Duminica - leneveala sau munca?


E duminica. Primul gand care imi trece prin cap cand ma trezesc? "Am atatea de facut azi!"

Nu stiu cum se face, dar intotdeauna cele mai multe "munci casnice" imi raman pe duminica. Chiar si facutul unghiilor, spalatul pe cap sau alte activitati de astea placute (pentru mine), imi pica tot duminica. Nu ca ar fi o problema, eu oricum sunt libera in fiecare zi, asa ca de relaxat ma pot relaxa la fel de bine, indiferent ca e luni, miercuri sau joi.

Exista totusi o problema cu duminica. O problema mare in viziunea mea. De cand eram mica mi s-a bagat in cap ideea ca nu e bine sa lucrezi duminica. Nu e voie sa cosi, nu e voie sa speli/calci haine, nu e voie sa-ti faci curat, sau sa gatesti, nu e voie sa-ti faci unghiile sau sa-ti speli parul, etc. De ce? Ca vorba aia, Dumnezeu a facut lumea in 6 zile si in a 7-a s-a odihnit si omul trebuie sa se odihneasca si el in ziua a 7-a, care in calendarul nostru pica duminica (funny enough, in alte calendare a 7-a zi pica sambata, dar si ei tot duminica o pastreaza pentru leneveala).

Nu vreau eu sa intru neaparat in polemici religioase, fiecare cu credinta lui ca sa zic asa, dar totusi... nu inteleg foarte bine logica. Daca eu lenevesc toata saptamana, ce rost mai are sa ma odihnesc duminica? Doar eu nu stau sa creez lumea in 6 zile.

Apoi, mie imi face placere sa-mi fac unghiile. Sau sa ma spal pe cap. Sau sa-mi pun masti si chestii de astea. E un echivalent la un spa, care inseamna relaxare. De ce n-am voie sa le fac, ca doar nu ma spetesc muncind?

Si nu in ultimul rand, daca e sa fie dupa pacate, ma indoiesc ca o sa ajung in iad ca mi-am calcat hainele duminica :)) Vorba aia, ala sa fie cel mai mare pacat al meu.

Nu sunt eu foarte lipita de crestinism ca sa zic asa, dar cand ti se baga ceva in cap de mic, iti cam ramane acolo. Ma simt vinovata ca m-am spalat azi pe cap SI mi-am tuns unghiile de la picioare. Plus, PLUS, m-am dat cu oja *cerul se intuneca si se aud tunete puternice, pamantul se crapa in doua si focurile iadului ies la suprafata la auzul acestei spovedanii*

Mda. Deci eu m-am saturat sa ma simt vinovata ca "muncesc" duminica. Pentru ca sincer, nu prea ma simt vinovata ca lenevesc restul saptamanii.

Voi ce faceti duminica?
Category: 2 comentarii

2 comentarii:

strumfita cu esarfa spunea...

nu e adevarat. bunica mea e adventista.
pentru ea ziua a 7-a e sambata si in ziua aia nu face nimic. deci chiar nimic.
decat merge la biserica si sta si citeste. nu face mancare, nu da bani, nu primeste bani, nu face curat, nimic nimic.

Anda spunea...

Eh, poate m-am inselat in privinta zilei, dar ideea pana la urma ramane :)

Trimiteți un comentariu