Game On

O sa incep prin a mentiona ca postul trecut a fost articolul cu numarul 100 ! *cheers*

Cred ca am povestit de multe ori cat de mult imi plac mie jocurile. Sunt foarte competitiva. Ma joc in fiecare zi... ma joc pe calculator, pe telefon, pe playstation, cu cartile, cu prietenii etc. Ar fi frumos daca viata ar fi la fel de usoara ca un joc, asa cum ziceam intr-un articol mai vechi. Si totusi... de ce nu?

Cand eram mici, eu si frate-mio mergeam la tara, unde trebuia sa facem diverse munci. De obicei vara, in vacanta mare (pe calduri toropitoare). In aceeasi perioada, pe TVR1 (singurul canal pe care-l prindeam) era o emisiune-concurs, care avea loc undeva la mare. Nu mai tin minte cum se numea sau prea multe detalii, dar tin minte ca erau doua echipe si participantii trebuiau sa treaca prin tot felul de probe si care termina prima castiga. Asa ca ce ne-am gandit noi ca sa ne facem munca mai usoara? Sa ne imaginam ca suntem la concursul respectiv. Daca ne-ar fi vazut bunicu' in momentul respectiv cu cat spor faceam capitele de fan, cred ca i-ar fi dat lacrimile de mandrie. Nu mai tin minte cine a castigat, probabil el ca de obicei, dar ideea e ca din momentul in care munca s-a transformat in joc, parca nu mai era atat de grea. Cand te joci, greu = provocator.

Daca as incepe sa imi schimb atitudinea fata de lucrurile pe care le fac? E o perioada stresanta la scoala, saptamana asta trebuie sa-mi predau lucrarea de practica si saptamana viitoare sa o sustin, apoi examene, apoi dizertatie ... daca asta ar fi un joc, ar fi ceva de genul:

Stagiul 1:
Ai de scris lucrarea de practica. Conditiile: x Termen: vineri. Daca o faci bine si la timp, treci la stagiul urmator.

Stagiul 2: Sustinerea lucrarii de practica. Factori: 50% rezultatul stagiului 1 - 50% restul pregatirii (prezentarea in powerpoint, exprimarea etc.). Daca reusesti, treci la stagiul urmator.

Stagiul 3: Examenele. Un stagiu mai mare format din doua-trei ministagii. Trebuie sa inveti si sa dai examenul. Sa iei minim 5, media totala minim 6. Daca reusesti, treci la stagiul urmator.

Stagiul 4: Lucrarea de dizertatie. In timp ce ai jucat, trebuia sa lucrezi putin cate putin si la asta, macar pana la 50%. Mai ai doua saptamani la dispozitie pentru restul de 50%. Daca faci bine si la timp, treci la stagiul urmator.

Stagiul 5: Sustinerea lucrarii de dizertatie. 50% rezultatul stagiului 4 - 50% restul pregatirii. Este ultimul stagiu, in care trebuie sa infrunti boss-ul (doamna M. care va face parte din comisie).

Daca treci de asta CASTIGI JOCUL! Ar fi dragut sa intru si la highscoruri, dar obiectivul meu e sa termin jocul.

Daca reusesc, imi voi downloada un nou joc aparut despre care am auzit diverse pareri, de bine si de rau. Se numeste: Finding a job.

6 comentarii:

colaholicu spunea...

Si nici un achievement? "Obtained a Master's Degree in " :))

Anda spunea...

:))

Good Point. Acolo la "castig jocul" achievementul e "Obtained a Master's Degree in Administration and International Communication in Business".

ionut spunea...

Ai punctat foarte bine "greu=provocator". Bine ar fi ca orice obstacol să-l considerăm o provocare, aşa cu siguranţă treci mai uşor peste.

Cristi spunea...

Salut, sunt interesat de un link exchange cu acest blog
Intră şi vezi dacă bloguleţu meu se încadrează ceriţelor tale, iar dacă trece testu, lasă mesaj cu titlu care vrei să te trec şi adresa, să nu uit pe cine să trec

Adresa : http://ceasuridemanabarbatesti.blogspot.com/
Nume : Ceasuri

ca de altfel mai am un blog cu PR mai mare 3 ....
Titlu : Informatii
Adresa : http://informatiinews.blogspot.com/

aştept răspuns şi dacă vrei să faci doar cu unul dintre ele schimb :)

o zi cât mai bună

Serginho spunea...

I like it... cam asa e.. atunci cand pui munca intr-o perspectiva distractiva e si normal sa o faci mai cu drag si mai repede... pana la urma asta e si ceea ce cauta toata lumea... distractie, fericire... :)

Anonim spunea...

Buna ziua, va trimitem acest mesaj in speranta ca poate va intereseaza un contor al traficului dumneavoastra, este vorba de www.WTStats.com . Poate va intereseaza, multumim si scuze de deranj.

Trimiteți un comentariu