Campanie interzisa

Una dintre cele mai importante campanii pentru mine (pe langa cea cu cersetorii), este cea impotriva violentei domestice. N-am scris inca despre ea pentru ca asteptam sa detin o informatie mai interesanta decat cele pe care le stim cu totii.
Se pare ca acea informatie a aparut.

Este vorba de un scurtmetraj de 2 minute... sau mai bine zis o reclama facuta de Women's Aid. Keira Knightley s-a oferit sa apara in aceasta reclama voluntar. S-a dorit de la inceput sa fie ceva socant si mie cel putin mi se pare ca mesajul e foarte clar si bine spus. Si acum vine controversa: reclama a fost interzisa! Motivul: prea multa violenta explicita.

Ha ha ha. Nu stiu daca ar trebui sa rad sau sa plang. De parca femeile care-s batute acasa n-au parte de violenta explicita.

Oricum, un alt lucru bun la reclama asta este ca nu se adreseaza barbatilor (pentru ca cei care isi bat nevestele clar n-au urechi sau neuroni sa asculte), ci femeilor. Ca asa, in teorie, stim cu totii ca violenta domestica nu mai e demult rupta din rai. Ce nu prea stiu femeile e cum sa se apere de ea in conditiile in care ajung sa fie dependente din diverse motive (cel mai des intalnit motiv fiind cel financiar) de partenerul abuziv. Am citit niste povesti ingrozitoare despre femei carora li se intorcea spatele de propria familie (replici de genul: "stie el de ce te-a batut").

M-am gandit ca daca tot n-o sa vedeti reclama la televizor, macar sa o vedeti online. Va prezint THE CUT:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu