Introvertit nu este egal cu prost

Sunt o persoana introvertita. Eu nu vad nimic rau in asta. Cauzele n-au legatura cu IQ-ul, cu frustrari sau complexe, asa cum isi imagineaza altii. Sunt introvertita pentru ca asa mi se pare frumos, pentru ca nu iubesc oamenii din cale afara si pentru ca nu imi place sa ma dau in spectacol. Sunt introvertita pentru ca nu simt nevoia sa am tot timpul aprobarea celorlalti.

Nu-mi plac oamenii extrovertiti (adica exagerat, nu cei moderat extrovertiti). Nu ii urasc, nu ii detest, pur si simplu nu imi plac. Ma refer la acei oameni care vor cu orice pret sa fie in centrul atentiei, cei care te intrerup cand vorbesti, care vorbesc peste tine, care sunt galagiosi. Chiar nu vad de ce ar vrea cineva sa fie galagios. Bun, vorbesti peste altii ca ti-e frica ca o sa zica ceva si o sa aiba dreptate, dar de ce iti place sa vorbesti atat de tare sa te auda 3 strazi? pe mine ma oboseste zgomotul. Si cum in viata ma ghidez pe principiul "ce tie nu-ti place, altora nu face", prefer sa tac decat sa-i deranjez pe altii.

Si daca taci, nu inseamna ca nu gandesti. Daca esti o persoana tacuta, nu inseamna ca nu ai calitati. De orice fel, poate chiar de management. Atata doar ca nu te exprimi zgomotos. Nu zbieri de fiecare data cand ai ceva de spus.

Din pacate, oamenii introvertiti sunt intotdeauna subestimati. Daca nu vorbesti inseamna ca n-ai nimic de spus, sau esti prost, sau ti-e rusine, sau nu mai stiu ce. Sunt unii oameni carora chiar nimic sa le spun. Mi se pare ca orice le-as spune, ar fi degeaba.

20 de comentarii:

Serban spunea...

O sa iti pui extrovertitii in cap. :) Problema nu sunt ideile tale, ci modul in care le expui. Sa speram ca nu se vor simti atacati extrovertitii.

Anda spunea...

Problema e ca lumea nu intelege ca eu nu atac pe nimeni, ci imi exprim nemultumirea la atacurile altora :)))

Serban spunea...

Ah da, daca tot ti-am spus si pe messenger, oamenii despre care vorbesti nu sunt din cale afara de extrovertiti, ci sunt tarani.
Solutia: o palma peste bot sa mai reduca din volum. :D

Bogdan spunea...

Inseamna ca nu ne-am intelege in realitate. Sunt extrovertit si, cand vorbesc, vorbesc tare. Ask Milly :D

JeAnne Dark spunea...

oh, boy!!
he really speaks LOUD!!
cand suntem in autobus ma uit asa usor in jur, sa ma asigur ca macar jumate din oamenii din el nu ne-a auzit discutia :D

Camelcutza spunea...

ai dreptate,si eu sunt introvertita,tin minte ca multa lume se mira cand vorbeam si spuneam ceva destept.plus ca odata,prin liceu,m-am enervat si am tras o injuratura (soft) si toata lumea a ramas cu gura cascata ca stiu sa injur:))

Anonim spunea...

pfff si eu sunt introvertita... si as vrea sa nu mai fiu.... dar stiti voi... lupul isi chimba parul dar naravul ba...

Anonim spunea...

Ma regasesc in articolul tau si ma simt foarte bine asa, indiferent de prejudecatile celor din jur, de obicei o parte din colegii de munca.

Anonim spunea...

m-am indragostit foarte tare de un introvertit,eu fiind o extrovertita;toi cred ca e un panpalau numai eu simt ,vad alt om plin de calitati,de bun simt.are ce alti nu au.dar ce sa fac?iam spus direct ce simt despre el ca am incredere in el ca m-am indragostit de el.dar el nu comunica deloc nu-mi spune nici ce vrea nici ce simte,si nu vorbeste despre el.doar i-mi zinbeste si ma priveste.am obosit sa astept cred ca renunt de 10 luni incerc si nimic nimic.va pup si mai incerc si maine poate acum i-mi spune si el ceva.

Anonim spunea...

nu-l cunosc pe prietenul tau dar din ce ai spus despre el mie mi se pare k este cam retras ... adik u vb q el dar din partea lui nimic :-? comunica si u mai mult cu el ... petrece mai mult timp cu el ... poatea poate :)) de precizat sunt un baiat introvertit .

Anonim spunea...

sunt de acord, introvertitii sunt subestimati, mai ales in ziua de azi, cand extrovertitii sunt preferati; lumea e prea superficiala si grabita ca sa inteleaga ca apele linistite sunt adanci; un introvertit poate avea calitati dar din cauza ca nu si le promoveaza poate trece neobservat si chiar poate fi nedreptatit.

Bogdan spunea...

""Bun, vorbesti peste altii ca ti-e frica ca o sa zica ceva si o sa aiba dreptate, dar de ce iti place sa vorbesti atat de tare sa te auda 3 strazi? pe mine ma oboseste zgomotul. Si cum in viata ma ghidez pe principiul "ce tie nu-ti place, altora nu face", prefer sa tac decat sa-i deranjez pe altii.""
Portretul extAvertitilor este ilustrat intr-o lumina tare frumoasa insa in realitate si noi avem inhibitii, emotii, momente ciudate...

Insa problema ta printesa este ca nu ai incredere in tine si o viziune prea personala aspra lumi ei totul pre in serios. Se vede din ce ai scris.

P.S Nu m-ar mira daca ce spun te face, sa te simiti ofensata, ba chiar sa stergi comentariul meu, din bucatica de monolog de deasupra te cunosc mai bine ca parinti tai.
"Da nu am spus-o cu rautate"Iona-Marin Sorescu

Anda spunea...

Ar fi cam aiurea sa am o privire impersonala asupra lumii.

"din bucatica de monolog de deasupra te cunosc mai bine ca parinti tai."

:)))) funny

Crank spunea...

@Bogdan - E criminal cum poti sa cunosti o persoana asa de bine, dar sa nu ai habar de limba romana =)

Introvertitii sunt de multe ori ignorati sau chiar calcati in picioare. Nu stiu daca mai esti la fel de introvertita ca si in "Septembrie 2009", dar daca cineva ar ridica tonul la tine, i-ai raspunde sau te-ai inchide in tine?

Cea mai buna metoda sa te vindeci, este o relatie cu o persoana extrovertita.

Anda spunea...

Cred ca ar depinde destul de mult de persoana care ar ridica tonul la mine :)

E adevarat ca de cand am scris postul asta m-am schimbat un pic. Mai mult datorita jobului care ma "obliga" sa socializez si sa am de-a face cu tot felul de oameni dificili. Dar oricum, tot o persoana linistita sunt. Si inca lumea imi mai zice ca vorbesc prea incet.

Anonim spunea...

Cred ca voiai sa spui ca "extrovertiți nu este egal cu prost",pentru ca Introvertit au o minte mare,o inteligenta mai mare decat alți,de asta lumea nu considera oameni goli la minte doar oameni tăcuți,care nu se arunca în acțiune.
In timp ce extrovertiți mai mult utilizează vorbele decat mintea.

Anonim spunea...

Ar trebui facut un club al introvertitilor ca sa ne intalnim mai multi sa cunoastem oameni cu "pasiuni" comune:))

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tine "anonim", in ce priveste un astfel de club.

Anonim spunea...

Atata timp cat te simti bine in pielea ta, si poti spune ca te simti implinit sau fericit,nu conteaza ce tip de temperament ai.

Ovidiu

alcaro spunea...

buna Anda, buna tuturor cititorilor,

nu cred ca exista 100% introvertiti sau 100% extrovertiti. Cred ca suntem un melanj si in functie de educatie, situatii, conjuncturi, o parte sau alta predomina. Daca citesc descrierea unui introvertit, ma regasesc in ea in proportie de 70-80%, dar la fel si in descrierea extrovertitilor. Pot sa tac mult, daca cei care ma inconjoara nu-mi spun nimic. Pot sa tac si sa ascult daca cineva chiar are ceva de spus si pot sa vorbesc (ireal de) mult daca gasesc persoana potrivita. Adevarat, greu de gasit, dar cred ca am avut noroc.
Cum spunea un ante comentator, un individ galagios, care vorbeste tare, mai degraba are o problema cu cei 7 ani de acasa, decât cu profilul psihologic :D
In fine, am postat mai mult decât intentionam .. dar "impiedicându-ma" de articolul tau, Anda, am citit (simtit) printre rânduri o durere si culmea, si revolta. Asta e bucatica de extrovertit :)
Iti doresc toate cele bune.

Trimiteți un comentariu