La cumparaturi. Fara barbati.

Imi place sa fac cumparaturi. Nu-mi place sa am un barbat langa mine cand fac asta. Exista un proces complex pentru ca sesiunea de cumparaturi sa se poata numi reusita. Si barbatii pur si simplu nu inteleg.

Un barbat, cam dupa 15-30 de minute incepe sa se plictiseasca. Asta nu ar fi o problema foarte mare pentru mine, daca nu ar incepe sa bata din picior, sa faca glume proaste, doar doar mi se va face mila de el si as hotari sa plecam. Problema e ca eu nu o sa plec, doar o sa ma indispun.

Ceea ce nu inteleg eu este de ce barbatii nu inteleg conceptul simplu CMBCMI (Cel-Mai-Bun-Cel-Mai-Ieftin). Cand vrei sa-ti cumperi un lucru, vrei sa alegi combinatia ideala intre bun calitativ, dar acceptabil la pret. Bineinteles ca n-o sa-l gasesti din prima. De fapt, dupa ani de experienta pot zice ca cele mai bune lucruri le gasesti "ascunse". Ascunse in magazine unde nu te astepti sa le gasesti, ascunse dupa alte produse... in mare, nu le gasesti din primele 30 de secunde de rotire a ochilor in jurul magazinului.

Dupa ce ai gasit un obiect, trebuie sa-l inspectezi pe toate partile posibile. Ce calitati are, sa nu aiba vreun defect, este exact ce ai nevoie? Daca se poate, neaparat trebuie sa il incerci (hainele de exemplu arata total diferit pe umeras de cum arata pe om).

Dupa aceasta analiza, iti pui partenerul de cumparaturi sa-si dea cu parerea. Uite aici, alt minus al barbatilor... nu-si dau cu parerea cum trebuie. Au bineinteles o parere, dar de obicei aceasta este: "da, e perfect, cumpara-l odata si hai sa mergem". De aia e bine ca partenerul sa fie o femeie. Care sa aiba rabdarea sa zica daca ceva nu e ok.

Daca si partenerul de cumparaturi si-a dat acordul ... mergi mai departe. Cercetezi toata zona dupa toate variantele posibile, le analizezi atent si apoi, dupa ce ai terminat, te opresti undeva (de obicei la inghetata) si te gandesti: pe care il vreau? Te reintorci si il cumperi.

Un barbat n-ar intelege niciodata de ce trebuie sa intri intr-un magazin de doua ori in aceeasi zi.

Exista o ratiune in spatele modului in care cumpara femeile. Nu dam banii pe primul lucru care straluceste. Stim bine ca avem si noi o limita in buget si preferam sa inspectam cu atentie oferta, sa fim sigur ca lucrul pe care am dat banii este cel pe care il vrem.

As fi putut bineinteles sa pornesc de la procesele fiziologice... femeile elibereaza un hormon al fericirii atunci cand fac cumparaturi... barbatii nu. Din cauza asta multe femei considera "shoppingul" terapeutic. Pe mine doar reducerile din Sephora m-au binedispus pe toata ziua :o)

Deci baieti... sa nu credeti ca e un chin doar pentru voi sa veniti la cumparaturi... e un chin si pentru noi sa va suportam :D


Da, sunt constienta ca exista si exceptii.

16 comentarii:

Baiatul Ciudat spunea...

Salut , vrei sa faci link exchange cu http://baiatulciudat.com . Daca da poti sa ma treci cu " Baiatul Ciudat " iar link : " http://baiatulciudat.com " . Cand m-ai adaugat la blogroll te rog lasa-mi un msj cu datele de contact sa te adaug si eu.

O zi buna :)

Baiatul Ciudat spunea...

done :) sper sa ne mai citim :D

strumfita cu esarfa spunea...

Si mie imi place sa merg la cumparaturi cu o fata. Cu luci nici nu se pune problema, cand il vad ca se foieste de pe un picior pe altu si sta cu mainile incrucisate ma apuca nervii. Pe el l-am taiat de pe lista demult. Cu Zanardi am mers o data, dar a avut noroc ca stiam ce sa-mi iau, vazusem perechea aia de skateri cu o zi inainte.
Acum cel mai des merg cu o colega de grupa (Oana) care are cam aceleasi gusturi ca mine la haine si ne potrivim. Si ne fatzaim de colo colo, pana gasim ce ne place.
Apropo Anda, iar te-am visat aseara. Venisem in Cluj si ma asteptai asa langa o cladire maaare si veche, pe langa care era un parc si un cimitir. Nu mai zic asta pe forum, ca ma ia lumea drept obseda-thaa. :P

Anda spunea...

Eu cred ca tu ma placi :D

Andrei Dutu spunea...

Pentru mine nu e un chin. E ... interesant.

Weekendul trecut m-a plimbat vreo 3 ore cu prietena prin diverse magazine pentru a-si cumpara chestii vestimentare.

Bine, cat merg prin magazine de astea am primit voie sa ma mai uit din cand in cand si la formele altor fete/femei. :)

AndreiS spunea...

Uneori, sau deseori, după caz, nu prea mai ştiţi atât de bine că aveţi o limită în buget :))

John spunea...

Daca tu cumperi ce-i mai bun, de ce pula mea va duceti de mii de ori la cumparaturi? Ca sa "recumparati"...

Anda spunea...

@John, eu nu imi cumpar ACELASI lucru prea des... poate merg de atatea ori la cumparaturi sa cumpar altceva :D

Cosmin spunea...

Eu am gasit solutia la problema asta ... mergem intr-un centru comercial impreuna, si fiecare la magazinele lui ... cand termina cumparaturile ne sunam si ne intalnim din nou pe undeva ... asa eu imi fac ale mele si ea ale ei ... ea zaboveste mult prin magazine cu haine , papuci etc, eu zabovesc mai mult prin librarii, magazine de electronice, calculatoare si sport ... chiar nu ne deranjeaza ca facem asa pt ca nici ea nu are rabdare sa stea dupa mine pana ma uit eu la toate lucrurile care ma intereseaza pe mine ... nici ea nu intelege de ce trebuie sa ma uit eu la o pereche de papuci pt bicicleta de 5 ori si sa ii probez de vreo 3 ori , sau de ce trebuie sa ma uit la 10 de modele de pinioane la bicicleta sau de ce e important sa rasfoiesc vreo 30 de carti pana ma hotarasc sa cumpar una ... intrebarea de baza de obicei e "tu vrei sa cumperi vreo carte sau sa le citesti pe toate acum?"... si e normal sa fie asa ... ar fi stresant sa fie si ea ca si mine ... sau sa ma aud pe mine zicand "vai draga , ce bine iti sta rochia asta dar nu cred ca it imerge bine cu poseta verde si nici cu pantofii crem" ... bleah ..

Anonim spunea...

Scrii foarte frumos şi îmi place blogul tău. Spor la lucru şi succes la cumpărături!

Andrei from USA spunea...

Inteleg de aici, ca un comert cu hormoni de fericire, poate sa reduca semnificativ timpul petrecut in magazine. Cand insotesti o femeie care vrea sa-si cumpere o fusta sau un tricou, ii dai un hormon din asta si se multumeste cu ce gaseste imediat. Ca e un tricou nu o investitie care sa tina o viata. Si e si fericita, fericire care poate sa creasca, ulterior, la o bericica. Nu mai precizez ca nu sunt femeie.

Bogdan spunea...

Da, uneori e mai bine ca femeile si barbatii sa mearga separat la cumparaturi.

Mi-am schimbat adresa blogului, schimb-o si tu in blogroll. Adresa e www.posedsandero.com

Anda spunea...

Am schimbat-o inainte sa-mi zici tu :D

e-Lari spunea...

Exceptii? Eu nu prea am vazut... :D

OK... Mai sunt baieti pentru care imaginea este foarte importanta (asta ar insemna ca sunt "exceptii"?)

Alina spunea...

de obicei cand merg la cumparaturi nu stau prea mult. sau cel putin nu atat de mult incat sa se enerveze persoana cu care sunt. si daca merg sa-mi cumpar blugi, atunci ma uit doar dupa blugi si cumpar doar blugi. nu mai cheltui inca 4-5 mil pentru ca vad o bluzita sau o rochita sau altceva. as prefera sa-mi comand totul de pe net dar la haine si incaltamine prefer sa probez sa fiu sigura ca mi se potrivesc.

Anonim spunea...

Eu n u sunt asa. Caut ceva de calitate la un pret bun si eu dar nu am rabdare, ma plictisesc foarte repede. Pot spune ca sotul me are uneori rabdare mai multa decat mine. Mama mea este un fan declarat al cumparaturilor de o zi... maraton nu gluma. Cu ea nu reusesc deloc sa ma inteleg la cumparaturi si nici nu mergem prea des impreuna. Ma omoara ca ma pune mereu sa probez si eu nu vreau :))

Trimiteți un comentariu