School's out. For ever.

Vineri am dat ultimul examen. Vrusesem sa scriu postul asta vineri, dar apoi m-am gandit ca poate-mi pic examenul si atunci nu mai e chiar ultimul, asa ca am asteptat rezultatul :D Dar l-am luat *yey*.

Cum ziceam, ultimul examen. Nu de semestrul asta, nici de anul asta, nici macar ultimul de la masterat. Nu, e ultimul examen (pentru scoala) pentru totdeauna! (cred). Nu exclud faptul ca s-ar putea sa ma razgandesc si sa ma reapuc de scoli, dar cel putin pentru o perioada nu mai vreau. Asa cum ii spuneam Inei, dupa 17 ani de scoala m-am cam plictisit de luat note, acum as vrea sa mai iau si bani.

Oficial inca n-am terminat, mai am inca de primit rezultate, de terminat lucrarea de dizertatie si apoi de sustinut. Dar nu mai am cursuri, nu mai am examene scrise. Practic, scoala am terminat-o. Acum doar de diploma imi mai fac griji.

Si cred ca pentru prima data in viata mea, nu stiu ce voi face mai departe. Intotdeauna am avut macar o mica idee. Dupa ce am terminat liceul, stiam ca vreau sa dau la facultate. Dupa facultate, stiam ca o sa urmez un master. Dar acum nu mai stiu nimic. Stiu ca vreau sa-mi gasesc un job, dar ce fel de, sau cand, n-am nici cea mai vaga idee. Dupa iunie pentru mine totul e un mare semn al intrebarii. Nici macar planuri de vacanta n-am.

17 ani de scoala ... par asa multi daca ii pun in cifre, dar mie mi s-a parut ca au trecut foarte repede. Primii 8 au fost mai grei. Am mai scris intr-un articol trecut (ceva leapsa cred) ca nu-mi mai amintesc prima zi de scoala. Singurul lucru pe care mi-l amintesc a fost batalia pentru banci, cele din fata fiind cele mai dorite. Pana la urma am reusit sa luam banca a treia de la perete. Inca imi amintesc cum eram toti asezati in banca in clasele 1-4, nu e ciudat?

(...)

Cam de la paranteza asta m-am apucat de scris vreo 7 paragrafe de amintiri, si cam toate erau din generala. Apoi mi-am dat seama ca ar trebui sa scriu despre toate scolile si nu voi mai termina niciodata. Asa ca am sters tot. Nu stiu, sincera sa fiu, ce vreau sa zic cu postul asta. Voiam doar sa am ceva care sa marcheze incheierea acestei etape din viata mea.

Tineti minte cum in clasele mici, la terminare, se faceau festivitati de premiere, unde veneau parintii si cei care luau premii erau chemati la careu in fata scolii si trebuia sa te imbraci frumos ... apoi parintii au incetat sa mai vina, premiile se dadeau in clasa... pana la urma doar la sfarsitul clasei a 8-a, a 12-a si la sfarsitul facultatii mai faceati ceva.. o absolvire, un banchet... si acum, la master, n-am mai facut nimic. La sfarsitul examenului ne-am luat la revedere si cam atat.

Noroc ca exista Facebook.

Piesa asta mi-a sunat in cap tot timpul cat am scris postul. De unde si titlul.

4 comentarii:

Bubushtuck spunea...

Felicitari :) O sa-ti fie dor din cand in cand de scoala, mai ales dupa ce intra rutina in joc si toata ziua numai lucru si iar lucru... dar nu mai ai ce face... sa te mai apuci de alte scoli parca nu prea are sens... doar sa continui cu lucru si sa te bucuri in rest de toate bucuriile care apar pe drum ;)

strumfita cu esarfa spunea...

Felicitari, Anda! Ce sa zic, bafta multa cu lucrarea de dizertatie, sa o iei tot cu 10 ca si licenta, sa iti gasesti un job bun, unde sa te intelegi bine cu toata lumea, sa fie bine platit, sa faci ce iti place (n-o sa iti gasesti, da` e bine sa speri).
cheers! :D

strumfita cu esarfa spunea...

voiam sa zic ca n-o sa iti gasesti din prima un job care sa le imbine perfect pe toate trei...dar e bine sa incepi macar cu unul unde sa faci ce iti place! succes!

Anda spunea...

Multumesc :D

Trimiteți un comentariu