Romantismul este supraevaluat

De data asta, nu o sa mai vorbesc in numele altor femei. De data asta, o sa vorbesc in numele meu (si poate in numele unor barbati :)) )

Ca sa intelegeti de ce scriu articolul asta, incep cu cele doua determinante. Primul, este o scena dintr-un serial (unul stupid, ceva gen de mana a doua, la care am inceput sa ma uit de plictiseala si eu cand incep ceva nu pot sa nu termin :P ). Ideea e ca o tipa descopera masturbarea si pentru prima ei "noapte" singura, isi pune niste petale de trandafiri pe pat, aprinde niste lumanari parfumate, muzica in surdina, etc.
Al doilea determinant a fost un articol pe care l-am citit in care o bloggerita se intreba de ce barbatii nu mai sunt romantici, de ce nu mai aduc flori sau mici cadouri, de ce nu mai sunt la fel de afectuosi dupa x ani de relatie.

Ok, sa incep cu scena din serial. I don't get it. Really, I don't. Va dati seama cate petale de trandafiri trebuie sa rupi, ca sa ce? Sa ti le pui pe pat? Ma intreb cat de comode or fi? Oare nu ti se lipesc de spate? De ce ai vrea sa omori saracele flori pentru un moment cand oricum nu le observi. Ok, vizual e dragut sa le vezi, dar ar fi exact la fel de dragut sa vad un pat curat (si mult mai practic I may add). Lumanari parfumate... pfff... urasc lumanarile. Daca le mai pui si aproape de pat si iti misti patul tare, sanse mari de incendiu :D Eu urasc lumanarile oricum, ma sperie ingrozitor. Am tot timpul impresia ca o sa ia foc ceva. Unii mai au fetisuri de alea ciudate cu picurat ceara pe ei... brrrrr... cred ca numa chef de sex n-as mai avea dupa. Eu as recomanda o varianta mai buna (si mai sigura): pentru lumina difuza e mai buna o veioza si pentru parfum sunt aparatele alea gen Glade sau cum s-or numi :D Cu muzica n-am nimic.

Cererea asta a romantismului de catre femei mi se pare putin absurda. Inteleg faptul ca o femeie isi doreste sa se simta iubita, dar nu cred ca nivelul iubirii unui barbat se masoara in numarul lumanarilor aprinse si a trandafirilor omorati. Ce s-a intamplat cu comunicare, prietenie, incredere, sustinere, intelegere? Nu astea ar trebui sa fie in capul listei?

Se plang unele fete ca la inceputul relatiei primeau in fiecare saptamana un trandafir, iar dupa ceva timp de relatie obieciul a incetat. Voi stiti cat costa un trandafir??? Hai sa presupunem macar pentru un minut ca nu toti ne-am nascut bogati si ca majoritatea populatiei are un nivel de trai mediu. Cu banii pe care i-ai da pe atatia trandafiri (care oricum mor in maxim 1 saptamana) mai bine cumperi ceva de care chiar ai nevoie. Cred ca banii pe care i-ai da pe trandafiri in 3 ani ar putea plati pentru o vacanta, departe de toata lumea. N-ar fi mai folositor SI mai sanatos pentru relatie?

Si daca tot sunt aici, mai ating si capitolul "filme siropoase". Femeile isi doresc sa vada un astfel de film cu iubitul.
Filmele preferate ale tuturor (n-am inteles niciodata ce e asa interesant la Sweet November) sunt alea in care gagica sufera de ceva boala incurabila si moare la sfarsit. Am vazut filmul asta de 1000 de ori in tot atatea variante diferite. Alta boala, alti actori, aceeasi poveste. Ok, news flash. E PLICTISITOR!!! De ce ar vrea cineva, inclusiv un barbat, sa suporte 2 ore de plangacioseli? Eu daca as avea asa gusturi proaste la filme, chiar n-as vrea sa le impartasesc cu iubitul :D
Pe bune acum, daca tie iti place un film pe care el il detesta, cum te poti bucura de el daca va uitati impreuna? Cum e cand va uitati la un film pe care el il iubeste si tie nu-ti place? Din atatea milioane de filme existente, nu puteti gasi unul sa va placa amandurora?

Anywho... poate ar trebui cateodata sa ne intrebam daca dorintele noastre nu sunt putin absurde in loc sa ne intrebam de ce nu ne mai iubeste el.
Category: 8 comentarii

8 comentarii:

Bogdan spunea...

Good point. Avand in vedere cat pret pun femeile pe sentimente, pe de o parte e de inteles de ce ele nu se intreaba cat de absurd e ca sa pui barbatu' sa vada cu tine un film siropos, dar treaba nu merge si invers, adica sa nu vezi alaturi de el un meci de fotbal :D

Bogdan spunea...

Completez cu un lucru: am ras cu pofta la faza in care acea tipa creaza o atmosfera romanica la prima ei noapte singura... imi pare rau ca nu am creat o atmosfera romantica la prima noapte in care am avut statut de angajat sau la prima noapte in care am jucat poker...

Cosmin spunea...

am avut cateva discutii pe baza florilor cu prietena mea pana acum si nu i le pot scoate din cap ... am fost foarte clar ca flori taiate nu cumpar nici amenintat cu pistolul ... plantele in ghiveci sunt altceva si oricum nu e nimic romantic in asta ... oricum mici cadouri si surprize sunt "folositoare" unei relatii si la asta ar trebui sa mai lucrez putin ... desi nici in majoritatea cadourilor nu vad nimic romantic ... e doar un semn ca iti pasa si ca inca nu ai uitat de perechea ta sa uca pur si simplu ai observat ca ii lipseste ceva sau ca i-ar prinde bine ... si da, romantismul e exagertat de cele mai multe ori si multi au o conceptie cel putin ciudata despre romantism ... cat despre lumanari pot sa spun ca imi plac :) ... nu mii de lumanari peste tot dar 1-2 nu strica ...

Camil Stoenescu spunea...

mare drepate ai. dar o groază de femei te-ar arde pe rug pentru erezie :)

Catalin spunea...

Imi pare rau sa zic asta, dar te inseli..
Si nu fac afirmatia asta pentru ca sunt genul romantic si fac chestiile enumerate in articol, insa rationamentul care te-a dus la concluzia din titlu si felul in care ai expus argumentele este dezamagitor pentru o fata. It just feels wrong. :)

Anda spunea...

Pe mine ma dezamageste ideea ca o fata poate fi cucerita cu niste trandafiri si lumanarele :) Cred ca sunt multe lucruri mult mai importante intr-o relatie, si faptul ca atat de multe femei se plang ca "nu mai e romantic ca la inceput" mi se pare pur si simplu un semn ca femeile nu stiu sa-si apere interesul. Nu asta ar trebui sa fie criteriul unui partener de viata.

Catalin spunea...

Ca in orice situatie, romantismul trebuie sa completeze ceva... daca e doar romantism, atunci e ca si cum ai bea sampanie singur.
Cat despre filme, mie unuia imi plac filmele de dragoste; iti recomand Notebook daca nu l-ai vazut inca.

Anda spunea...

Pai tocmai, indignarea mea vine de la faptul ca romantismul (ma refer la asta siropos, ca exista si un altfel de romantism, pe care il apreciez si eu) este vazut de multe fete ca si conditie unica si necesara.

Am vazut Notebook. Pentru un film de dragoste e ok, dar mie nu-mi prea plac dramele romantice.

Trimiteți un comentariu