Cumpărături online

Sinceră să fiu m-am tot ferit de cumpărăturile online. Probabil sunt eu mai paranoică, dar nu prea am încredere să cumpăr ceva dacă nu văd produsul cu ochii mei, pe viu, să-l iau în mână, să-l pipăi, să văd că e real. Mai ales că ştiu multe poveşti cu diverse ţepe.

Noah, dar uite că vine Crăciunul peste noi şi eu trebuie să-mi cumpăr cadou, că doar n-o să rămân fără. Şi cum am cam renunţat eu la toate jocurile de pe net şi, deci, am salvat o grămadă din timpul meu online, tot mă trezesc că intru pe diverse site-uri. Nu ştiu cum se face că numai peste magazine online dau. Şi tot întâmplător am găsit nişte oferte foarte bune... am stat vreo două săptămâni până am învăţat ce site-uri sunt de încredere (dacă mă credeţi stau să caut CUI-ul şi toate alea înainte să comand ceva) şi în sfârşit m-am hotărât să cumpăr nişte chestii. Şi uite aşa am dat o comandă, apoi pe a doua, apoi pe a treia ...

Unul dintre motive e o chestie pe care n-am înţeles-o niciodată până nu am ajuns s-o trăiesc pe propria piele: lipsa de timp. Mie chiar îmi place să fac cumpărături şi n-am înţeles niciodată cum poţi să nu-ţi găseşti timp liber să-ţi cumperi o chestie. Uite că io nu-mi mai găsesc timp liber. De cele mai multe ori când am nevoie urgentă de ceva rog o colegă sau un membru al familiei să-mi cumpere, iar când am nevoie de ceva, dar nu urgentă, amân la nesfârşit. Odată se adunaseră atâtea chestii, ca am dat o tură de cumpărături şi am cheltuit mai mult de jumate de salariu.

Aşa că ideea să stau acasă în faţa calculatorului, să fac o comandă şi să-mi vină cu curierul până la uşă mi-a surâs. Adevărat, trebuie plătit şi curierul. Dar eu am prins de exemplu o ofertă atât de bună la un produs încât, cu plata curierului cu tot, îmi iese la jumate preţul din magazin. Deci tot se merită.

Un alt motiv pentru care m-am ferit de cumpărăturile online a fost metoda de plată. Eu nici în ziua de azi nu am un card valabil. Dar acum m-am obişnuit cu plata ramburs şi e chiar ok.

Haine încă mi-e frică să-mi iau. Mi-e frică că n-o să-mi fie bune. Dar poate tot o să încerc odată, când prind o ofertă super bună :P Voi cum vă descurcaţi cu shoppingul online?
Category: 7 comentarii

7 comentarii:

Unknown spunea...

Online shopping is for me like Whistling Dixie. Dacă vreau ceva ştiu unde să caut. Pac-pac, dau câteva clickuri şi voila, produsul este al meu.

Până acum n-am luat ţepe şi nici nu-mi doresc să iau.

Corina spunea...

Si eu de cand sunt in Londra mi-am luat foarte multe chestii online. Si de pe e-bay...si de pe alte siteuri, depinde ce mi-am cautat. Nu am fost niciodata dezamagita de ce am primit.

strumfita cu esarfa spunea...

ce ti-ai luat?:D
i am addicted to shopping. online, pe viu. i shop a lot :D

umc spunea...

Si mie mi-a trebuit putin pana sa-mi iau inima in dinti, dar pana la urma am facut pasul si am inceput si eu sa fac cumparaturi online (am fost nevoit cand mi-am luat wii-ul si nicaieri nu gaseam accesorii).

Am inceput cu Ebay, dar si de pe Amazon am mai luat una alta. M-am uitat tot timpul la sellers sa fie cu rating bun. Am luat tot timpul de la cei cu feedback pozitiv peste 99% si nu am fost dezamagit. Telefonul tot online l-am cumparat, dar din Bucuresti, de la evomag.ro. Au fost seriosi si profi.

Am platit si cu Paypal si cu credit card (nu merge pe-afara cu plata la livrare :D).

Ca un pont pt cine are posibilitatea, eu am un card care il folosesc numai pentru cumparaturi online, si e tot timpul gol. Cand vreau sa cumpar ceva, intru pe homebank, transfer din contul normal suma necesara in contul de cumparaturi online, si apoi cumpar. In felul asta, poa' sa vina hackerul Gigi Vazelina si sa le sparga site-ul magazinelor si sa-mi ia CC-ul, ca nu are ce face cu el :)

Anda spunea...

@strumfita in general cosmetice

Gez spunea...

Si eu eram sceptic inainte de a incerca shopping-ul online. De atunci au trecut cativa ani buni de zile, de cand fac cumparaturi de pe diverse magazine on-line. Cumpar de obicei componente PC, articole de pescuit, telefoane, accesorii pentru telefoane, adidasi (eastbay rullz), ceasuri, echipament pentru motocicleta, piese pentru motocicleta, etc.

Ca si UMC, am un card care il folosesc ca instrument de plata, de la ING si ala e mereu gol :) Cand am nevoie de bani transfer in contul ala suma de care am nevoie, si apoi fac cumparaturile. Si eu am tot HomeBank si pot face toata treaba de acasa, din fata calculatorului, si e foarte comod asa. (Cu HomeBank poti plati si utilitatile, UPC, RDS, Cosmote, Orange, etc fara sa mai stai la coada...)

Cand fac cumparaturi de pe un site nou, de obicei ma uit ca pe site sa fie datele de identificare a firmei (toate magazinele online din Romania sunt obligate sa le posteze pe site) iar daca nu le gasesc, nu cumpar oricat de tentant ar fi. Caut informatii pe net despre magazinul respectiv, ce parere au avut alti clienti, etc. Iar daca feedback-ul e pozitiv nu ezit sa cumpar de la ei. Iar odata ce am terminat cu ei, imi pot face o idee despre cat de seriosi(sau nu) sunt, si astfel stiu daca voi mai apela sau nu la ei.

Adrian spunea...

Eu cumpar de multe ori de pe eBay. Laptop-uri, ceasuri, camere foto, toate le gasesti la preturi mult mai bune.

Incaltaminte/imbracaminte de pe eastbay, insa platesti taxe vamale ( ~70 RON la cumparaturi de 100 USD ). Pentru mai multe produse, se merita.

Trimiteți un comentariu