou si in gandire exista trenduri), care nu intelege de ce oamenii au nevoie de anumite zile in care sa se distreze, sa fie mai buni cu altii etc etc etc.

Ei bine, pentru ca toata viata nu e o mare distractie. Avem alte probleme, griji, responsabilitati. Cand esti stresat si obosit, doar sa oferi altora cadouri nu te gandesti. Nu zic ca nu e frumos sa iesi cu prietenii cat mai des, sa-ti vizitezi familia sau sa dai cadouri fara motiv... dar cateodata, pur si simplu ai nevoie de motive. Ai nevoie de Craciun ca sa-ti poti lua vacanta/concediu. Ai nevoie de Revelion ca sa stai treaz toata noaptea. Ai nevoie de sarbatori ca sa vezi oameni pe care nu ii poti intalni in rest, din diverse motive.

Deci ce ne uneste de sarbatori? Dorinta de a lasa macar pentru o saptamana-doua grijile si stresul deoparte. De a iti aduna prietenii si familia, de a bea un pahar de sampanie, de a dansa toata noaptea. Nu e nimic rau sa te distrezi doar din cand in cand. Important este sa o faci atunci.

Am invatat si eu ceva vacanta asta. Ca e bine cateodata sa te simti bine fara sa-ti pui prea multe intrebari. Fara dramatisme, fara sa te gandesti ca n-ai de lucru, sau ca urmeaza sesiunea, sau ca persoana X nu te place si asa mai departe. Chestiile astea se pot rezolva oricand altcandva. Daca ai nimerit cumva la o petrecere, distreaza-te. Nimic nu e mai enervant decat un party pooper :D

Pentru ca sarbatorile s-au cam terminat, nu o sa numesc pe nimeni sa preia leapsa. Daca vreti voi sa o luati, spuneti-mi si o sa-mi editez postul.

4 comentarii:

masini spunea...

De unit ne unesc in primul rand necazurile. La distractie toata lumea participa. La necaz doar cei apropiati

Sheeva spunea...

Ce nu mi se pare mie deloc special este ca de Craciun toata lumea ia cadouri pentru toata lumea. Te astepti sa primesti cadouri, cand te duci la cumparaturi iei lucruri la gramada si abia dup-aia (probabil) le sortezi pe care cui le dai. Sau nu apuci sa iei decat pentru putine persoane si sa si faci cadouri frumoase.
Ai un buget oarecare si impartit la 5-10 cadouri vine de atatea ori mai putin pentru fiecare persoana. Nu pentru ca as fi eu adepta ideii "un cadou frumos e neaparat un cadou scump", dar cand ai un buget foarte limitat... e greu.
Am observat ca se mai fac si idei din astea ciudate, de genul "x mi-a luat cadou, ii pasa de mine, y nu mi-a luat, la anu nu ii iau nici eu" pentru ca toata chestia vine ca o corvoada. Cui ii place sa se plimbe prin magazine pline ochi, sa consume atat timp chinuindu-se sa gaseasca un cadou frumos? Poate ca or fi unii, dar nu majoritatea.

Pentru cei care nu au un venit e si mai greu. Eu, spre exemplu, am facut meditatii cu un pusti, mi-am scos 150 lei, apoi am mai facut niste teme pentru altcineva, mi-am mai scos 150 lei. Am mai primit de la maica-mea, de la bunica-mea si cu toti banii astia speram sa fac ceva mai mult, dar i-am dat pe majoritatea pe cadouri, ca eu sunt si genul care nu se mai uita la bani cand cumpara ceva pentru altcineva drag.

Eu sunt mai idealista de fel si as vrea pentru ca ceva sa fie special, sa fie neasteptat. Chiar si un breloc daca primesc fara nicio ocazie, ma bucur mai mult decat pentru un cadou primit de craciun.

ştrumfiţa cu eşarfă spunea...

ai o leapsa

Claudia Balan spunea...

Si eu am incercat sa uit de tristete in aceasta perioada, sa fiu vesela, insa nu prea imi iese...Culmea, asta desi sunt o persoana extrem de vesela....Oricum, m-a inveselit postarea ta si m-a facut sa fiu o cititoare fidela a blogului tau de acum incolo

Trimiteți un comentariu